La vest de răsărit – Violeta Ungureanu

La vest de răsărit – Violeta Ungureanu

A trecut mult timp de când cartea La vest de răsărit, de Violeta Ungureanu, aștepta la rând să fie citită. Mult prea mult, chiar. Uitându-mă zilele trecute printre cărțile din noptieră, să văd ce am chef să citesc, aceasta mi s-a lipit de mână și nu mi-a mai dat pace, așa că am fost convinsă că acum e momentul ei să fie citită. Însă acum, după ce am dat și ultima pagină, vreau să vă spun că această carte nu se citește, ci se simte în toți porii și în fiecare colțișor al sufletului. E cartea aia care îți rămâne în suflet și îți răscolește gândurile chiar și după ce ai terminat-o de citit.

Chiar și după ce ai descoperit întreaga poveste, încă nu îți vine să te desparți de personaje și parcă ai mai vrea să fie, să îți picure încă un strop în suflet. E frumoasă? Puțin spus! E deosebită, e sublimă. E tristă și doare, e romantică și dramatică, e erotică și specială. E originală și puternică. Dar haideți să vă vorbesc puțin despre poveste.

Povestea lui Gabi

Povestea îi are în prim-plan pe Gabriel și pe Alexia și este spusă din perspectiva lui Gabriel. Ambele personaje sunt deosebite, chiar dacă nu în sensul de personaje perfecte, dimpotrivă. Ambii au traume și suferințe pe care le ascund de lume și care le influențează viața și deciziile. Gabriel are un frate geamăn, Mihail, pe care nu l-a văzut de zece ani. Pe parcurs, descoperim ce s-a întâmplat cu Mihail și cum au ajuns la această ruptură. Aflăm și despre marea iubire a lui Gabriel, Ingrid, despre care la început primim doar mici ponturi, ca pe urmă să aflăm întreaga poveste a ei și a lor împreună.

Gabi este bărbatul perfecționist și obsedat de control, care însă a ajuns așa din cauza unor suferințe din trecut. La polul opus se află Alexia, care pare să trăiască în haos și dezordine totală, însă descoperim că și ea a ales acest stil de viață tot ca o răzbunare pentru loviturile pe care le-a primit de la viață.

Intercalat cu povestea din trecut, Gabriel ne povestește cum a cunoscut-o pe Alexia, singura după Ingrid care a reușit să îi dea întreaga existență peste cap. Alexia este diferită de toate femeile, prin faptul că este directă și sinceră, este plină de viață și nestatornică, dornică de experiențe noi și cu o fire puternică. Însă Gabi își dă repede seama că în spatele măștii de femeie sigură pe sine, Alexia, la fel ca el, ascunde o cutie a Pandorei în care stă adunată toată suferința ei. Tot ce trebuie el să facă este să descopere care este secretul Alexiei, să rezolve acest puzzle dificil care reprezintă femeia de care s-a îndrăgostit iremediabil.

Povestea lor este explozivă și dureroasă, prin prisma suferințelor pe care fiecare dintre cei doi le poartă în spate. Treptat, se descoperă reciproc, iar acest lucru îi ajută pe fiecare să se auto-descopere, în scopul de a se vindeca de trecut cu traumele lui și de viitorul incert.

La vest de răsărit – o poveste atipică de iubire

Nu o să vă dau mai multe detalii despre poveste, pentru că merită să o descoperiți treptat, citind cartea La vest de răsărit. Este o poveste atipică de iubire, dar și o foarte bună psihanaliză a personajelor. Prin intermediul lui Gabi, autoarea ne poartă pașii prin viețile celor doi, Gabi și Alexia, și ne pune în temă cu drama pe care o trăiește fiecare dintre ei.

Vă recomand din tot sufletul această carte și vă asigur că veți avea parte de o lectură deosebită din toate punctele de vedere.

Cartea La vest de răsărit de Violeta Ungureanu poate fi comandată de pe site-ul Editurii Up.

10 thoughts on “La vest de răsărit – Violeta Ungureanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.