Cunoașterea de sine – Lobsang Rampa

Cunoașterea de sine – Lobsang Rampa

Cunoașterea de sine. Călătorie spre ființa interioară – Lobsang Rampa

Editura Herald are un portofoliu impresionant de cărți interesante și utile. Într-una dintre cele mai recente vizite ale mele pe site-ul Editurii, am dat peste titlul Cunoașterea de sine. Și, cum în ultima perioadă am devenit tot mai interesantă de subiectul ezoterismului și a tot ceea ce ține de el, nici nu am stat pe gânduri. Am și luat cartea la citit destul de repede după ce a ajuns coletul la mine, curioasă fiind să descopăr secretele sale.

Cartea Cunoașterea de sine a fost concepută inițial ca o serie de lecții, parte a unui curs care urma să fie trimis prin corespondență. Ulterior, autorul și-a dat seama că ar fi fost dificilă o astfel de abordare, astfel că a adunat lecțiile respective și le-a transpus într-o carte. Încă de la început, menționează că este esențial să ne setăm un fel de ritual pe care să îl urmăm când citim această carte, întrucât lecțiile cuprinse în ea nu sunt simple povestiri, pe care să le citim la voia întâmplării.

Astfel, autorul sugerează să ne setăm o anumită oră pe care să o respectăm cu strictețe în fiecare zi. De asemenea, este important să alegem cu grijă locul și poziția în care vom parcurge lecțiile din această carte. Recunosc, pentru început nu am urmat instrucțiunile, curioasă fiind să descopăr cartea. Totuși, mi-am propus ca, atunci când voi simți că a venit momentul, să reiau lecțiile ținând cont de aceste instrucțiuni „de utilizare” a cărții.

Cartea cuprinde 28 de lecții menite să ne ajute să începem o călătorie spre ființa noastră interioară

Cartea Cunoașterea de sine cuprinde 28 de lecții, fiecare dintre acestea fiind dedicată unui anumit subiect, iar unele dintre subiecte sunt abordate în câte două lecții consecutive, fiind subiecte mai ample, care necesită mai multă atenție. Iată care sunt subiectele celor 28 de lecții: Constituția ființei umane (2 capitole), Etericul, Aura, Culorile aurei, Vibrații. Ritmuri, Vederea aurei, Corpul astral, Viața în astral (2 capitole), Călătoria în astral, Destinderea, Sensul dărniciei, Micile comori, Teama, Visele, Cronica Akașă, Pacea interioară, Telepatia. Clarviziunea. Psihometria, Emoțiile, Imaginația, Legea Karmei, Moartea, Regulile vieții bune, Hipnotismul, Auto-Hipnotismul (2 capitole) și Final.

Capitolele descriu informații relevante despre subiectele abordate și oferă anumite practici/exerciții pe care să le urmăm pentru a dobândi cunoașterea de sine. Practic, prin punerea în practică a exercițiilor date, suntem invitați să facem o călătorie în interiorul nostru, să ne cunoaștem ființa interioară și să accesăm abilitățile pe care le avem încă de la naștere, dar despre care fie nu am știut că fiecare om le deține, fie nu am descoperit până acum cum să le accesăm.

Informațiile mi s-au părut extrem de interesante, pe unele le știam, însă unele dintre ele au fost cu adevărat noi pentru mine. Alături de informațiile numeroase și prețioase, mi-a plăcut tare mult modul de abordare, consider că ideea de a transforma clasicele capitole în lecții este deosebit de practică. Așadar, dacă vă doriți să porniți într-o incredibil de fascinantă călătorie către ființa voastră interioară, vă recomand să apelați cu încredere la lecțiile din această carte. Veți fi surprinși de câte informații minunate veți descoperi pe parcursul cărții, vă asigur!

Cartea Cunoașterea de sine de Lobsang Rampa poate fi comandată de pe site-ul Editurii Herald.

6 thoughts on “Cunoașterea de sine – Lobsang Rampa

    1. Chiar m-am gândit la tine când am citit-o. Și eu sunt sigură că ți-ar plăcea. 🙂 Mai am una la rând, și aia cred că o să îmi placă, dar și ție. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.