Recent am citit cartea Escape Room. Camera groazei de Maren Stoffels și mi-a plăcut atât de mult, încât atunci când am văzut că la Editura Publisol apare o nouă carte a autoarei, am așteptat cu nerăbdare să o citesc. Nici nu am amânat-o prea mult, sigură fiind că voi avea parte de o lectură pe cinste. Așa a și fost, pentru că, la fel ca Escape Room. Camera groazei, și Fright Night. O noapte de groază te prinde în mrejele ei încă din primele pagini.
Fright Night. O noapte de groază este un thriller psihologic captivant, cu o poveste care ne arată în ce mod pot traumele din copilărie să afecteze persoanele pe măsură ce trec anii și cum le poate influența viața. Dincolo de teroarea psihologică dată de suspansul și așteptarea emoționantă de a descoperi ce se întâmplă, povestea în sine este o dramă, una care, din punctul meu de vedere, putea fi dezvoltată, doar că atunci exista „riscul” de a pierde elementul de teroare.
Povestea unor adolescenți care participă la Fright Night
Sofia, Dylan și Quin sunt trei prieteni buni, care decid să ia parte la o experiență inedită. Mai exact, decid să participe la Fright Night, un eveniment care promite să îi îngrozească pe participanți, făcându-i să își înfrunte cea mai mare frică. Întrucât regula presupune ca într-o echipă să fie cinci persoane, la grupul celor trei prieteni se adaugă încă două persoane, Nell și Martin.
Pe de altă parte, îi avem pe Kelly și Sandy, doi băieți cu nume de fete, care se angajează ca actori la Fright Night. Însă amândoi provin din medii defavorizate, din familii dezbinate și sunt considerați de către societate ca fiind persoane cu probleme.
Legătura dintre personaje este mai puternică decât ne este dat să credem la început. În timp ce grupul de cinci prieteni începe să avanseze în joc, plimbându-se prin pădure și așteptând ca fiecare membru al echipei să își înfrunte propriile temeri, cei doi prieteni care au ales să devină actori au cu totul alte planuri pe care așteaptă cu nerăbdare să le pună în aplicare. Își doresc să fie mai presus decât niște simpli actori și să ducă teroarea jucătorilor la un alt nivel.
Încă un thriller psihologic grozav de la autoarea Maren Stoffels
Desigur, nu o să vă spun mai multe despre poveste. Fright Night. O noapte de groază este un roman pe cât de scurt, pe atât de intens și de captivant. Așa cum spuneam la început, dincolo de povestea psihologică pe care autoarea a adus-o în prim-plan, am văzut un real potențial în drama personajelor care, din punctul meu de vedere, ar putea foarte bine constitui subiectul unui roman mult mai complex. Spun asta deoarece chiar mi-ar fi plăcut să pot descoperi întreaga poveste a personajelor și a traumelor lor.
După ce am citit cartea, un lucru mi-e clar: îmi place tare mult stilul de scriere al autoarei Maren Stoffels. Fright Night. O noapte de groază este un thriller psihologic care m-a ținut „pe jar”, în așteptarea deznodământului. Recunosc, m-a surprins oarecum finalul. Asta deoarece, deși ți se spune de la început care e soarta personajelor, nu știi până la final care dintre ele ce rol are, de fapt, în povestea de ansamblu. Așadar, dacă vă doriți o carte care să trezească sentimente intense în cititor, atunci aceasta categoric o să vă placă.
Cartea Fright Night. O noapte de groază de Maren Stoffels poate fi comandată de pe site-ul Editurii Publisol.
Bun, deci nu e chiar horror. In cazul asta cred ca o sa imi placa si mie 🙂
Nu e, o poți citi liniștită.
Cu siguranță mi-ar plăcea, mi-ai stârnit interesul și de mult nu am citit un thriller care să mă țină, asa cum spui pe jar.
Cunoscându-ți cât de cât gusturile, și eu zic că ți-ar plăcea.
Super-prezentare, Eva! 🙂 Sper sa apara o cat mai lunga serie de autor si cu cartile ei, asa cum sunt si altele extraordinare la Publisol. 😉
Mulțumesc! Așa sper și eu. Am văzut că autoarea are 26 romane publicate.
Pare o lectură pe placul meu.
Și eu cred că ți-ar plăcea.