Fată cuminte, răzbunare cruntă – Holly Jackson

Fată cuminte, răzbunare cruntă – Holly Jackson

Fată cuminte, răzbunare cruntă este al doilea volum al seriei Crima perfectă. După ce am citit primul volum, Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți, am fost nerăbdătoare să citesc continuarea seriei. Primul volum m-a fascinat și recunosc că nici al doilea nu s-a lăsat mai prejos. Am profitat de cât mai multe momente să citesc, în ciuda oboselii care mă cuprinde deja până apuc eu timpul pentru lectură. Iar când mai aveam 90 de pagini, n-am mai reușit să las cartea din mână, în ciuda orei târzii și a oboselii, sau a alarmei care urma să mă trezească devreme dimineață.

Mi-a plăcut povestea, personajele, dar și faptul că autoarea a ales să continue oarecum și povestea din primul volum, oferind detalii despre ancheta oficială. De data aceasta, Pip a făcut o promisiune, mai exact, că nu se va mai implica în vreun caz așa cum a făcut-o în cel al lui Andie Bell. Dar cât poate sta departe de anchetele care fac parte parcă din ființa ei?!

Pip anchetează o nouă dispariție

După reușita personală din ancheta pe care a condus-o în cazul dispariției lui Andie Bell, Pip înregistrează un podcast prin intermediul căruia își ține urmăritorii la curent cu modul în care avansează lucrurile în procesul legat de ancheta respectivă. Cu toate astea, le-a promis părinților – și ei însăși – că nu se va mai implica vreodată într-un astfel de caz.

Promisiunea ei este însă pe cale să „cadă”, în momentul în care prietenul ei, Connor, o roagă să îl ajute să își găsească fratele. Jamie, în vârstă de 24 de ani, a dispărut în seara în care a avut loc comemorarea lui Andie și a lui Sal. Iar de după miezul nopții, telefonul lui este închis, cu toate că familia este sigură că avea suficientă baterie încât să nu se închidă atât de curând.

Deși inițial este tentată să refuze, Pip cedează atunci când vede că poliția clasează cazul dispariției lui Jamie drept unul cu un grad scăzut de risc. Ei consideră că Jamie este adult, iar faptul că a mai dispărut de acasă și s-a întors după câteva zile îi face să afirme că probabil la fel se întâmplă și de această dată.

Așadar, Pip începe propria sa anchetă, în cadrul căreia își mobilizează prietenii și colegii, pentru a-l găsi pe Jamie. Alături de ea sunt Connor și Ravi. Pe măsură ce avansează cu ancheta, apar noi detalii, iar teama că Jamie nu mai este în viață începe să prindă tot mai mult contur în sufletele celor implicați.

Fată cuminte, răzbunare cruntă – un thriller fix pe gustul meu

Mai multe detalii nu vă ofer, îmi doresc să vă bucurați din plin de lectură, așa cum am făcut-o și eu. Vă asigur însă că veți avea parte de un thriller plin de suspans, cu răsturnări de situație care o să vă lase fără cuvinte. Cartea Fată cuminte, răzbunare cruntă este un thriller exact pe gustul meu. Autoarea a presărat pe alocuri detalii care șochează, care dau un curs cu totul nou poveștii.

Mi-a plăcut tare mult întreaga intrigă, modul în care sunt construite personajele și toate detaliile care au reprezentat „condimentul” poveștii. Aștept cu nerăbdare continuarea, pentru că sunt sigură că autoarea ne mai pregătește surprize și cărți care ne vor ține în suspans.

Cartea Fată cuminte, răzbunare cruntă de Holly Jackson poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

6 thoughts on “Fată cuminte, răzbunare cruntă – Holly Jackson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.