Salem’s Lot – Stephen King

Salem’s Lot – Stephen King

De ani de zile mi-am propus să citesc și eu cărțile celebrului Stephen King și am tot amânat. Greu a fost până am citit-o pe prima, apoi am prins gustul și așa am ajuns deja la a treia carte citită dintre cărțile autorului. Iar dacă Institutul și Mai târziu mi s-au părut mai degrabă a tinde spre paranormal, Salem’s Lot este exact o carte care, deși are detalii pe care le-am putea considera paranormale, tinde mai mult spre horror.

Cartea m-a captivat din prima și trebuie să recunosc că povestea mi-a dat fiori pe alocuri. Mi s-a părut scrisă foarte bine, este o poveste complexă, iar imaginația autorului nu pare să aibă limite. O să mă străduiesc să descriu cartea astfel încât să nu spun nimic ce ar putea fi considerat spoiler. Iar dacă vă place cum scrie Stephen King și nu ați citit încă Salem’s Lot, să știți că o găsiți pe Libris, de unde am luat-o și eu.

Viața ia o întorsătură neașteptată în Salem’s Lot

Ben Mears este un scriitor de succes, care a trăit o parte din copilărie în Jerusalem’s Lot, cunoscut și sub denumirea de Salem’s Lot, un orășel liniștit, cu oameni cumsecade. Singurul detaliu care iese în evidență în oraș este o casă impunătoare, construită pe deal, care pare să vegheze întregul oraș. Este denumită Casa lui Marsten, iar povestea ei încă le dă fiori locuitorilor din oraș. Casa a fost locul unei crime urmate de sinucidere, iar locuitorii orașului nu se simt deloc confortabil la vederea casei, chiar și de la depărtare.

Când era copil, Ben a intrat în casă, în urma unei provocări date de copii. Ceea ce a văzut acolo l-a înspăimântat teribil și l-a urmat în coșmaruri toată viața. Adult acum, se întoarce în Salem’s Lot, pentru a-și înfrunta demonii și, desigur, pentru a scrie o nouă carte.

Întrucât cartea sa este inspirată tocmai de Casa lui Marsten, vine cu dorința de a închiria casa pe perioada șederii sale în oraș. Are parte de o surpriză, însă. Aparent, casa a fost vândută recent, lucru care surprinde întregul oraș. Noii cumpărători sunt doi bărbați care își doresc să dezvolte o afacere cu mobilă în micul oraș din Cumberland, Maine. Astfel, Ben se cazează la pensiunea Evei.

La scurt timp după apariția în oraș a noilor locatari – Ben și cei doi bărbați de la Casa lui Marsten – lucrurile încep să ia o turnură cu totul neașteptată. Doi frați pornesc seara prin pădure, în drum spre un prieten. Unul dintre frați dispare, iar întregul oraș se mobilizează pentru a-l căuta. Zilele trec, iar micuțul este de negăsit. În schimb, fratele întors acasă se îmbolnăvește subit de anemie gravă.

Ben luptă cu demonii săi și nu numai

Întâmplarea celor doi frați este elementul care declanșează întreaga acțiune care se va desfășura în Salem’s Lot. Din acel moment, Ben va avea de înfruntat nu doar propriii demoni, pentru care a revenit în orașul copilăriei sale, ci și forțe mult peste ceea ce se aștepta să întâlnească vreodată. Însă nu este singur în această aventură, ci i se alătură și alți locuitori ai orașului, care își doresc să înfrunte pericolul și să îl elimine pentru totdeauna din orașul lor.

Dacă va reuși Ben să salveze orașul de la distrugere și ce se întâmplă în Salem’s Lot va trebui să descoperiți singuri, citind cartea. Mie mi-a plăcut tare mult, chiar m-au surprins detaliile foarte bine elaborate și imaginația debordantă de care autorul dă dovadă în fiecare dintre cărțile sale.

6 thoughts on “Salem’s Lot – Stephen King

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.