Un glonte pentru rezident – Haralamb Zincă

Un glonte pentru rezident – Haralamb Zincă

Deja m-am familiarizat cu stilul de scriere al autorului Haralamb Zincă și, atunci când iau la citit o carte scrisă de el, știu sigur că voi avea parte de o lectură palpitantă și captivantă. Așa a fost și în cazul cărții Un glonte pentru rezident, pe care am citit-o zilele trecute. De fapt, să fiu sinceră până la capăt, obișnuiesc să citesc cărțile sale doar în weekend, pentru că știu că odată ce încep cartea, nu prea îmi mai vine să o las din mână.

Apreciez enorm la cărțile lui Haralamb Zincă faptul că acțiunea se dezvoltă sub ochii cititorului, avem parte de un fir narativ complex, cu personaje multiple și cu o intrigă deosebit de incitantă. În plus, oricât încerci să ghicești adevărul, nu prea reușești, pentru că totul este atât de bine pus la punct și ai parte de atâtea răsturnări de situație, încât sigur se găsește măcar un detaliu la care nu te-ai fi gândit pe parcursul lecturii.

Spionaj și complicații

Povestea debutează cu un moment culminant pentru căpitanul Lucian Viziru, care este invitat la „un pahar de vorbă” de către un străin care îl sună acasă. Curios, cu atât mai mult cu cât nu multă lume îi cunoaște numărul de telefon de acasă, căpitanul Lucian acceptă. Odată ajuns la locul stabilit, are parte de o surpriză de proporții, întrucât străinul care l-a invitat este Tiberiu Pantazi, un fost spion dispărut de doisprezece ani. De data aceasta, spune că este dispus să le ofere celor de la Securitate probele pe care le-au căutat în urmă cu mai bine de un deceniu. Desigur, le propune un târg.

Lucrurile se complică însă repede, întrucât Pantazi dispare din nou, nu înainte de a lăsa în apartamentul său o scrisoare de adio destinată căpitanului Viziru. Datele însă nu coincid, astfel că Lucian, împreună cu căpitanul Frunză și colonelul Panait ajung la concluzia că mai este cel puțin încă o persoană care s-a dat drept Tiberiu Pantazi, în timp ce adevăratul Pantazi a trăit și sub identitate falsă în tot acest timp. Așadar, în primul rând au de descâlcit firul care îi conduce la fostul spion, pentru a putea descoperi probele de care au nevoie.

De parcă nu le era de ajuns situația creată de Pantazi, cei de la SSI sunt puși în fața unui nou mister: apare Maria Anghelini, cu o scrisoare lăsată de fiul ei, condamnat la execuție ca fiind trădător de țară. Ultima lui dorință a fost ca mama să predea autorităților scrisoarea peste 20 de ani de la moartea lui. Astfel, scrisoarea ajunge la Lucian, Frunză și Panait, care au de acum de urmărit încă un fir, fără a ști prea multe detalii despre ceea ce numesc ei „afacerea Codruț Anghelini” și nici despre legătura lui Pantazi în toată povestea aceasta.

Un glonte pentru rezident – un thriller plin de mister și răsturnări de situație

Ca de fiecare dată când vine vorba despre cărțile autorului Haralamb Zincă, mă declar încântată de povestea pe care am citit-o. Cartea Un glonte pentru rezident este un thriller foarte bine pus la punct, plin de mister și răsturnări de situație care fac ca lectura să fie una palpitantă. Ești cuprins de poveste și îți dorești să afli cât mai repede ce s-a întâmplat cu Pantazi și cu Codruț Anghelini.

Personajele mi-au fost tare simpatice, autorul creând personaje autentice și credibile. Fiecare dintre personaje, fie că vorbim despre cele principale sau cele secundare, are farmecul său aparte, trăsături de caracter unice și un rol bine delimitat în poveste.

Vă recomand cu tot dragul cartea Un glonte pentru rezident, vă asigur că o să aveți parte de o lectură captivantă.

Cartea Un glonte pentru rezident de Haralamb Zincă poate fi comandată de pe site-ul Editurii Publisol.

6 thoughts on “Un glonte pentru rezident – Haralamb Zincă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.