Ochii doctorului King – Haralamb Zincă

Ochii doctorului King – Haralamb Zincă

După ce am citit cartea Moartea vine pe bandă de magnetofon, a autorului Haralamb Zincă, am așteptat cu nerăbdare să ajungă la mine al doilea volum reeditat în seria de autor de la Editura Publisol. E lectura perfectă pentru weekend, pentru că atunci am timp să mă delectez cu cartea, fără să mă gândesc că am de lucru. Așadar, în acest weekend m-am relaxat citind romanul Ochii doctorului King.

Încă de la început, simt nevoia să vă spun că mă fascinează stilul de scriere al autorului. Stilul său de a crea intrigi este de-a dreptul captivant, iar poveștile sale au rolul de a-l ține pe cititor cu sufletul la gură, dornic de a da pagină după pagină pentru a afla mai mult. Același lucru se aplică și romanului Ochii doctorului King, pe care l-am „devorat”.

O dispariție îi distruge concediul căpitanului Roman

Căpitanul Liviu Roman se află în concediu pe litoral, acolo unde o așteaptă pe Lili să ajungă și ea, pentru a-și petrece concediul împreună. Concediul îi este brusc întrerupt, când este sunat de la București și chemat de către maiorul Suharu să ancheteze dispariția lui Miroiu Mihai. Vameș la Portul Constanța, Miroiu s-a întors în București pentru a-și petrece concediul la mătușa sa, care l-a crescut. Acolo o cunoaște pe Munteanu Virginia, o funcționară la Direcția valutară a Băncii Naționale.

Mișu și Virginia încep să se întâlnească tot mai des, având în plan chiar să se căsătorească. Însă la una dintre întâlniri Mișu nu mai apare, deși mătușa lui declară că a părăsit domiciliul cu intenția de a se vedea cu iubita. Odată ce ancheta începe, lucrurile se complică rapid, începând cu decesul mătușii. La scurt timp după acest eveniment nefericit, Virginia suferă un șoc puternic, din cauza căruia este internată de urgență la Spitalul de Psihiatrie. Astfel toate căile posibile de acces spre Miroiu le sunt brusc închise anchetatorilor.

Pentru continuarea anchetei, căpitanul Roman este trimis la Constanța, unde s-a descoperit că Miroiu avusese o relație cu o anume Luiza. Așadar, căpitanul primește un punct de pornire, de la care trebuie să descopere mai multe informații despre Miroiu. De aici însă, surprizele se țin lanț și culminează cu găsirea lui Miroiu spânzurat în propria sa locuință din Constanța.

Cu toate că moartea lui Miroiu pare o sinucidere la prima vedere, căpitanul Roman nu se lasă păcălit de aparențe, ci începe o adevărată investigație. Astfel, ajunge să dea de urma unei grupări de traficanți de droguri, conduse de către un anume doctor King, renumit pentru ochii săi fascinanți.

Ochii doctorului King – un roman polițist captivant

Ochii doctorului King a fost pentru mine un roman captivant, pe care l-am citit cu toată curiozitatea, din dorința de a vedea ce descoperiri mai face căpitanul Roman. Mi se pare fascinant modul în care se desfășoară anchetele, având în vedere că acțiunea este plasată în jurul anilor 1960. Așadar, alături de intriga deosebit de complexă și interesantă, avem ocazia să descoperim un peisaj pe care cei mai tineri dintre noi îl cunoaștem doar prin prisma povestirilor părinților și bunicilor noștri.

Căpitanul Roman se folosește de inteligența și ingeniozitatea sa pentru a descoperi cine stă în spatele dispariției lui Miroiu. Cu ajutorul colegilor săi, pune la cale diverse planuri și „scenete” menite să îi atragă în capcană pe vinovați.

Așadar, dacă vă doriți să citiți un roman polițist captivant, cu o intrigă complexă și personaje fascinante, vă recomand să citiți Ochii doctorului King.

Cartea Ochii doctorului King de Haralamb Zincă a fost reeditată la Editura Publisol și o puteți comanda de pe site-ul Booksaveur.

Tot pe Booksaveur, găsiți și seria de autor Haralamb Zincă.

6 thoughts on “Ochii doctorului King – Haralamb Zincă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: