Gemini. Seria Gemini. Vol. 1 – Monica Ramirez

Gemini. Seria Gemini. Vol. 1 – Monica Ramirez

Monica Ramirez este una dintre cele mai bune scriitoare de la noi, iar când vine vorba despre serii de spionaj, nu are egal, cel puțin în țară. Seria Alina Marinescu rămâne în topul seriilor/cărților mele preferate din toate timpurile și sunt sigură că voi găsi la un moment-dat timpul necesar să o recitesc. Însă, până atunci, a venit rândul seriei Gemini, pe care pusesem ochii de când a apărut și am reușit să o cumpăr recent, profitând de reducerea de pe site-ul Editurii Up. Am terminat de citit primul volum, intitulat Gemini și sunt fără cuvinte, exact așa cum pățesc de fiecare dată când citesc o carte bună, extraordinară chiar!

Și de această dată, autoarea a reușit să mă captiveze cu o poveste pe cât de dură, pe atât de minunată. A fost nevoie de pauze după anumite scene, pentru a reuși să „diger” informația, povestea. A fost nevoie de momente în care să stau să mă gândesc la ceea ce am citit, pentru că suspansul atinge adeseori cote maxime pe măsură ce se desfășoară povestea, iar acțiunea în sine este una intensă, care nu lasă loc de respiro.

Operațiunea Gemini

Jadyn Mathinson este fiica lui Hani Ijaaz, un important politician libanez. Fata este invitată de către tatăl ei la summitul din Beirut, unde sunt discutate problemele din Orientul Mijlociu. Evenimentul liniștit este transformat în haos într-o secundă, în urma unui atac cu bombă. Jadyn și Hani sunt răpiți, iar granița dintre viață și moarte pare să fie acum subțire precum un fir de păr.

Odată ce se află despre teribilul eveniment, intră în acțiune CIA și Navy SEALs. Atacul este revendicat de către Farouk Tehrazzi, un jihadist pe care Jack Silva, „agent în cadrul forței paramilitare de elită Special Activities Division”, îl vânează de câteva luni. Împreună cu Spencer Pratt, „agent veteran în cadrul SAD”, și mai apoi cu trupa Navy SEALs 3, pornesc în Operațiunea Gemini, care are ca scop salvarea lui Jadyn și Hani, precum și capturarea lui Tehrazzi.

Alături de Jadyn, un alt personaj-cheie al poveștii este Owen Wallace, locotenent Navy SEALs. Cum va decurge această operațiune și ce obstacole apar în calea succesului ei rămâne să descoperiți citind cartea.

O carte excelentă, surprinzătoare

Deși pot spune că sunt deja familiarizată cu stilul autoarei Monica Ramirez, tot am fost, din nou, plăcut surprinsă. Gemini, volumul unu al seriei, este o carte plină de suspans și de informații cât se poate de interesante. Mi-a plăcut modul în care este creată povestea, intensitatea acțiunii, povestea de dragoste (pentru că avem parte și de așa ceva!) și personajele ca atare.

Operațiunea Gemini este descrisă în detaliu, cu fiecare element care conturează povestea și duce spre finalul operațiunii. Avem ocazia să fim părtași la planificarea operațiunii și să vedem agenții pe teren, acolo unde viața atârnă de un fir de ață, pericolele fiind la tot pasul. Intriga este complexă, de unde la început totul pare o răzbunare, descoperim că, de fapt, lucrurile sunt oarecum legate între ele, că personajele au diferite lucruri în comun, trecutul lor reflectându-se în acțiunile din prezent.

Așadar, dacă aveți chef să citiți o carte care să vă țină cu sufletul la gură, să vă dea de gândit și să vă arate că poate exista iubire chiar și în cele mai întunecate locuri și situații, atunci vă recomand să citiți Gemini.

Cartea Gemini de Monica Ramirez poate fi comandată de pe site-ul Editurii Up, unde găsiți și seria Gemini.  

De asemenea, o găsiți și pe Libris.

8 thoughts on “Gemini. Seria Gemini. Vol. 1 – Monica Ramirez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: