Femeia din oglindă – Rebecca James

Femeia din oglindă – Rebecca James

Romanul Femeia din oglindă m-a prins în mrejele sale întocmai cum oglinda surprinde reflexia persoanei din fața ei. Am tot văzut cartea aceasta prin online, iar părerile despre ea au fost pozitive. Totuși, recenzia și recomandările Danei de la Ups blog m-au convins că trebuie neapărat să citesc și eu cartea. Am găsit-o pe Libris și a ajuns la mine în scurt timp. Nu am ezitat prea mult până să o iau la citit, curioasă fiind de povestea gothică pe care toată lumea din online o lăuda.

Femeia din oglindă este un roman extrem de captivant, cu accente paranormale și gothice. O poveste complexă și foarte bine construită, care te vrăjește de la prima la ultima pagină. Autoarea Rebecca James împletește minunat povestea din trecut, din anii ’40, cu cea din prezent, din 2018. Cele două planuri narative, cel din trecut și cel din prezent, se întrepătrund. Trecutul este narat la persoana întâi singular, de către Alice, protagonista perioadei respective. În contrast cu aceasta, prezentul este narat la persoana a treia și o are în prim-plan pe Rachel.

Conacul Winterbourne – un loc straniu și misterios

Acțiunea, atât cea din trecut, cât și cea din prezent, se conturează în jurul conacului Winterbourne, din Cornwall. În 1947, la Winterbourne locuiește căpitanul de Grey, împreună cu gemenii săi, Constance și Edmund. Alice Miller se angajează la ei, pe postul de guvernantă. Se îndrăgostește de conac de la prima vedere și, cu toate că există câteva persoane care o avertizează cu privire la locul acela straniu, ea este sigură că acolo se găsește fericirea ei.

Misterul învăluie conacul, iar oamenii sunt speriați de el, după ce atât soția căpitanului, cât și guvernanta de dinaintea lui Alice, și-au pierdut viețile în mod tragic. Totuși, Alice nu se lasă ușor impresionată de ceea ce aude și i se spune. Îi adoră pe gemeni de la început și este convinsă că sentimentul este reciproc. Ba mai mult, este sigură că gemenii o vor drept noua lor mamă.

Însă stranietatea locului o cuprinde treptat și conacul o atrage în vraja sa. Două obiecte îi pun mintea la încercare: un tablou straniu din camera ei și o oglindă veche, care i-a aparținut Laurei, mama gemenilor.

În paralel cu povestea lui Alice descoperim și povestea lui Rachel, din prezent. Rachel este o pasionată de artă, proaspătă deținătoare a unei galerii din New York. A fost adoptată de mică și întreaga viață a încercat, fără succes, să își descopere originile, să își găsească părinții biologici și să afle de ce a fost abandonată. Viața ei se schimbă complet în momentul în care primește o scrisoare de la o firmă de avocatură, prin intermediul căreia este anunțată că a moștenit conacul Winterbourne, de la mătușa sa.

Curioasă și dornică să descopere cât mai multe despre familia ei biologică, Rachel pleacă imediat în Cornwall. Conacul o impresionează din prima clipă, însă lucruri stranii încep să se petreacă la scurt timp după ce se instalează acolo. Treptat, Rachel descoperă atât adevărul despre familia ei, cât și secrete legate de misteriosul conac al cărui moștenitoare este.

Femeia din oglindă – un roman gothic fermecător

Secretele sunt dezvăluite rând pe rând, cu incursiuni în trecut și cu mărturii ale diverselor personaje. Misterul învăluie conacul Winterbourne pe parcursul întregii povești, iar cititorul are parte de suspans din dorința de a descoperi, alături de Alice și Rachel, care este adevărul din spatele tuturor întâmplărilor stranii din conac.

Femeia din oglindă mi s-a părut o carte excelentă, captivantă, cu mult mister și elemente paranormale care îți fac pielea de găină. V-o recomand cu încredere, dacă aveți chef de o carte care să vă țină cu sufletul la gură de la început până la sfârșit.

4 thoughts on “Femeia din oglindă – Rebecca James

  1. Mă bucur că ai citit-o și ca ți-a plăcut la fel de mult ca si mie! ❤️
    Un thriller de prima mână!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.