Tu ești placebo – Dr. Joe Dispenza

Tu ești placebo – Dr. Joe Dispenza

Tu ești placebo. Cum să îți transformi mintea în materie, făcând-o să conteze

Recent, o bună prietenă mi-a recomandat cartea Tu ești placebo de Dr. Joe Dispenza. A citit-o ea și nu întâmplător mi-a recomandat-o, ci știe că mă pasionează subiectul. Făcând și terapii alternative, care se bazează tocmai pe energii și modul în care gândurile și cuvintele ne influențează viața, cartea aceasta s-a potrivit la fix. Așadar, nu am stat mult pe gânduri și am luat-o de pe Libris.

Din punctul meu de vedere, cartea aceasta merită citită de către oricine, deoarece ne deschide o altă perspectivă asupra vieții și lucrurilor. Autorul Joe Dispenza, doctor chiropractician de meserie, a pornit pe calea dezvoltării personale după ce a suferit un accident care era să îl lase paralizat. Cartea începe tocmai cu relatarea acestui accident și a ceea ce a urmat după. Nedorind să fie supus operației chirurgicale care i se recomanda, Dr. Joe Dispenza a decis că își va seta mintea astfel încât să îl vindece.

După îndelungi exerciții de a lucra cu interiorul său și a se concentra asupra a ceea ce își dorea, chiar a reușit să se vindece doar prin puterea gândului. Astfel, a început să studieze acest lucru, modul în care mintea și gândurile ne pot transforma corpul și întreaga existență. De-a lungul anilor, a cules diverse relatări despre modul în care mintea a influențat oamenii într-o direcție sau alta.

Astfel, prima parte a cărții ne prezintă câteva cazuri în care fie pacienți bolnavi de boli incurabile au reușit să se vindece și să-și prelungească viața cu ani de zile, fie dimpotrivă, oameni sănătoși cărora le-au fost induse gânduri negative, de boală sau blestem, și-au auto-îmbolnăvit corpul și și-au scurtat astfel viața.

Povestiri incredibile, care te pun pe gânduri

Pentru mine, experiențele relatate în această carte au avut efectul acela de „wow”, poate cu atât mai mult cu cât am mai citit despre modul în care mintea și gândurile ne influențează viața. Poate și din cauză că eu cred în astfel de lucruri, cartea aceasta mi s-a părut de-a dreptul fascinantă. Un lucru este cert însă: Dr. Joe Dispenza s-a documentat enorm, a studiat creierul și are o echipă întreagă de profesioniști care studiază în permanență efectul placebo asupra diverșilor „pacienți”.

De placebo sunt sigură că ați mai auzit, însă v-ați gândit vreodată că ne putem educa mintea să gândească în favoarea noastră? V-ați gândit că există oameni care s-au vindecat de boli incurabile sau au scăpat de intervenții chirurgicale prin puterea gândului? Deși mai auzisem despre astfel de „miracole” și deși am încredere că astfel de lucruri se pot întâmpla, tot am fost surprinsă de relatările pe care le-am citit în această carte.

Teorie și practică în cartea Tu ești placebo

Cartea Tu ești placebo este împărțită în două părți: prima parte, intitulată Informarea, putem spune că este partea de teorie, unde suntem familiarizați cu subiectul, ni se oferă toate informațiile despre placebo și despre modul în care funcționează creierul și gândurile, precum și ni se relatează diversele experiențe de care vă povesteam mai sus. A doua parte, intitulată Transformarea, este partea practică, să zic așa. În cea de-a doua parte a cărții, autorul Joe Dispenza ne oferă informații despre cum să ne pregătim pentru meditație, iar apoi ne oferă meditația ghidată pe care o putem face pentru a ne „educa” mintea să gândească în favoarea noastră și a sănătății noastre.

Această meditație este disponibilă pe CD și chiar și pe Libris o găsiți în varianta tradusă, dar de asemenea autorul spune că o putem fiecare înregistra, ca apoi să o putem face. Deocamdată nu am găsit liniștea necesară, însă am de gând să o înregistrez pentru a putea testa cum funcționează. Mă gândisem să comand CD-ul, însă dispozitivele noastre nu mai au unitate pentru CD.

Așadar, dacă aveți chiar și cea mai mică formă de încredere că mintea ne poate vindeca, atunci sunt sigură că veți descoperi o adevărată comoară în cartea Tu ești placebo.

8 thoughts on “Tu ești placebo – Dr. Joe Dispenza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.