Zile de plumb – Lucian Ciuchiță

Zile de plumb – Lucian Ciuchiță

Deși am auzit de mult despre autorul Lucian Ciuchiță și am văzut că romanele sale sunt apreciate de cititori, pentru mine romanul Zile de plumb a fost prima întâlnire cu autorul. Cu un titlu deosebit de sugestiv, cartea ne poartă în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Acțiunea se desfășoară în diverse locuri, precum Londra, Berlin și București. Povestea îmbină detaliile istorice cu ficțiunea și stilul de scriere este unul presărat cu un umor ușor ironic-sarcastic.

Personajul central al cărții este Maria, o tânără care a trecut prin numeroase suferințe și care se străduiește să ducă o existență cât mai bună. Îi descoperim trecutul, înnegrit de pierderea surorii sale, precum și prezentul, în care Maria trăiește o poveste de dragoste tăinuită.

În paralel cu povestea de dragoste suntem martorii diverselor evenimente care au legătură cu războiul. Cunoaștem numeroase personaje, de la principalii pioni ai războiului și până la soldații care fac tot posibilul să mai trăiască o clipă, pentru a asigura traiul celor dragi. Vedem cum sunt trase sfori, cum unele personaje joacă rol dublu în calitate de spioni și cum fiecare merge înspre împlinirea propriului interes.

Zile de plumb – război și iubire

Povestea din romanul Zile de plumb este una complexă, dezvoltată pe mai multe planuri. Cu toate că în rol principal o avem pe Maria, iar ca element central al poveștii este povestea de iubire dintre ea și medicul legist Andrei Andreescu, avem și numeroase alte subiecte pe care să le urmărim. Astfel, cartea se desfășoară precum un film al războiului, unde avem ocazia să descoperim planurile lui Hitler și ale altor personaje implicate.

Lucrurile iau o întorsătură neașteptată, iar Maria este din nou crunt lovită de soartă. Totuși, chiar și în vreme de război și tensiuni pe toate planurile, raze de soare continuă să apară. Chiar și în cele mai triste și întunecate zile de plumb ale războiului, mai există urme de speranță și iubire. Pentru a afla despre ce este vorba, vă recomand să citiți această carte.

Romanul Zile de plumb de Lucian Ciuchiță se poate comanda de pe site-ul Editurii LiterPress Publishing.

Îl găsești și pe Cărturești.

4 thoughts on “Zile de plumb – Lucian Ciuchiță

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.