Detectivul Jack Wyler. Prețul sângelui – Cătălin Ioniță

Detectivul Jack Wyler. Prețul sângelui – Cătălin Ioniță

Dacă vă spun că mi-a plăcut cartea asta, risc să mă repet crunt. Așa că o să spun simplu că îmi doresc ca autorul să creeze o serie care să îl aibă la bază pe detectivul Jack Wyler, personajul principal al cărții Prețul sângelui. Nu știu dacă așa a și fost concepută cartea, ca fiind deschizătoarea unei viitoare serii bazate pe aventurile detectivului, însă eu chiar sper că da sau că, dacă nu asta a fost ideea, măcar să ia în considerare autorul această posibilitate.

Despre detectivul Jack Wyler nu pot să spun că este genul de personaj simpatic, care te convinge să îl îndrăgești. Dimpotrivă, mi s-a părut un personaj principal atipic, dar care convinge prin perseverența sa. Jack Wyler este un detectiv care s-a dedicat atât de mult muncii sale, încât a fost părăsit de soție și fetiță. Odată cu pierderea familiei, a căzut în patima alcoolului, motiv pentru care nu a mai lucrat la niciun caz în ultimele șase luni. Așadar, avem, după cum vedeți, un personaj „defect”, neobișnuit. Cu toate astea, capacitățile sale nu sunt deteriorate, ci a rămas același detectiv perspicace.

Și cum știm că se întâmplă de obicei, când viața te vede la pământ, îți mai dă o lovitură, să fie sigură că nu te mai ridici în grabă. La fel pățește și detectivul Jack Wyler, care este anunțat că fetița lui suferă de o boală foarte gravă. Mai exact, are o tumoare la inimă, care dacă nu este extirpată în maximum două săptămâni, îi amenință viața micuței. Iar să fie drama completă, operația nu este doar extrem de dificilă, ci și foarte costisitoare. Mai exact, părinții sunt nevoiți să plătească încă 50 mii de dolari peste suma acoperită de asigurare.

Povestea se complică

Chiar înainte de aflarea veștii referitoare la fiica sa, detectivului Jack Wyler i se oferă un caz de crimă. Deși inițial îl refuză, odată ce află suma de bani de care are nevoie pentru operație, Jack acceptă cazul. Condiția este să primească suma de 50 mii de dolari pentru rezolvarea lui. Deși sceptică la început, avocata Regina Sky acceptă în final să îi ofere suma cerută, când aude care este motivul pentru care are nevoie de ea.

Crima îl are în atenție pe miliardarul Bob Miller, care a fost ucis în dormitorul său. La fața locului au fost prinși doi suspecți, unul dintre ei având chiar arma crimei în mână, însă avocata familiei Miller este de părere că altcineva este criminalul. Așadar, Jack primește dificila sarcină de a descoperi cine l-a ucis pe Bob Miller.

Lucrurile se complică pentru detectiv după ce cunoaște familia celui ucis. Din câte se pare pentru el, viața continuă să îi facă farse, parcă să testeze cât poate duce. Așadar, prins între nevoia de bani și dorința de a-și salva fiica, Jack trebuie să descopere cine este criminalul.

Prețul sângelui este o carte polițistă care te ține pe jar

Prețul sângelui este o carte polițistă cu mult suspans. Recunosc că am cam intuit cine este criminalul, însă acest lucru nu a stricat deloc plăcerea lecturii. Dimpotrivă, chiar mi s-a părut o carte bine scrisă, o poveste captivantă și care te ține pe jar. Așadar, vă recomand și vouă această carte și vă asigur că veți avea parte de o lectură intensă, de acțiune, dramă și suspans cât încape.

Cartea Detectivul Jack Wyler. Prețul sângelui de Cătălin Ioniță se poate comanda de pe site-ul editurii Storycraft Publishing.

6 thoughts on “Detectivul Jack Wyler. Prețul sângelui – Cătălin Ioniță

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.