Dacă ar fi știut… – Lisa Jackson

Dacă ar fi știut... – Lisa Jackson

Am tot văzut pe la fete cartea „Dacă ar fi știut…” de Lisa Jackson și toate o lăudau că e grozavă. Curioasă din fire și cum nu refuz niciodată ideea unui thriller captivant, am comandat și eu cartea de pe Libris și recent am reușit să o citesc. Într-adevăr, este o carte captivantă, care te ține cu sufletul la gură și te determină să tot citești, pentru a afla deznodământul. Cartea Dacă ar fi știut… este primul volum al seriei Familia Cahill și recunosc că, după ce am citit-o, am devenit curioasă de întreaga serie. Pe Libris este deja disponibil și volumul al doilea al seriei și sper ca și ultimul să apară cât de curând.

Un accident, o amnezie și secrete

Povestea începe cu un accident, în urma căruia o mașină și un camion ies de pe autostradă, în sensuri opuse, ceea ce face munca anchetatorilor mai grea, neavând dovezi că autovehiculele s-ar fi ciocnit. Șoferul camionului este în comă, pasagera din mașină a decedat pe loc, iar șoferița mașinii este în comă. Aceasta își revine după câteva săptămâni, însă nu își amintește nimic. Află de la cei din jurul său că o cheamă Marla și este căsătorită cu Alex Cahill, un afacerist influent. Au împreună doi copii – Cissy, o adolescentă rebelă și James, un bebeluș născut cu doar câteva zile înainte de cumplitul accident.

Alături de accidentul în care a fost implicată Marla, familia Cahill mai are o problemă, confruntându-se cu datorii foarte mari la firma sa. Simțindu-se la capătul puterilor și având nevoie de ajutor, Alex îl cheamă pe Nick, fratele său „damnat”, să îl ajute, mai ales având în vedere că între Nick și Marla a existat o relație înainte ca ea să aleagă să se căsătorească cu Alex. Deși este reticent la început, Nick acceptă să revină lângă familia sa.

După ce își revine din comă, Marla este externată. Ajunsă acasă, descoperă că ea și soțul ei sunt separați și află că relația lor nu este una obișnuită. Pe măsură ce zilele trec după revenirea ei acasă, frânturi din trecutul ei încep să îi apară în memorie. Și, odată cu aceste secvențe de amintiri, Marla simte tot mai mult că este mințită, că totul este greșit în ceea ce i se spune. Bănuiește că soțul ei îi ascunde multe lucruri, mai ales având în vedere că își încuie întotdeauna camera și biroul.

Dacă ar fi știut… – un thriller cu întorsături de situație

Marla este tot mai determinată să descopere singură adevărul. Însă, pe măsură ce pare să își recapete memoria, începe brusc să se simtă tot mai rău, mai slăbită și confuză. Norocul ei este că îl are alături pe Nick, care, la fel de bănuitor ca ea, conduce propria sa anchetă pentru aflarea adevărului atât în legătură cu accidentul în care a fost implicată Marla, cât și cu familia sa.

În tot acest timp, vedem cum în umbră stă un criminal, pregătit să o elimine pe Marla cât de curând. Însă cine este criminalul și ce motiv are să îi dorească moartea femeii va trebui să aflați citind cartea.

Mi-a plăcut tare mult cartea „Dacă ar fi știut…” și a reușit să îmi mențină curiozitatea pe tot parcursul lecturii. Totuși, recunosc că am bănuit anumite aspecte ale poveștii încă de la început. Cu toate acestea, suspansul a fost foarte bine creat de autoare. Dacă vă plac cărțile thriller, cu siguranță o să vă placă și această carte.

10 thoughts on “Dacă ar fi știut… – Lisa Jackson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.