Piața Romanilor – Adrian Petru Stepan

Piața Romanilor – Adrian Petru Stepan

Cu fiecare nouă carte publicată, autorul Adrian Petru Stepan îmi reconfirmă că își merită locul în topul scriitorilor mei preferați. Piața Romanilor este cel mai nou roman al autorului și pot spune că, deși am regăsit în acest roman stilul plăcut și captivant care descrie fiecare carte semnată de Adrian Petru Stepan, este total diferit de toate celelalte cărți de până acum.

Cu acțiunea plasată în Timișoara și o intrigă captivantă, Piața Romanilor este un roman care te face să-ți dorești să nu lași cartea din mână până nu o savurezi în întregime. Povestea presărată cu elemente paranormale, oculte te atrage în mrejele ei și îți poartă pașii prin tuneluri ascunse, pe unde ai nevoie de curaj pentru a înainta. Sunt prezentate foarte frumos locurile istorice din Timișoara, cu o însemnătate aparte pentru cadrul poveștii. În plus, autorul nu s-a dezmințit nici de această dată, oferind detalii complexe și fascinante, inserând informații și detalii care completează într-un mod excelent narațiunea.

Avem parte de personaje fascinante, o intrigă plină de suspans, mister, un scenariu cu tentă detectivistică, polițistă și locuri impresionante, care prin însăși descrierea lor sunt capabile să nască adevărate povești demne de a deveni adevărate legende urbane.

Avocatul care descoperă locul unor crime ritualice

Autorul care ne relatează povestea este un avocat de renume, a cărui iubită, Luiza, este demnitară la Bruxelles. După ce a moștenit apartamentul bunicii sale din cartierul timișorean Fabric, avocatul se mută în acesta, copleșit de amintiri și de dorința de a retrăi o bucată a copilăriei sale. Însă tocmai amintirile sunt cele care revin și îi dau un nou scop.

În copilărie, alături de alți trei prieteni, curiozitatea l-a împins pe avocat să se aventureze într-un tunel secret despre care auziseră toți din cartier. Însă ceea ce au găsit în acel tunel are să le schimbe întregul curs al vieții. Copiii au fost cei care au descoperit cadavrul unei fetițe, iar în urma anchetei, cazul este închis, fiind prea vechi pentru a mai prezenta interes pentru autoritățile locale. Singurul detaliu care a reușit să iasă la lumină a fost numele fetiței și povestea sa. Aceasta și sora ei geamănă au fost răpite și n-au mai fost găsite niciodată în viață.

Însă, de îndată ce se mută în apartamentul bunicii sale, avocatul începe să aibă parte de o serie de întâmplări stranii, care îi reamintesc de cazul fetiței. Din câte se pare, crima ar fi fost una ritualică, săvârșită cu scopul de a aduce Apocalipsa. În prezent, în viața avocatului apar numeroase personaje ciudate, fiecare dintre ele părând să îl cunoască și să știe că a început o anchetă pe cont propriu pentru a descoperi criminalul fetiței al cărei cadavru l-a descoperit când era copil.

Odată ce începe să sape mai adânc în trecut și în locurile care au legătură cu acel cadavru, avocatul are parte de surprize, unele plăcute, altele mai puțin plăcute. În scurt timp, i se alătură și prietenul său, Nic, unul dintre băieții care i-a fost alături și în momentul descoperirii făcute în copilărie. Împreună, cei doi încearcă să facă dreptate în cazul crimei pe care au descoperit-o în trecut.

Piața Romanilor – un roman care îmbină realul cu imaginarul

Îmi este foarte greu să am grijă ce povestesc despre acest roman, deoarece m-a fascinat într-atât, încât sunt sigură că aș putea povesti mult despre el, riscând să dau nu doar spoilere, ci să povestesc întreaga acțiune. De aceea, m-am străduit să ofer cât mai puține informații și sper să vă fi stârnit curiozitatea de a descoperi singuri povestea, pentru că merită! Cartea „Piața Romanilor” este una excepțională, în care realul și datele istorice se îmbină cu imaginarul, cu detaliile paranormale, cum este femeia misterioasă pe care avocatul o vede intrând în biserică, doar ca apoi să dispară în neant.

Având în vedere că sunt pasionată de paranormal de când mă știu, cartea aceasta chiar s-a pliat perfect pe gusturile mele. Însă vă asigur că, indiferent de relația pe care o aveți voi cu elementele ce țin de paranormal, cartea „Piața Romanilor” va reuși să vă cucerească, fiind una care îmbină perfect realul cu imaginarul, oferind cititorilor săi o poveste captivantă și foarte bine pusă la punct.

Așadar, vă recomand cu toată încrederea această carte. Dacă sunteți deja familiarizați cu stilul de scriere al autorului Adrian Petru Stepan, atunci sigur știți că romanele sale sunt extraordinare, unice și complexe, indiferent de numărul de pagini. Iar dacă încă nu ați avut ocazia să citiți vreo carte a autorului, vă recomand să o faceți și vă asigur că, după ce veți citi o carte semnată de Adrian Petru Stepan, veți vrea să le citiți pe toate!

Cartea „Piața Romanilor” de Adrian Petru Stepan poate fi comandată de pe site-ul Lebăda Neagră, Librărie.net, Librăria Delfin, Cărturești sau Cartepedia.

6 thoughts on “Piața Romanilor – Adrian Petru Stepan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d