Un râu lung și luminos – Liz Moore

Un râu lung și luminos – Liz Moore

Navigând recent pe site-ul Editurii Corint, am văzut cartea Un râu lung și luminos. Citind descrierea, mi s-a părut că ar putea fi o carte pe gustul meu. Ei bine, nu doar că a fost pe gustul meu, ci mi-a plăcut atât de mult încât azi-noapte mă dureau ochii și capul de somn și eu nu puteam lăsa cartea din mână. Este un thriller voluminos, de aproape 600 de pagini, cu numeroase răsturnări de situație și cu o poveste care te prinde în mrejele ei.

Droguri, dispariții misterioase și o polițistă prinsă între două lumi

Mickey este agent de poliție și patrulează cartierul, răspunzând la diversele apeluri. L-a avut ca partener pe Truman, iar cei doi s-au înțeles de minune, însă un incident în timpul orelor de muncă îl pune pe Truman „pe banca de rezervă”. Truman este și singurul care cunoaște secretele lui Mickey.

Cel mai mare secret al ei, pe care îl ascunde de colegi în special, este faptul că are o soră și că provine dintr-o familie de dependenți de droguri. Sora ei, Kacey, trăiește pe străzi încă din adolescență, se droghează și se prostituează. Cele două au fost foarte apropiate în copilărie, însă odată cu schimbarea lui Kacey, între ele s-a produs o ruptură fără nicio șansă de a fi reparată, din câte se observă. Și-au pierdut mama de la o vârstă fragedă, din cauza unei supradoze, iar tatăl lor a dispărut la scurt timp din peisaj, el însuși fiind de asemenea dependent de narcotice. Astfel, cele două fete au rămas în grija bunicii materne, Gee. Private de iubire și grijă, fiecare dintre ele s-a descurcat cum a reușit.

Sunt ani de zile de când Mickey și Kacey nu își mai vorbesc. Totuși, Mickey o vede frecvent pe sora ei pe stradă. Însă la un moment-dat Kacey dispare, iar Mickey începe să își facă griji în privința ei. Teama este cu atât mai mare cu cât în aceeași perioadă încep să fie descoperite cadavrele unor tinere, majoritatea în aceeași situație ca și Kacey, care se pare că sunt ucise de același criminal. Întrucât Mickey nu își dorește ca superiorii săi să afle despre sora ei, începe să investigheze dispariția lui Kacey pe cont propriu.

Un râu lung și luminos – un thriller wow!

În paralel cu prezentul este prezentat și trecutul celor două fete. Reușim să descoperim întreaga poveste prin prisma povestirilor lui Mickey. Descoperim frânturi din copilăria celor două surori, de când încă erau de nedespărțit, ca mai apoi să fim părtași la decăderea lui Kacey, la momentul în care Mickey a descoperit-o pentru prima dată drogată. De asemenea, aflăm despre singura persoană care a susținut-o pe Mickey, detectivul Simon.

Prezentul și trecutul se întrepătrund pentru a ne ajuta să obținem imaginea de ansamblu a poveștii celor două surori. Vedem cum Mickey își riscă postul în poliție pentru a afla unde a dispărut sora ei, cum este nevoită să aleagă între a sta cu fiul său sau a-și continua investigația și cum ajunge chiar să își riște viața pentru o informație în plus despre Kacey.

Iar când ai impresia că totul pare clar, apare un element-surpriză, care este similar exploziei unei bombe, dând totul peste cap. Răsturnările de situație, surprizele și secretele care ies la iveală rând pe rând fac din romanul Un râu lung și luminos un thriller excepțional, care te ține cu sufletul la gură.

Mi-a plăcut mult de tot acest roman, de la povestea în sine, la personaje și modul în care autoarea s-a jucat cu mintea mea. Detaliile menite să arunce totul în aer mi s-au părut foarte bine amplasate în poveste. Dacă sunteți cititori de thriller, vă recomand această carte, sigur o să vă placă!

Cartea Un râu lung și luminos de Liz Moore poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

10 thoughts on “Un râu lung și luminos – Liz Moore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.