Curățarea tenului este un subiect dezbătut adeseori, întrucât de curățarea corespunzătoare ține sănătatea tenului și aspectul plăcut al acestuia. În zilele noastre există o mulțime de produse cosmetice care ne ajută să ne curățăm tenul în profunzime, iar aceste produse sunt adeseori menite unui anumit tip de ten. Însă astăzi vreau să vorbim despre două produse esențiale pentru curățarea tenului: demachiantul și apa micelară.
Curățarea tenului cu demachiant
Demachierea este o etapă esențială în curățarea tenului și nu trebuie să lipsească din rutina zilnică de îngrijire, chiar dacă nu te machiezi. Adeseori ne lăsăm induse în eroare de termen, care înseamnă îndepărtarea machiajului, însă demachierea în sine nu se referă doar înlăturarea produselor de machiaj de pe față. Dimpotrivă, demachierea se referă la curățarea tenului de impurități. Acest procedeu ajută la deschiderea porilor, relaxarea țesutului și pregătirea pielii pentru crema de față.
Este important să ții cont de câteva recomandări în ceea ce privește demachierea. Iată care sunt acestea:
- Demachiantul se aplică cu degetele pe toată suprafața tenului, pe gât și pe decolteu. Evită aplicarea demachiantului pe dischetă sau vată, deoarece astfel se absoarbe de material o mare parte din produs în loc de a fi utilizat pe piele.
- Demachiantul se aplică prin mișcări de masaj ușor, circulare și ascendente, pentru a ajuta la stimularea circulației sangvine. După aplicare, se lasă să acționeze 30 de secunde, după care demachiantul se îndepărtează cu ajutorul dischetei. Pentru a-l îndepărta se folosesc mișcări circular-ascendente, ușor apăsate.
- Asigură-te că alegi întotdeauna un demachiant potrivit pentru tine. Este important să îl simți confortabil pe față și în zona ochilor, să nu te usture, să nu îți provoace o senzație de mâncărime și să nu „strângă” fața.
- În cazul în care folosești mascara rezistentă la apă și produse de machiaj rezistente la transfer, este important să alegi un demachiant special creat pentru astfel de produse.
- Aplică o loțiune tonică după ce ai îndepărtat demachiantul.
- Acum poți aplica tratamentul de îngrijire obișnuit, cum ar fi crema hidratantă sau antirid.
Curățarea tenului cu apă micelară
Apa micelară conține micele, care blochează impuritățile și de îndepărtează ușor, cu ajutorul unei dischete demachiante. Unul dintre avantajele apei micelare este acela că, pe lângă curățare, și tonifiază tenul și este delicată cu acesta. Apa micelară este eficientă în îndepărtarea produselor de machiaj de pe piele, a prafului, excesului de sebum și a impurităților acumulate în urma expunerii la poluare.
Iată cum se realizează curățarea tenului cu apă micelară:
- Pune apă micelară pe o dischetă demachiantă. Micelele se fixează parțial pe suprafața dischetei și captează impuritățile de pe piele.
- Folosește discheta îmbibată cu apă micelară pentru a curăța tenul cu blândețe, folosind mișcări de ștergere, de jos în sus. Folosește mai multe dischete, oprindu-te din curățat doar atunci când ultima dischetă folosită rămâne perfect curată.
- Apa micelară este ușor de utilizat și nu necesită clătire după utilizare.
- O poți utiliza dimineața pentru a îndepărta sebumul acumulat pe timpul nopții.
Tu cum îți cureți tenul? Folosești demachiant și apă micelară în rutina ta zilnică de îngrijire a tenului?
Apa micelara e ca apa vie din povesti. 😀
Chiar că. 😀
Eu folosesc apa micelara, apoi gel demachiant pe care îl înlătur cu apa. Tare utile sfaturi!
Foarte bună rutina ta! Mulțumesc!
Eu am cam renuntat la demachiant. Folosesc apa micelara si gel de curatare.
E foarte bine și cu apă micelară și gel de curățare.
Folosesc apă micelară. Îmi place foarte mult cea de la BIODERMA.
Si mie tot aia imi place.