Escape Room. Camera groazei – Maren Stoffels

Escape Room. Camera groazei – Maren Stoffels

Mi-am dorit să citesc cartea Escape Room. Camera groazei de cum am văzut că va apărea la Editura Publisol. M-a atras descrierea ei și eram sigură că voi avea parte de o lectură palpitantă. A ajuns ieri la mine și, cum terminasem chiar de dimineață de citit o carte, seara am și luat-o pe aceasta. Tentația era prea mare și parcă o auzeam cum mă strigă să o citesc pe ea și nu alta. Așa că am și început-o, dar cum era târziu, am reușit să citesc doar vreo 50 de pagini până am cedat somnului.

Însă cele 50 de pagini m-au captivat într-atât încât azi m-am trezit devreme și nu am mai putut adormi, cu gândul la carte. Așa că, înainte de a mă apuca de orice altceva, mi-am permis aroganța de a citi. Fiind o carte mică, de doar 204 pagini, am și terminat-o de dimineață. Și nu e vorba doar de volumul redus de pagini, cât mai degrabă de acțiune, de poveste. Povestea este atât de intensă și de palpitantă, încât nici nu are nevoie de mai multe pagini.

Escape Room. Camera groazei este, dacă nu mă înșel, primul horror psihologic pe care l-am citit. Însă atât de mult mi-a plăcut, încât mi-a deschis apetitul pentru acest gen de lectură. Cunoșteam de ceva timp termenul de Escape Room, știu că astfel de camere sunt la foarte mare căutare în prezent. Dar dacă înainte mă gândeam că ar fi oarecum tentant să intru într-o astfel de cameră, după ce am citit această carte, sigur m-aș gândi nu de două ori, ci de zece, dacă mi s-ar oferi ocazia să particip la o astfel de provocare.

Patru tineri ajung în Escape Room

Alissa, Mint și Sky sunt prieteni de ani de zile. În peisaj apare și Miles, colegul de muncă al lui Sky. Alissa se îndrăgostește imediat de el. La scurt timp după, Sky găsește un pliant care anunță un nou Escape Room în oraș. Condiția pentru participare este să fie un grup de minimum patru persoane. Deși Sky are o iubită, pe care ar putea-o lua cu grupul pentru a fi patru, Alissa i-o ia înainte și îl invită pe Miles să participe alături de ei la această provocare.

Grupului i se oferă o oră la dispoziție să reușească să găsească toate indiciile, să spargă coduri și să rezolve puzzle-uri pentru a reuși să scape din camera respectivă. Cei patru tineri intră în Escape Room și încep să caute indicii care să îi ajute să iasă cât mai repede, în speranța că vor bate chiar recordul.

Lucrurile o iau însă razna în scurt timp, iar cei patru descoperă că sunt ținuți înăuntru, fără posibilitatea de a scăpa. Treptat, secretele lor încep să iasă la iveală. Astfel descoperă că, în ciuda aparențelor și a anilor de prietenie, fiecare dintre ei ascunde anumite lucruri, pe care nu le-ar fi vrut spuse.

Pe măsură ce află tot mai multe, își dau seama că au fost atrași intenționat în cameră, care în loc să fie un joc distractiv, s-a transformat într-o cameră a groazei, un loc în care se așteaptă să își găsească moartea.

Cum se va încheia povestea celor patru tineri, cine și de ce îi ține închiși în Escape Room, veți descoperi singuri, citind cartea, pe care v-o recomand cu încredere.

Cartea Escape Room. Camera groazei de Maren Stoffels a apărut la Editura Publisol și se poate comanda de pe Booksaveur.

7 thoughts on “Escape Room. Camera groazei – Maren Stoffels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.