Tort Mousse foarte cremos cu ciocolată Milka

Tort Mousse foarte cremos cu ciocolată Milka

Recent am participat la o campanie Milka, despre care am scris aici. Spuneam atunci că în colet am primit și o rețetă pentru Tort Mousse foarte cremos cu ciocolată Milka, pe care însă nu l-am făcut încă și că probabil îl voi face de ziua Denisei, în august. Ei bine, se pare că ocazia de a testa această rețetă s-a ivit mai repede decât am sperat, pentru că ieri a fost ziua cumnatului. Așadar, am profitat de ocazie și, când sora mea mi-a zis că vrea să îi organizăm o petrecere-surpriză, m-am oferit să îi fac eu tortul. Bineînțeles, am optat pentru acest tort, iar sora mea a fost încântată de idee când i-am arătat denumirea.

În continuare, o să vă redau rețeta exact așa cum apare ea în pliantul pe care l-am primit. Menționez din start că am respectat întocmai toate cantitățile, ingredientele și fiecare pas din modul de preparare, pentru a mă asigura că iese bine. Recunosc că am avut ceva emoții, deoarece acesta mi s-a părut cel mai complex tort pe care l-am făcut până acum.

Ingrediente pentru Tort Mousse foarte cremos cu ciocolată Milka

Pentru blatul de ciocolată:

  • 3 ouă
  • 130 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 30 g unt
  • 60 g făină
  • 20 g cacao pudră
  • 20 g amidon
  • jumătate de linguriță de praf de copt

Pentru mousse-ul de ciocolată Milka:

  • 100 ml lapte
  • 3 foi de gelatină
  • 160 g ciocolată Milka Noisette
  • 250 ml frișcă lichidă

Pentru mousse-ul de ciocolată albă Milka:

  • 100 ml lapte
  • 3 foi de gelatină
  • 200 g ciocolată albă Milka
  • 250 ml frișcă lichidă

Pentru ganache-ul Milka:

  • 85 g ciocolată Milka Darkmilk
  • 50 ml frișcă lichidă

Mod de preparare Tort Mousse foarte cremos cu ciocolată Milka

Prepararea blatului

Acoperă cu hârtie de copt o formă rotundă cu inel detașabil, cu diametrul de 24 cm și preîncălzește cuptorul la 190 de grade. Topește untul și pune-l deoparte. Amestecă făina, praful de copt, pudra de cacao și amidonul și pune-le, de asemenea, deoparte. Mixează ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilat într-un alt bol până când amestecul devine gros și cremos (aproximativ 5-8 minute), iar apoi toarnă deasupra untul topit și răcit. La final, adaugă ingredientele uscate amestecând suficient cât să se încorporeze, după care toarnă aluatul în forma pregătită și coace-l timp de 15 minute.

Pregătirea mousse-ului de ciocolată și a mousse-ului alb

Pentru mousse-ul de ciocolată, înmoaie foile de gelatină în apă rece și lasă-le să se hidrateze suficient de bine. Între timp, taie ciocolata în bucățele – cu cât sunt mai mici, cu atât mai bine. Toarnă laptele într-o cratiță mică și lasă-l la fiert. Când a ajuns la punctul de fierbere, îndepărtează-l de pe foc și toarnă-l într-un bol mare. Adaugă în lapte gelatina hidratată și amestecă până se dizolvă complet. Imediat după aceea, adaugă bucățelele de ciocolată și amestecă până se topesc și se încorporează cu restul ingredientelor. Această etapă ar trebui făcută destul de rapid astfel încât laptele să nu se răcească, dar, dacă ciocolata nu se topește, se lasă la aburi. După ce s-a topit ciocolata și s-a amestecat bine, bate frișca într-un alt bol. Cu o spatulă, adaugă cu atenție frișca în ciocolată și amestecă până se omogenizează totul.

Cât este încă în formă, blatul se așază pe platoul pe care se va servi tortul, după care se adaugă mousse-ul de ciocolată deasupra și se păstrează în frigider cât timp se prepară și mousse-ul de ciocolată albă, urmând aceiași pași ca pentru primul mousse.

După ce s-a turnat peste și stratul de mousse de ciocolată albă, se lasă la frigider cel puțin 4 ore, preferabil peste noapte.

Prepararea ganache-ului

După ce a fost lăsat în frigider, scoate tortul din formă și pregătește ganache-ul. Topește ciocolata cu frișca lichidă la foc mediu, amestecând constant. Ganache-ul este gata când s-a topit toată ciocolata și amestecul este bine omogenizat. La final, după ce s-a răcit, se amestecă bine și se toarnă glazura peste tort, decorează-l după preferințe și lasă-l în frigider pentru încă o oră, cât să se întărească ganache-ul.

După o oră, tortul mousse cu ciocolată Milka poate fi savurat. Poftă bună!

Feedback-ul primit pentru acest Tort Mousse foarte cremos cu ciocolată Milka

Cum am spus, am avut emoții pentru acest tort, pentru că mi s-a părut mai complicat decât ce am făcut până acum. În plus, deși la gust eram sigură că va fi bun, aveam emoții pentru aspect, știind că eu nu mă pricep la a face torturi aspectuoase, iar la capitolul decor sunt praf. Ei bine, surprinzător pentru mine, chiar a ieșit bine din toate punctele de vedere.

Feedback-ul celor care l-au gustat a fost pozitiv. Au fost cu toții încântați de cum arată vizual, iar gustul ne-a cucerit pe toți. Deși conține destul de multă ciocolată și ne așteptam să fie extrem de dulce, toată lumea a lăudat faptul că nu este prea dulce. Este deosebit de cremos, cum îi spune și numele, iar gustul este demențial. Eu cu siguranță îl voi mai face, de ziua Denisei categoric acesta va fi tortul, iar vouă vă recomand cu toată încrederea să testați rețeta.

6 thoughts on “Tort Mousse foarte cremos cu ciocolată Milka

    1. Spor! Sa-mi spui cum ti s-a parut. Chiar este surprinzator de simplu fata de cum mi s-a parut initial, doar ca dureaza, mi se pare destul de migalos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: