În urmă cu o vreme v-am povestit despre terapiile complementare pe care le fac la parapsihologul Simona Igna. Poate ați mai auzit sau citit despre astfel de terapii, însă din experiență știu că până nu apelezi la ele, nu prea ai idee despre ce este vorba. Așadar, în articolul de azi m-am gândit să vă povestesc câte ceva despre terapiile complementare, să vă ajut să înțelegeți despre ce este vorba și cum vă pot ele ajuta.
Ce sunt terapiile complementare?
Terapiile complementare sunt terapii care se folosesc pentru a trata diverse afecțiuni fizice și/sau emoționale. Ele fac parte din medicina alternativă, astfel că utilizarea terapiilor complementare nu exclude medicina alopată, ci ele pot fi folosite împreună.
Care sunt principalele caracteristici ale terapiilor complementare?
Terapiile complementare tratează omul la nivel holistic, adică atât fizic, cât și mental, emoțional și spiritual. Pentru cei care au mai citit diverse articole despre spiritualitate, terapii energetice sau terapii alternative, este deja cunoscut faptul că bolile au cauze emoționale și/sau spirituale. Se spune că orice boală apare ca urmare a unui dezechilibru emoțional. Așadar, cu ajutorul terapiilor complementare se poate preveni apariția bolii încă din prima fază în care se simte un dezechilibru emoțional.
Una dintre caracteristicile de bază ale terapiilor complementare este individualizarea. În cazul acestor terapii, fiecare client are parte de tratament individualizat, deoarece terapeutul știe că fiecare om este unic și are felul său propriu de a reacționa la tratamente. Pentru a găsi metoda cea mai potrivită de tratament, terapeutul discută cu clientul pentru a afla cât mai multe detalii despre cauza care stă la baza stării în care se află. Astfel, terapeutul reușește să găsească metoda prin care poate ajuta clientul să își regăsească echilibrul.
O altă caracteristică de bază pentru terapiile complementare este tratarea cauzelor bolii, nu a simptomelor ei. Cu toții știm că medicina alopată tratează simptomele. Spre deosebire de aceasta, terapiile complementare caută cauza care stă la baza disfuncției și o tratează, pentru a o elimina, astfel încât boala să fie vindecată „de la rădăcină”.
De ce recomand terapiile complementare?
Fac terapii complementare de un an și jumătate, iar efectul lor se vede în toate aspectele vieții mele. Iată câteva beneficii pe care mi le-au adus aceste terapii:
- Am reușit să scap de kilogramele în plus. Din cauza problemelor de sănătate, adunasem kilograme în plus, atât sub formă de grăsime, cât și sub formă de toxine. Cu ajutorul terapiilor, am reușit să dau jos aproximativ 15 kg, reușind astfel să ajung înapoi la kilogramele la care eram înainte de complicațiile de după operație.
- Am reușit să identific și să conștientizez numeroase frici și traume, acesta fiind primul pas spre vindecare. Pe unele am reușit să le vindec poate complet, pe altele doar parțial, însă cert este că sunt pe calea cea bună.
- Mi-am recâștigat încrederea în sine și iubirea de sine. E o muncă de durată, însă rezultatele chiar merită efortul. Adevărul este că fără încredere de sine și fără iubire de sine, nu ne putem aștepta ca lucrurile din viața noastră să meargă în direcția pe care ne-o dorim. Pentru dobândirea iubirii de sine vă recomand ebook-ul Program de 21 de zile pentru iubirea de sine.
- Am reușit să avansez pe plan profesional și să fac ceea ce îmi place. E adevărat că de aproape opt ani lucram ce îmi place, însă ultimul an mi-a conturat foarte frumos situația profesională, ajungând acolo unde mi-am dorit.
- Mi-am regăsit calmul, pe care înainte nici nu știam că îl posed. Încă din copilărie am fost văzută ca fiind o fire impulsivă, veșnic stresată și nervoasă. De când cu terapiile complementare, am reușit să fiu mai calmă și să râd mai mult, ceea ce a fost o surpriză plăcută pentru cei dragi.
Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care s-au schimbat pentru mine de când fac terapii complementare. Vă recomand să apelați cu încredere la terapii atunci când simțiți că aveți nevoie de ajutor. Parapsihologul Simona Igna are o vorbă care mie îmi place tare mult și pe care vreau să v-o spun și vouă: „Omul care decide schimbarea este un om puternic.”, adică faptul că apelezi la ajutorul terapiilor nu te face mai slab, dimpotrivă!
Multumim pentru recomandarile generoase, Ancuta! 🙂
Cu drag!
Mă bucur că te-au ajutat atât de mult.
Mulțumesc!
Deși am auzit și sunt deschisa către acest aspect, nu am beneficiat încă. Însă, chiar mi-ar plăcea și cu siguranță mi-ar fi de ajutor. Ma bucur că ești bine și ca ai găsit calea spre a fi bine! ❤️
Mulțumesc! <3 Eu sunt de părere că tuturor ne-ar fi de ajutor. Mă bucur că ai deschidere spre acest aspect. <3