Daniel Siegel – Știința și practica prezenței

Daniel Siegel – Știința și practica prezenței

2 -8 septembrie

Cu toții ne simțim câteodată copleșiți de ritmul alert în care decurge viața noastră de zi cu zi: sarcini și termene în plan profesional, să fim la înălțimea așteptărilor noastre în 𝗿𝗼𝗹𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 de părinte, de partener de cuplu, sau în relațiile sociale. De cele mai multe ori 𝗺𝗶𝗻𝘁𝗲𝗮 noastră se axează doar pe ce nu reușim să facem sau pe următoarele lucruri pe care le avem de făcut din lungă lista de activități.

• De ce este important să fim prezenți în gândurile noastre?

• Cum să devenim observatorii propriilor noastre gânduri?

• Cum putem să ne luăm mintea în stăpânire?

• Ce înseamnă prezența și atenția conștientă?

„Ne putem menține nivelul de empatie și putem evita epuizarea psihică, dacă practicăm mindfulness.“, spune 𝗗𝗮𝗻𝗶𝗲𝗹 𝗝. 𝗦𝗶𝗲𝗴𝗲𝗹, pionier al domeniului de studiu numit 𝗻𝗲𝘂𝗿𝗼𝗯𝗶𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲 interpersonală sub umbrela căruia acesta a promovat conceptul de 𝗺𝗶𝗻𝗱𝘀𝗶𝗴𝗵𝘁 (oglindirea minții), o nouă abordare bazată pe mindfulness.

Prin meditație mintea poate deveni un instrument de lucru și NU o barieră în calea bunăstării și fericirii noastre. Pentru mulți oameni meditația a devenit în ultimul timp un stil de viață și nu doar o tehnică de lucru folosită de terapeuți în cabinete, a devenit o formă de igienă mintală. 𝗠𝗶𝗻𝗱𝗳𝘂𝗹𝗻𝗲𝘀𝘀 înseamnă în cele din urmă o îmbinare între a fi atent într-un mod conștient, prezent în propria viață, cu scop, fără judecați de valoare, fără reactivitate, dar cu empatie și compasiune.

În seria de dialoguri moderate de Sorin Lucaci, disponibilă pe pagina de Facebook și Youtube invitații vor oferi soluții care pot avea efecte benefice asupra minții, a creierului și a stării noastre de bine.

În perioada 𝟮 – 𝟴 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 pe www.edituraherald.ro vei beneficia de resursele de care ai nevoie în parcursul tău spre liniște și echilibru prin intermediul unei selecții de titluri reduse cu 20%, ce tratează concepte precum mindsight, mindfulness, prezență și atenție conștientă.

6 thoughts on “Daniel Siegel – Știința și practica prezenței

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.