E cineva la tine acasă – Stephanie Perkins

E cineva la tine acasă – Stephanie Perkins

Când am văzut cartea „E cineva la tine acasă” pe site-ul Editurii Corint, m-a atras din prima: de la titlu și copertă și până la descriere, totul îmi promitea că voi avea parte de o lectură captivantă și plină de suspans. A fost așa? Puțin spus! Adevărul este că această carte mi-a întrecut așteptările și m-a ținut trează până târziu în noapte. Suspansul atinge cote maxime pe parcursul lecturii, iar intriga este una cât se poate de captivantă.

Am mai citit cărți cu criminali în serie, însă asta le cam întrece, cu atât mai mult cu cât personajele sunt în mare parte adolescenți. Dacă mai luăm în considerare și faptul că au loc numeroase crime și modul în care acționează criminalul, ei bine, avem rețeta perfectă pentru un thriller grozav. Cadrul acțiunii este idilic și înspăimântător deopotrivă.

Un criminal distruge liniștea orășelului Osborne

Makani este o elevă care s-a mutat de un an cu bunica ei, după un eveniment care i-a schimbat întreaga viață pe care o trăia în Hawaii. Rușinată de ceea ce a făcut acolo, Makani și-a schimbat numele de familie, preluând numele bunicii sale, astfel încât să nu poată fi găsită, iar noii săi colegi să nu îi afle secretul rușinos. Părinții ei sunt în divorț și niciunuia dintre ei nu i-a păsat vreodată prea mult de ea.

Acum locuiește în Osborne, un orășel micuț din Nebraska, unde toată lumea se cunoaște cu toată lumea și viața este una liniștită, perfectă pentru a descrie stilul de viață rustic. Însă liniștea orășelului este bulversată atunci când tineri de la liceul din oraș încep să fie uciși, înainte de Halloween.

Crimele sunt dure și, deși pare să fie realizate de un criminal în serie, nimeni nu reușește să descopere un tipar care să îl determine pe criminal să ucidă persoanele respective. Însă este șocant și modul lui de acțiune, întrucât pare să terorizeze victimele psihic înainte de a le ucide. Iar dacă la început criminalul ucide mai rar, odată ce este descoperită identitatea sa, începe parcă o luptă contra cronometru, în care el ucide tot mai mulți tineri, ca și când ar vrea cu orice preț să își finalizeze lista înainte de a fi prins.

Makani îl are alături pe Ollie, considerat ciudatul școlii și bănuit a fi ucigașul. Chiar și prietenii ei, Alex și Darby, susțin că Ollie ar fi criminalul, cu atât mai mult cu cât și el are câteva secrete din trecut, despre care tot orașul zvonește.

E cineva la tine acasă – un thriller dur, cu puternice accente psihologice

Cartea „E cineva la tine acasă” are o acțiune intensă, care m-a ținut cu sufletul la gură. Cu toate că știi atunci când urmează să aibă loc o crimă, tot aștepți cu nerăbdare să vezi ce se întâmplă și simți cum suspansul crește, pe măsură ce personajele devin mai „agitate” de ceea ce li se întâmplă. Așa cum am zis, crimele sunt dure și oribile, poate cu atât mai mult cu cât este vorba despre adolescenți.

Iar când ai impresia că, în sfârșit, criminalul va fi prins, de fiecare dată intervine ceva ce dă totul peste cap. Însă cum se va încheia totul va trebui să descoperiți singuri. Dacă vă plac romanele thriller cu accente psihologice, atunci cu siguranță cartea asta e pentru voi. Eu mă bucur tare mult că am luat-o, mai ales că pot spune chiar că a fost peste așteptările mele.

Cartea E cineva la tine acasă de Stephanie Perkins poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

6 thoughts on “E cineva la tine acasă – Stephanie Perkins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.