4 Trucuri pentru îngrijirea mâinilor pe timpul iernii

4 Trucuri pentru îngrijirea mâinilor pe timpul iernii

De vreo doi ani, am început să am probleme cu mâinile uscate odată cu venirea frigului. De cum se răcește vremea, mâinile mele încep să își piardă aspectul catifelat, pielea se duce de pe la încheieturi și crapă, ducând până la sângerare. Cunoști și tu această senzație? Atunci, acest articol cu siguranță este pentru tine! Asta deoarece m-am gândit ca azi să vorbim despre îngrijirea mâinilor pe timpul iernii.

Principalul motiv pentru care pielea mâinilor se usucă pe timpul iernii este aerul uscat, mai exact, expunerea mâinilor la aerul uscat creat prin încălzitoarele artificiale. În plus, sunt și câteva obiceiuri care fac ca mâinile să devină uscate pe perioada sezonului rece. Dar iată care sunt câteva reguli pentru îngrijirea mâinilor, care să te ajute să eviți senzația de piele uscată și neplăcerile care vin odată cu aceasta.

4 trucuri pentru îngrijirea mâinilor

1. Folosește un săpun hidratant, gentil cu pielea

Săpunurile pot îndepărta uleiurile de pe piele. De aceea, este important să alegi un săpun hidratant, care să fie gentil cu pielea.

2. Evită să folosești apă fierbinte

Apa fierbinte îndepărtează mai repede uleiurile naturale din piele. Din acest motiv, este recomandat să te speli pe mâini cu apă caldă, nu fierbinte.

3. Aplică o cremă de mâini hidratantă după spălare

Pe când pielea este încă umedă după spălare, aplică o cremă de mâini hidratantă, pentru a menține umiditatea pielii. O cremă mai subțire este ideală de utilizat pe timpul zilei, în timp ce un unguent pe bază de vaselină este mai util pe perioada nopții, pentru a hidrata pielea atunci când dormi. În plus, este bine să știi că există și creme de mâini pentru bărbați, cum ar fi Nivea Men Original, întrucât și bărbații se pot confrunta cu pielea uscată a mâinilor pe timpul iernii.

4. Poartă mănuși

Este esențial să îți menții mâinile protejate și calde, motiv pentru care este recomandat să porți mănuși atunci când ieși. Mănușile te vor ajuta să crești umiditatea aerului din jurul pielii tale și astfel va încetini pierderea apei din piele.

Tu respecți aceste recomandări pentru îngrijirea mâinilor pe timpul iernii?

6 thoughts on “4 Trucuri pentru îngrijirea mâinilor pe timpul iernii

  1. Exact asa pățesc și eu cum da frigul. Mulțumesc pentru informațiile utile, chiar nu port mănuși, de apa fierbinte nu prea ma feresc, iar o crema eficientă îmi trebuie. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.