Iubire de probă – Alex Light

Iubire de probă – Alex Light

Recent, simțeam nevoia de o lectură ușoară și relaxantă. Navigând pe site-ul Editurii Corint, am dat peste cartea Iubire de probă, apărută în colecția CorinTeens. Adică, o carte pentru adolescenți. Ce să fie mai potrivit de atât pentru o lectură așa cum îmi doream?! Fără să stau prea mult pe gânduri, am comandat-o și nici nu am amânat prea mult momentul să o citesc. A fost exact cartea de care aveam nevoie pentru a mă scoate din lentoarea literară care m-a cuprins încă de la începutul anului: o carte ușoară, drăguță, care m-a făcut să vreau să dau pagină după pagină pentru a descoperi întreaga poveste care se ascunde între coperte.

Becca și Brett

Becca Hart este o adolescentă de 17 ani, care nu crede că există iubire adevărată. Asta de când părinții ei au divorțat, în urmă cu 5 ani. Tatăl ei și-a refăcut viața, iar Becca pândește adeseori „din umbră”, descoperind cum tatăl ei are acum o nouă familie. Mama ei, în schimb, îi este alături și chiar o încurajează să își găsească un iubit. Femeia și-a revenit după divorț deschizându-și o cofetărie, cu toate că înainte nu știa să pregătească deserturi.

Brett Wells este căpitanul echipei de fotbal a liceului, provine dintr-o familie bogată și renumită în micul lor orășel. În plus, părinții săi sunt un cuplu fericit, înconjurat de iubire pură, pe care cei doi nu se sfiesc să o afișeze cu orice ocazie.

La ora de engleză, Jenny, fosta cea mai bună prietenă a Beccăi, o tachinează pe aceasta că nu știe ce este iubirea și că singurul mod în care a experimentat Becca vreodată iubirea a fost în cărțile siropoase pe care le citește. După oră, cele două au o discuție, iar Becca spune că are deja un iubit. Chiar în acel moment, Brett apare și salvează situația, spunând că el este iubitul ei secret. La fel ca ea, și Brett are un motiv întemeiat să se prefacă având o relație. Mai exact, tatăl său insistă în acest sens.

Iubire de probă – unde va duce minciuna?

Astfel, Becca și Brett încep să se prefacă a avea o relație. Însă adevărul este că nu se cunosc deloc, iar acest lucru i-ar putea da de gol. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, cei doi încep să petreacă tot mai mult timp împreună, dorindu-și să se cunoască suficient încât să dea credibilitate farsei lor despre falsa relație. Însă încep să se simtă tot mai bine unul în compania celuilalt, până în punctul în care fiecare dintre ei se întreabă dacă relația lor chiar este una falsă.

Lucrurile se complică pentru Brett odată ce descoperă secrete în familia lui, iar Becca îi este alături, ajungând să se prefacă a fi detectivi. Ce efecte va avea acest nou secret asupra prieteniei și relației dintre Becca și Brett rămâne să descoperiți citind cartea.

Mie mi-a plăcut tare mult această carte și mă bucur că am ales să o citesc. V-o recomand și vouă, dacă aveți chef de o lectură drăguță și relaxantă.

Cartea Iubire de probă de Alex Light poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

8 thoughts on “Iubire de probă – Alex Light

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: