Ultimul oaspete – Megan Miranda

Ultimul oaspete – Megan Miranda

În colecția Leda Edge găsesc întotdeauna cărți pe gustul meu, în special thriller-e excelente. Este și cazul cărții Ultimul oaspete, care m-a convins prin descrierea sa și m-a captivat pe tot parcursul ei. Este un thriller cu suspans și răsturnări de situație, cu suspiciuni care planează asupra personajelor și cu emoția că nu reușești să îți dai seama cine este vinovatul, cu toate că ai anumite bănuieli.

O fată bogată este găsită moartă

Sadie Loman este fiica bogatei familii Loman, care în ultimii ani s-a extins tot mai mult în orașul Littleport. Au aici case pe care le închiriază pe perioada verii turiștilor veniți să se bucure de relaxare. Avery Greer este o localnică rămasă orfană de tânără. Părinții ei au murit într-un accident de mașină, iar bunica a scăpat ca printr-un miracol, însă a părăsit și ea această lume după câțiva ani, lăsând-o pe Avery singură.

Sadie și Avery se împrietenesc repede, devenind de nedespărțit pe perioada verii, timp pe care Sadie îl petrece în Littleport, alături de părinții ei și de fratele său, Parker. O petrecere este distrusă în momentul în care poliția îl anunță pe Parker că Sadie a fost găsită moartă lângă stânci. Se presupune că s-a sinucis, iar bănuielile sunt confirmate după ce în casa ei este găsit un bilet în care își cere scuze – aparent, un bilet de adio.

Cu toate că moartea lui Sadie este trecută drept sinucidere, Avery nu se mulțumește cu această explicație. La un an de la nefericita întâmplare, încă mai încearcă să descopere dovezi care să le demonstreze polițiștilor că s-au înșelat și că prietena ei nu s-a sinucis. Însă pe măsură ce avansează cu propria anchetă, Avery descoperă secrete și adevăruri dureroase și care o pun în pericol.

Ultimul oaspete – un thriller captivant

Suspiciunea planează asupra diverselor personaje, iar dovezile o incriminează pe Avery. Ce s-a întâmplat însă cu adevărat și cine este vinovat în toată povestea veți descoperi citind cartea Ultimul oaspete. Mie mi-a plăcut tare mult, este o poveste captivantă, care m-a ținut în suspans. Am simțit emoția lui Avery, nerăbdarea ei de a face dreptate pentru prietena sa, precum și durerea de a fi rămas încă o dată singură.

Povestea în sine a fost pe gustul meu, cadrul idilic în care se întâmplă atâtea tragedii a fost foarte inspirat ales, iar personajele au fost adorabile și detestabile deopotrivă. Iar modul în care au apărut informațiile, răsturnările de situație și surprizele cu privire la personaje m-a convins că Ultimul oaspete este un thriller exact pe gustul meu. Vi-l recomand cu drag dacă vă plac lecturile de acest gen.

Cartea Ultimul oaspete de Megan Miranda poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

8 thoughts on “Ultimul oaspete – Megan Miranda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.