De vorbă cu autorii Editurii Quarto – Camelia Lovin

Camelia Lovin

Pasionată de leacuri pe bază de plante terapeutice și masaj tradițional, specializată în tehnici de masaj oriental, Camelia Lovin este una dintre autoarele Editurii Quarto. A debutat cu cartea ApiHerbal Dacica. Ritualuri pentru suflet, minte și corp cu miere și ierburi străvechi, pe care v-o recomand cu drag. Vă invit să o cunoașteți pe autoarea Camelia Lovin și să îi descoperiți iubirea pentru poporul român și originile noastre.

Cine este Camelia Lovin?

Bună, Dragi Oameni Frumoși!

Numele meu este Lovin Camelia Maria. Sunt o Ființă normală cu un suflet ce poartă în el Eternul Copil plin de bucuria de a trăi.

Cred că acest Copil se joacă încă și se bucură în adultul de ‘acum’, pe care îl face deosebit de fericit prin inocență.

Ce mă caracterizează sunt empatia, sensibilitatea, iubirea și credința.

Sunt o călătoare între Cer și Pământ, iubesc viața, Oamenii și întreaga Natură și las să curgă energia Universului prin mine, pentru a lumina din interior spre exterior.

Preparatele din plante și utilizarea lor fie internă sau externă, cât și masajul fac parte din mine și din viața mea, ca experiență încă din copilărie, din familie, moștenite de la mama și bunica.

Scrisul și comunicarea subtilă cu energia Divină a întregii vieți le moștenesc în special de la mama.

În timp, prin experiența suferinței pierderii celor dragi, a tatălui și mamei, cât și a bunicilor, am devenit din ce în ce mai conștientă de puterea, frumusețea și sublimul ce există în mine, la fel ca în noi toți, moștenite din moși-strămoși.

Cred că sunt doar o simplă purtătoare de lumină, ce îmi deschid inima și aripile sufletului transmițând bucurie și iubire.

Arta scrisului, la fel ca și utilizarea plantelor și practicarea masajului, deschid pentru mine Portaluri Energetice spre lumi nebănuite în care mă regăsesc armonioasă prin Suflet, Minte și Trup.

Îi mulțumesc Divinității pentru darurile cu care m-a înzestrat: de a înțelege puțin din Alchimia Universului, putând transmite din inimă, ca printr-un canal, vibrația sublimului ce trece prin mine și se revarsă prin dăruire, înapoi în Univers.

Care consideri că sunt principalele obstacole pe care le întâmpină un scriitor aspirant?

Există un moment în viață fiecărui Om, când găsește curajul de a scrie, spune și expune celorlalți ceea ce simte foarte sincer, ce experiențe de viață a avut, dintr-un strigăt interior de a se descătușa, de a-și deschide inima și împărtăși părți din viața sa, ca o Artă a Dăruirii și Recunoștinței vindecării și echilibrării sale interioare.

Ce am simțit eu, în multe momente ale vieții, a fost o interiorizare a unor suferințe, pe care încet, încet, scriind doar pentru mine, în paginile unui jurnal al sufletului, am reușit să le trăiesc printr-o durere profundă, sfâșietoare, să le accept, apoi să mă detașez lăsând să curgă prin mine doar iubirea.

Dintotdeauna mi-am dorit să scriu și să împărtășesc ceea ce simt, însă nu aveam îndeajuns curaj-deci acesta este un prim obstacol din viața de scriitor aspirant. De ce? Pentru că mintea pusese monopol pe ideea de a nu fi judecată de către cei care vor citi, iar inima nu era suficient de deschisă. Dar, am ajuns să înțeleg că e posibil ca mesajele scrise, lansate ca energii în Univers, să ajungă la cei care au nevoie de confirmări pentru ceea ce simt ei înșiși, poate la fel ca și mine, ca o Familie de Suflete.

Expunerea unor experiențe reale din viața scriitorului aspirant sau crearea unor legături cu ele prin fiecare cuvânt și fiecare literă așternută pe hârtie, poate reprezenta cheia în acea inspirație magică, mai bine zis energie subtilă, care stă la baza scrierii unei cărți indiferent că este ea fiction sau non-fiction. De ce? Pentru că alchimia scrisului are la bază emoțiile pe care le simte autorul în crearea unei povești fiction sau non-fiction. Altfel totul poate fi doar ceva sec, făcut ‘la rece’ sau doar că trebuie, așa cum simte ego-ul. Fără ‘focul viu’ din sufletul scriitorului, viitorul cititor nu va fi surprins de nici un element al poveștii sau nu va regăsi acea ‘lumină’ care să facă o punte spre viața sa și emoțiile proprii, spre ceea ce simte el și are nevoie ca diverse confirmări sau răspunsuri la întrebările proprii ale inimii.

Eu aleg mereu să dau glas inimii, nu să fiu bună sau rea, nu să fiu perfectă sau imperfectă, nu să fiu invincibilă sau victimă, ci să fiu într-un mod simplu, Eu însămi. Este acel Eu pe care îl simt ‘arzând în foc’ cu durere sfâșietoare și ‘călit în apă’ ca o mângâiere și redescoperire a bucuriei lăuntrice, transformându-mă neîncetat prin credința și iubirea de viață din Natura Divină, lăsând totul să curgă ca o plăsmuire a Alchimiei Universului.

Un alt obstacol pentru un scriitor aspirant poate fi neîncrederea în talentul pe care îl are, făcând greșeala de a se compara cu diverși alți scriitori. Aici este un prag iluzoriu și o frică în necunoștința propriei individualități, care poate fi depășit negândind într-un fel inflexibil la ce și cum scriu alții, ci adoptând naturalețea și stilul propriu, născut doar din propriile trăiri interioare. Profilul general al acestor trăiri se naște din experiențele vieții reale ale autorului în viața de zi cu zi, din interiorul Ființei sale, și din ceea ce a parcurs ca și opere citite de-a lungul timpului până în prezent, cele cu care a rezonat ca vibrație. Toate se pot îmbina apoi cu imaginația și intuiția scriitoricească, ducând la un stil unic, desprins din descoperirea luminii Sinelui.

Dacă ești decis să scrii, începi să scrii și nu ai nici un motiv să te oprești sau să spui că nu ai timp, măcar puțin, în cursul unei săptămâni. Citești mult în ce domeniu te atrage, înveți, experimentezi și practici ceea ce simți, în mod neforțat, ci natural. Acesta e secretul dilatării timpului. Am fost tentată și eu la început să spun că nu am timp să scriu sau nu am inspirație. E o chestiune doar de setare a minții și organizare a programului propriu și simțurilor subtile care sălășluiesc în Sine, cât și deschidere a sufletului.

Un alt impediment este lipsa de experiență în organizarea temei, cuprinsului și ideilor unei viitoare cărți. Aici există nenumărate motive în substrat.Totuși, în sensul ajutorului, dacă o persoană se decide să scrie și să publice apoi o carte, există cursuri și seminarii care sunt ca un ghid în planificarea pas cu pas a viitoarei cărți. Va pot recomanda cursul de excepție al Mirelei-Carmen Stancu de la Editura Quarto ‘Cum să scrii o carte nonfiction de impact în maxim 3 luni’, pe care l-am urmat și eu în 2020. M-a ajutat extraordinar de mult să mă organizez și să-mi definesc clar cuprinsul cărții în viziunea proprie, cât și ideile principale pe care le-am dezvoltat în cartea ‘ApiHerbal DACICA’.

Și ar mai fi un impediment în ceea ce privește scopul și intenția pentru care scrii ca și scriitor aspirant. De ce scriu? Aceasta a fost prima întrebare pe care mi-am adresat-o mie însămi. De ce au scris minunați oameni precum Mihai Eminescu, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu și mulți, mulți alții? Pentru că trăiau fiecare vibrație, cântec și balans al Sinelui propriu în armonie cu Universul, pentru că simțeau că aceasta este calea lor de a-și manifesta viața, suferințele și bucuriile alternante ce duceau spre echilibrul interior, descătușând tot ceea ce simțeau prin creație. Prin zeci de milioane de cuvinte scrise în diverse opere literare de diverse genuri, în timp, s-a deschis un Portal Vizionar pentru întreaga Umanitate.

Scopul e să existe doar trăiri intense ale autorului când scrie, iar energia acestor trăiri va călători prin lumină, spărgând limitele timpului și spațiului și ajungând acolo unde îi este menit să ajungă, pentru a transforma viața sau a-i da un impuls să treacă la un alt nivel.

Și vă întreb pe voi: de câte ori ați plâns și v-ați întristat sau râs sau v-ați simțit împliniți și fericiți sau v-ați confundat efectiv cu mesajele sau personajele unei cărți sau v-ați îndrăgostit sau v-ați simțit răniți când ați citit o carte fie de ficțiune sau non-ficțiune?

Cartea este o energie transmisă de către un autor, adică de o sursă de transmisie, către unul sau mai mulți receptori, care se află pe aceeași lungime de undă cu sursa, putând decoda informația. Divinul nu doarme niciodată, așa cred eu, iar energia se mișcă continuu în sensuri neînțelese poate.

Cartea ApiHerbal Dacica este prima pe care ai scris-o vreodată sau mai ai cărți începute înainte?

Nu am mai scris cărți pentru publicul larg până la publicarea celei actuale intitulată ‘ApiHerbal DACICA’, publicată de Editura Quarto.

Totuși am câteva povestioare, multe poezii și o carte de ficțiune istorică și spiritualitate pe care am scris-o și mă gândesc să o public în viitor-după ce o mai revizuiesc puțin. Am intitulat-o ‘Gnomonices Mundos-partea 1-Picături de Lumină’ și se referă la maturizarea unei tinere și schimbarea vieții ei în 3 zile de Sânziene, în zona Văii Sebeșului.

De asemenea scriu pe site-ul camelialovin.com și în grupul Ritualuri ApiHerbal DACICA în fiecare săptămână, atât cât îmi permite timpul, despre Bioterapii diverse, în primul rând despre plante și masaj.

Care a fost momentul în care ai fost convinsă că trebuie să scrii această carte? 

În timpul Pandemiei din 2020 a fost momentul decisiv. După o perioadă încărcată și stresantă, Ființa mea întreagă a simțit că e bine să lase să curgă prin ea lumina vindecătoare.

Am avut revelația unui vis asemănător cu cel ulterior unei vizite la Sarmizegetusa, de câțiva ani în urmă, prin care am resimțit că ar fi momentul minunat să scriu o carte pentru toți semenii mei, care probabil au trecut prin stări similare de stres în pandemie, dar nu numai, ci chiar în viața lor, în general, din cauze diverse.

Tot ceea ce știam din familie ca practici naturiste, tot ceea ce citisem ca informații de-a lungul timpului, cursurile și practicile ritualice zilnice pe care le aplicam, masajul terapeutic pe care îl practicam din pasiune cu multă iubire dăruită oamenilor, m-au propulsat în întâlnirea unui vis cu scopul de a împărtăși pur și simplu ceea ce simt în adâncul Ființei mele.

Cât a durat să scrii această carte?

În 3 luni de zile am finalizat cartea pe care am scris-o în cea mai mare parte la ore târzii din noapte.

În ce măsură consideri că este necesară documentarea când vine vorba despre a scrie o carte nonfiction?

Orice carte non-fiction are nevoie de documentare pentru a întări și re-confirma cât mai clar conținutul de idei pe care îl transmiți din experiență ta ca om într-un anumit domeniu. Documentarea aduce publicului cititor pătrunderea sensului prin similitudini și comparații a liniei generale transmise și a temei amănunțit dezbătute într-o carte. Nu poți ca autor să-ți asumi tot ceea ce scrii că îți aparține în totalitate, ci lași să fie descoperită povestea ta unică așa cum o transmiți din interior, prin conectarea la Sine.

Consider că nimeni nu se naște învățat, ci experiența o căpătăm prin învățare, în primul rând despre noi înșine (cine suntem, cum suntem, ce trăiri emoționale avem din toate spectrele, regăsirea Sinelui ș.a.m.d), experimentare și practică continuă cu inima plină de iubire și credință prin tot ceea ce facem.

Orice am relata într-o carte non-fiction, nu inventăm și roata. Totuși ideile unice și experiențele proprii ale autorului stau la baza creației, putând fi susținute și prin alte informații similare sau complementare aduse de diverși specialiști dintr-unul sau mai multe domenii, scrise de-a lungul timpului. Așa se poate crea un tablou la 360 de grade, cred eu, al unei opere literare, cu rolul de a aduce în prim plan viziuni și idei noi, poate chiar evoluționiste pentru viață.

Cum au privit apropiații tăi (familia și prietenii) ideea de a publica această carte?

În primul rând au fost uimiți de ideea că voi scrie o carte și mă refer în principal la soțul meu. Inițial nu au înțeles exact ce vreau să fac sau care este rostul. Nu le-am desconspirat decât câteva idei despre conținut-fiind o mare surpriză pentru membrii familiei când au primit cadou cartea publicată sau chiar în cazul prietenilor, unii care au și achiziționat-o. Bunica a fost foarte simpatică, chiar dacă nu mai vede foarte bine și nu mai are memoria cea mai bună la cei 96 de ani, spunând că se bucură mult că cineva a dus moștenirea mai departe. Mama și tata cred că ar fi fost emoționați până la lacrimi, dacă ar mai fi trăit și astăzi.

M-au felicitat din suflet toți și sunt mândri că am reușit să fac acest lucru minunat prin care am readus la lumină tradițiile și obiceiurile moștenite de mii de ani ale neamului, despre ritmul vieții românești laice de tămăduire și armonie din trecut și până în prezent, despre remediile naturiste cu plante și miere și ritualurile de îmbăiere cu plante îmbinate cu tehnici de masaj care sunt ca o ‘apă vie’ pentru sănătate și viață, cât și preîntâmpinarea unor dezechilibre și îmbolnăviri.

Exact cum am deprins în special de la mama, în viață e bine ca la un moment dat să dăruiești din inimă, cu multă iubire, tot ceea ce ai primit în dar prin lumina vieții tale, la fel ca și expresia străveche a neamului nostru ‘dar din dar se face Rai.’

Cum te susține familia în cariera ta de scriitor?

În primul rând simt mult că familia mă iubește așa cum sunt: un adult deschis, sincer și comunicativ, o mamă și o soție ce mă comport ca un copil vesel, inocent, cu greșeli implicite, însă plin de vise minunate și idei pe care le manifest și pun în aplicare în viața mea cu iubire, ca un Dar și ca o Mulțumire că exist. Apoi îmi respectă și admiră hobby-urile pe partea de terapie pe bază de plante și masaj pe care le practic, mă încurajează, mă înțeleg și îmi acordă acele momente de liniște în care sunt doar eu cu mine pentru starea de relaxare și regenerare a feminității mele, când citesc, mă documentez și scriu.

Care a fost cel mai frumos moment de până acum în viața ta de autor publicat?

Momentul în care am ținut în mâini primul exemplar publicat al cărții a fost înălțător. Am simțit o emoție mare pe care aș putea să o asemăn cu acea clipă în care mi-am ținut în brațe propriul copil la natere. Am plâns de fericire, nu din ego, ci din simplul fapt că am văzut și palpat creația care s-a născut din ființa mea prin iubire, credință și dăruire.

Abia atunci am realizat că ce am trăit, ce am învățat despre mine însămi și viața mea, apoi am pus în practică cu întreaga Ființă, zboară pe calea luminii și iubirii înapoi în Univers, de unde am primit călăuzirea și pașii pentru tot ceea ce sunt.

Cartea ‘ApiHerbal DACICA’ este o cheie de deschidere a unui Portal fără timp și fără spațiu, de transcendere către alte viziuni din Era Luminii, atât pentru mine, cât și pentru cei care vor pătrunde în lumea ei, pentru a-și Re-Aminti despre ‘Sămânța Strămoșească’ a Armoniei și ‘Darurile’ Naturii Divine.

Cum ai descrie cititorul ideal al cărții tale?

În primul rând, eu sunt primul Cititor al acestei creații pe care am zămislit-o doar prin călătoria de cunoaștere a Sinelui, prin introspecție, prin durere, acceptare și iertare, reamintirea despre cine sunt, ce simt și ceea ce îmi place și mă face fericită, ruperea unor bariere și regenerarea unor răni adânci ale Ființei mele, privite ca întreg Suflet-Minte-Corp.

Am deschis larg porțile lumii mele prin căldura inimii, simțindu-mă liberă și fără frică că pot pierde ceva, regăsindu-mi liniștea după ani de zile, în urma pierderii părinților și bunicilor, apoi înțelegând întrebările care mă frământau. Credința în Sinele Divin și neîmpotrivirea la tot ceea ce trăiam, într-un final, au lăsat liberă calea pătrunderii luminii prin mine, a găsirii căilor de liniște, regenerare și echilibrare, apoi reamintire a lecțiilor care mi-au fost predate de către viață prin oameni și întâmplări, ca să-mi găsesc propriile răspunsuri.

Acestea sunt trăirile mele transpuse cu multe emoții în cartea scrisă.

Așadar, simt că cititorul ideal, așa cum am expus ca o prefigurare și în temele săptămânale ale cursului Mirelei Carmen Stancu, ‘Cum să scrii o carte de succes în 3 luni’, este reprezentat prioritar de Femeia care caută Sinele său și întrebările la care să își răspundă și să descopere momentelele și metodele proprii pentru vindecare și regenerare, relaxare și regăsire a echilibrului feminității sale, în armonie cu propria viață.

Trecutul Femeii Contemporane care își caută redobândirea încrederii în Sine, independenței și a feminității a lăsat urme adânci și nevindecate din copilărie, cât și din tinerețe sau chiar din viața actuală care ii impune într-un fel abordarea ‘masculină’ a situațiilor vieții, datorită unor diferite evenimente care le-au marcat emoțional și crestat niște limite din familie și societate. Conștientizarea și acceptarea acestor urme sau răni curăță calea spre auto-cucerirea forțelor proprii și deschiderea inimii spre credința în Sine și dăruirea iubirii în mod necondiționat.

Acordarea celei mai mari importanțe propriei Ființe, ca normalitate, fără egoism, le va determina pe aceste cititoare să caute modalitățile proprii de relaxare delicată, înfrumusețare în forme natural-non-invazive, vindecare și regenerare a sufletului, minții și corpului prin ceva spectaculos, senzațional, cu gust magico-ritualic puternic, din vechi timpuri, ca un alint vindicator cu miere și ierburi străvechi geto-dacice, în băi ale corpului și masaj, utilizând Darurile Naturii Divine pentru armonie și o sănătate perfectă.

Și nu e nimic nou, e doar recăpătarea și reamintirea perspectivei de întoarcere la origini, la izvorul perpetuu al energiei luminii prin Natura din care Omul, ca Ființă, face parte.

Dacă ți s-ar da ocazia să petreci o zi cu un scriitor (clasic sau contemporan), care ar fi acesta și de ce?

Mihail Sadoveanu este acel scriitor minunat împreună cu care aș dori să-mi petrec măcar o zi, dacă nu și mai multe, ca o călătorie inițiatică.

Aș sta să ne povestim unul altuia despre copilărie și tot cursul vieții, ce ne-a fascinat prin călătoriile din țară, ce informații vechi am descoperit din scrieri prăfuite de timp ale Cronicarilor Antici și cei din Țările Românești, ce experiențe de viață  ne-au marcat și influențat, ce oameni am întâlnit, ce am învățat și ce iubim și cum somatizam acest sentiment, cum adorăm natura plaiurilor strămoșești și ce am descoperit mirific în ea, ce figuri istorice și scriitoricești ale neamului ne-au impresionat și ce ne-a determinat să scriem.

L-aș întreba cum și-a petrecut viața plin de iubire față de strămoșii noștri geto-daci ‘călători între Cer și Pământ’ așa cum spune în ‘Creangă de Aur’. Ce i-a deschis aprecierea neasemuită față de ilustrul Voievod Ștefan Cel Mare în romanele sale istorice și despre aventurile de care m-am îndrăgostit efectiv. Ce anume i-a insuflat adorația sublimului față de meleagurile magice ale acestei țări în care s-a născut și pentru care a luptat. Cum a cules datele istorice și folclorice din cronicile străvechi ale Țărilor Românești, cât și despre pasiunile sale legate de plimbările prin natura României, despre hobby-ul său privind pescuitul. Să îl întreb ce visa, simțea sau își imagina când scria despre meleagurile natale de lângă Fălticeni, cât și despre euforia magică a timpului etern parcă, petrecut cu o fericire neasemuită pe Valea Sebeșului, în cabana sa de pe malul laculului Oasă.

De ce?

Pentru că sunt moldoveancă ca și el în trup, suflet și simțiri, am crescut călătorind de la o vârstă fragedă în zona Moldovei și Bucovinei, luând contact direct cu vibrațiile emoționante ale istoriei din vremea lui Ștefan cel Mare, apoi am petrecut mult timp din copilărie pe Valea Sebeșului și în zona mirifică a Cetăților Dacice, iubesc Natura țării și străvechile obiceiuri ale neamului pe care le-am deprins din laicul familiei, am fost inițiată în familie să respect trecutul și strămoșii cu învățăturile lor neasemuite pe care să le perpetuăm și am citit pe parcursul vieții o parte dintre operele minunate ale acestui scriitor unic, precum și ale altora, care m-au impresionat și cu care am rezonat până în adâncul sufletului meu.

La începutul întâlnirii cu Mihail Sadoveanu mi-aș dori să prindem un răsărit de Soare peste apele bălților din Soldanesti de lângă Fălticeni. Apoi, până la finalul serii mi-aș dori să urcăm împreună pe malul Sebeșului, ca să ajungem apoi pe culmea munților Cindrel-Frumoasa, pe Valea Frumoasei și să ne oprim în final la cabana sa de lângă lacul Oașa, ca să vedem apusul maiestuos și magic al Soarelui Străbun Geto-Dacic, care vibrează și azi aceleași melodii ale Cerului și Pământului.

Și, în final, pot spune că am același sentiment ca și cel exprimat de către Mihail Sadoveanu ‘Dacă ar fi să regret că nu am venit mai devreme pe lume, aş face-o doar pentru că nu am apucat să-i cunosc pe cei doi români în care Dumnezeu a turnat har din belşug: autorul “Luceafărului”, Eminescu, şi pe cel al “Baladei pentru vioară”, Porumbescu.’

Dacă ai putea alege un scriitor cunoscut pe care să îl ai drept mentor, pe cine ai alege?

Deja am ales-o, cu inima larg deschisă, prin intuiția energiei vieții, când am parcurs cursul excepțional ‘Cum să scrii o carte nonfiction de success în 3 luni’ pe Mirela Carmen Stancu, autoarea cărților în limba engleză, Best-seller pe Amazon-‘Feng-Shui for Writers’ și ‘How to reach your writing goals like a Pro’.

În fundal aș păstra și ideea de mentorat- vibrațional fără timp și spațiu, inspirată emoțional de profilul operelor unor mari sciitori români, pe care îi iubesc nespus: Mihai Eminescu, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Mircea Eliade, B.P. Hașdeu, Vasile Alecsandri și Nichita Stănescu care trăiesc etern în Ființa mea, pentru că au adorat neamul nostru românesc prin străvechii săi strămoși și natura locurilor, tradițiile, credințele și obiceiurile omului rural, filozofia de viață nemuritoare a sufletelor noastre simple, cât și ritmurile sacre stră-stră-străvechi în călătoria dintre Cer și Pământ.

Ce ne poți spune despre proiectele tale de scriere din momentul de față? 

În acest moment scriu pe blogul meu camelialovin.com și pe grupul Ritualuri ApiHerbal DACICA de pe Facebook despre diverse Bioterapii și ceea ce simt să transmit cu inima larg deschisă cititorilor mei, niște Oameni deosebit de Frumoși.

Am început să scriu la o altă carte, poate o serie, numită ‘Amprentele luminii’ câte puțin, pas cu pas.

Cum reușești să împaci cariera, viața de scriitor și familia?

Echilibrul vine din interior, așa cred și simt cu toată ființa. Nu perfecțiunea primează, ci a face, exterioriza și manifesta ceea ce simți cu multă simplitate, implicare și tragere de inimă exact cât poți, nici prea mult, nici prea puțin, ci cât simți.

Când iubesc și pun suflet în tot ceea ce fac zilnic, fie că ține de familie sau de serviciu sau de alte activități extra sau hobby-uri, trăiesc o bucurie pe care nu o pot descrie în cuvinte, pentru că mă implic cu totul și dau tot ce pot mai frumos din mine. Am destul de multe activități pe care le desfășor, însă mă dedic priorităților din viața mea zilnică, apoi împart restul timpului pentru tot ce simt că mai pot face și nu mă pierd din ‘acum’, ducând la final puțin câte puțin, cât simt. Am momente când revin asupra și remediez, pentru că și greșesc, însă învăț din aceste greșeli, apoi mă repliez.

Ce ai dori să le transmiți cititorilor acestui interviu?

Dragi Oameni Frumoși, sunteți parte din Natură și Natura parte din voi, două sisteme care se cuprind și se armonizează prin sublimul Divin al Luminii.

‘Cel mai bun medic este natura’ spunea Hipocrate și cred cu desăvârșire în acest lucru.

Tehnologia și descoperirile științifice de astăzi au apărut doar prin prisma capacității de înțelegere a minții curioase a Omului, de a pătrunde mai adânc în procesele și fenomenele care se petrec în Natură și în întregul Univers.

Astăzi revenim încet, încet, spre lumina subtilului din noi și puterea nemărginită de auto-vindecare a Omului Întreg privit că Suflet-Minte-Corp.

Totul este doar o mișcare vibrantă, nu în jos și nu în sus, nu înspre puncte cardinale, ci doar un melanj de zvârcoliri și pulsații care nasc o energie plină de lumină, în Roiuri de Stele. Așa sunt sufletele noastre, așa sunt cele ale strămoșilor noștri, așa se creează legăturile subtile dincolo de spațiu și timp, dintre Cer și Pământ, dintre Suflet, Minte și Corp, creând împreună o sferă de energii indestructibile, inseparabile, încă neexplicate azi complet, științific, la nivelul profunzimii lor.

Doar credința în Sinele propriu, ca parte din Natura plăsmuită din Divin este soluția vindecării și regenerării continue! Strămoșii noștri traco-geto-daci credeau în nemurire prin afirmația: ’Totul este Unu și Unul este Tot’. Oare nu cumva aveau dreptate?

Când ne îmbolnăvim, deja este etapa de dincolo de simple stări de disconfort fizic, mental-emoțional și sufletesc cărora nu le-am dat atenția cuvenită la timpul potrivit, fiind prea târziu uneori, iar frica de suferință și moarte ne aduce disperarea de a utiliza orice medicamente sau tratamente mai puțin naturale!

Minunile se întâmplă doar când nu ne pierdem legătura cu energia sursă plină de lumină care există în noi înșine, reprezentată de iubirea de Sine și credința în Natură și Divin, fără a încerca să ne agățăm de ceva sau cineva din exterior prin diverse așteptări, care să ne dea doar o siguranță închipuită.

Geometria sacră a îmbinării elementelor bio-chimice din ‘darurile Naturii’ cu cele ale organismului uman se creează doar prin schimbul de energie prin tot ceea ce facem, gândim, simțim, absorbim prin respirație, piele și ingerare, apoi eliminăm, rezultând în final acele formule de transpunere în forme geometrice matematice desenate 3D, ca rezultat al îmbinării în formule chimice, care se preschimbă necontenit. Noi putem să le studiem și să încercăm să le înțelegem dispunerea, însă factorul predominant care schimbă dispoziția formei este tot Lumina, pe care Omul nu o poate înțelege complet cu Mintea, ci doar prin simțurile subtile și nevăzute ale energiei sale, ca parte inclusă în Natura Pământului, în Calea Lactee și în întregul Univers, dar și din Divin.

Vă dau un îndemn simplu: amintiți-vă cine sunteți și transmiteți ceea ce știți către noile generații!

Magia Naturii o simțiți și o manisfestați din voi prin gesturi simple zi de zi, poate fără să vă dați seama: plimbându-vă prin Natură, preparând și bând un ceai, efectuând o baie caldă cu sare, uleiuri și plante sau un masaj cu diverse preparate din plante și multe altele. De aceea, am hotărât să vă fac această mică incursiune prin epopeea câtorva plante de leac  și  a mierii pornind din cele mai vechi timpuri până azi, apoi vechi ritualuri ale Zeițelor Traco-Geto-Dace, pe care le-am practicat și învățat din familie, cu trimiteri și inserții din diverse surse studiate, cât și idei proprii de îmbinare ale vechilor tehnici naturiste de băi cu plante, miere și săruri cu cele de masaj, într-un SPA ApiHerbal DACICA Contemporan, ce poate fi util oricărui urmaș ce trăiește pe aceste Pământuri Magice.

Dragi Oameni Frumoși, vă las să descoperiți singuri, citind cartea ‘ApiHerbal DACICA’, magia poveștilor originilor noastre, a plantelor străvechi și produselor apicole, a remediilor din ‘darurile Naturii’ cunoscute din ‘laicul familiei’, cât și din recomandările unor specialiști, rezumate cât mai simplu pentru toți prin:

1.    O sugestie de plante ce ar trebui să existe în ‘Farmacia verde de acasă’ a fiecărei familii așa cum a utilizat și familia mea pentru diverse remedii;

2.    Un MINI-ÎNDRUMAR cu PLANTE TERAPEUTICE pentru diverse părți ale corpului și afecțiuni ale acestora;

3.    Un Breviar de acțiuni terapeutice ale unor plante;

4.    Un Spa DACIC Contemporan cu plante în diverse amestecuri pentru băi ale corpului, cât și masaj.

Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!

Vă îmbrățișez cu multă iubire!

Camelia

Îți mulțumesc pentru răspunsuri, Camelia!

6 thoughts on “De vorbă cu autorii Editurii Quarto – Camelia Lovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.