5 motive să citești cartea Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter

confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani

După ce Claudia Vasilache, de la Lecturi de mămică, m-a convins să citesc cartea Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter, am fost mai mult decât bucuroasă că i-am urmat recomandarea. Sunt atât de încântată de carte, încât m-am gândit să abordez și un altfel de mod de a te convinge să o citești. Recenzia mea o poți citi pe Evatopia, însă azi m-am gândit să îți ofer cinci motive concrete pentru a citi această carte.

#1 Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani este o carte amuzantă și relaxantă

Este vară, cald și a trecut de jumătatea anului. Cu siguranță simți nevoia de relaxare și deconectare, din toate punctele de vedere. Ei bine, cartea Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani este perfectă pentru asta! Este o carte care te va relaxa și îți va aduce zâmbetul pe buze. Nu sunt puține pasajele care mi-au smuls cel puțin un zâmbet, dar de cele mai multe ori, m-au făcut să râd.

#2 Ne arată că viața perfectă este doar un haștag pe rețelele de socializare

Nell este trecută de 40 de ani, necăsătorită, fără copii, fără o casă a ei și fără o carieră de succes. Asta în timp ce toate prietenele și cunoștințele ei sunt realizate și fericite. Sau nu? Cu o naturalețe și o sinceritate cum rar ne e dat să întâlnim, Nell ne vorbește despre viețile fericite și perfecte care se expun pe rețelele de socializare. Dar, pe măsură ce reușește să descopere și realitatea, adevărul o șochează. Oare este posibil ca toate persoanele care își arată viața perfectă pe social media să fie, de fapt, triste și să aibă parte de lucruri care le știrbesc fericirea în realitate?

#3 Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani  ne demonstrează că prietenia nu are vârstă

Nell are multe prietene, aparent. Totuși, diferența de statut marital dintre ea și ele fac ca prietenia să se răcească în timp, cel puțin din câte se pare. În moment ce prietenele ei aleargă între școală și casă, soț și copii, ea este singură. Iar atunci când suferă, prietenele ei sunt prea ocupate să o asculte. Însă o cunoaște pe Cricket, o bătrânică simpatică și plină de viață, cu o vârstă de aproape dublul vârstei lui Nell, alături de care cunoaște o altă față a prieteniei: o prietenie puternică și sinceră, deschisă și naturală, care depășește barierele vârstei și ale oricăror reguli impuse de societate. Nell și Cricket devin prietene și sprijin reciproc în momente de suferință profundă, iar împreună descoperă că viața merge înainte indiferent de obstacole și de câtă durere adună în suflet fiecare.

#4 Ne arată că succesul nu se măsoară în căsătorie, copii, casă și carieră la modul impus de societate

Odată cu Nell, conștientizăm că societatea este cea care ne impune anumite limite și idei conform cărora succesul constă în a fi căsătorit și a avea copii, în a avea o casă a ta și o carieră strălucitoare, toate astea obținute înainte de a împlini o anumită vârstă, de preferință înainte de 40 de ani. Dar ce se întâmplă când nu le ai, din diferite motive, uneori independente de tine? Sau de ce succesul trebuie să însemne același lucru pentru toată lumea? Ei bine, Nell ne arată că succesul poate lua și alte forme decât cele impuse de societatea superficială în care trăim.

#5 Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani este o carte care demonstrează că iubirea are căile sale tainice prin care să apară

Ai ajuns la o anumită vârstă și încă nu ai găsit iubirea? Sau poate ai găsit-o la un moment-dat, ca apoi să ți se dovedească de fapt că nu era iubire adevărată? Ei bine, Nell sigur a pățit-o! Însă tot ea ne arată că iubirea are uneori moduri stranii prin care apare în viețile noastre și poate apărea oricând și de oriunde, exact când și de unde te aștepți mai puțin.

Te-am convins să o citești? Dacă da, o poți găsi pe: Libris, Cartepedia sau Cărturești.

7 thoughts on “5 motive să citești cartea Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter

    1. Mulțumesc! Și eu mă bucur că m-ai convins. 😀 Iar acum citesc altă carte, tot recomandată de tine. Revin cu impresiile în câteva zile. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.