Fantasticul tărâm al poveștilor fără sfârșit – Roxana Neguț

Fantasticul tărâm al poveștilor fără sfârșit – Roxana Neguț

Chiar adulți fiind, din când în când avem nevoie să evadăm din cotidian și să pătrundem în minunata lume a poveștilor, unde putem fi iar copii pentru o vreme, ne putem delecta cu povești menite să ne relaxeze și să ne bucure sufletele. Tocmai din acest motiv, m-am bucurat că am avut ocazia să citesc cartea Fantasticul tărâm al poveștilor fără sfârșit, de Roxana Neguț. Apărută la Editura Up, cartea reprezintă o colecție de povești care se leagă între ele, având anumite elemente comune – fie teritoriul unde se desfășoară acțiunea, fie chiar personaje.

Poveștile din colecția Fantasticul tărâm al poveștilor fără sfârșit

În primul rând, cartea se împarte în două părți distincte, și anume: Povești din Ținuturile Vrăjite și Povești din Ținuturile Oamenilor. Prima parte, Povești din Ținuturile Vrăjite, ne poartă pașii prin ținuturile locuite de ființe fantastice. Ținuturile Vrăjite sunt împărțite în șase regate, fiecare regat fiind locuit de un anumit tip de ființe magice. „Cele șase regate puternice, bine ascunse de privirile oamenilor, erau: Regatul de Cristal, al zânelor și al spiridușilor; Regatul de Diamant, locul unde trăiau elfii; Regatul de fier, al goblinilor; Regatul de foc, al trolilor și Ținutul dintre ape, locul sirenelor, al nimfelor și al driadelor. Cel de-al șaselea regat era Cel al ființelor magice înaripate, grifonii și păsările simurgh.”. Ținuturile Oamenilor ne poartă prin tărâmuri precum: Norandia, Scandia, Landia și Grilandia.

Prima parte, Povești din Ținuturile Vrăjite, conține opt povești: Povestea celor trei zâne din Regatul de Cristal; Povestea micuțului goblin Art din Ținutul de Fier; Povestea regelui elf Almor din Regatul de Diamant; Povestea tronului fierbinte din Regatul de Foc; Povestea reginei nimfe Azaly și a muritorului Arthur; Povestea regelui grifon Nyx și a păsărilor sale simurgh; Uimitoarea aventură a spiridușilor din Pădurea de Argint; Povestea gnomilor din Tărâmul de Nicăieri.

Cea de-a doua parte, Povești din Tărâmurile Oamenilor, cuprinde cinci povești: Povestea ciobănașului cel viteaz și a prințesei vrăjite Rya; Povestea prințului păun, prințul Scandiei; Prințul Landiei și prințesa fermecată a lunii; Povestea regelui Grilandiei și a fetei din lună; Povestea prințului Eric și a saniei fermecate.

Povești magice, perfecte pentru orice vârstă

Fantasticul tărâm al poveștilor fără sfârșit este o carte perfectă pentru orice vârstă, de la copii la adulți. Conține povești magice, în care personajele sunt nevoite să înfrunte diverse greutăți și obstacole, ori chiar forțe ale răului și întunericului. Întâlnim confruntarea dintre bine și rău, avem personaje precum regi și regine, prinți și prințese, slujitori și ciobănași, zâne și spiriduși, goblini și elfi, păsări simurgh și gnomi.

Personajele magice își îmbină puterile și abilitățile pentru a-și salva atât tărâmurile fermecate, cât și pe cele ale oamenilor, de forțele răului. Întâlnim alianțe diverse între diferite seminții și chiar între personajele fermecate și oameni. Avem parte de povești despre iubire, despre curaj, despre schimbare, cooperare și răbdare.

Mie mi-a plăcut tare mult cartea Fantasticul tărâm al poveștilor fără sfârșit, iar imediat ce am terminat-o de citit, i-am dat-o Denisei, pentru că sunt sigură că orice copil are câte ceva de învățat din aceste povești. Vă recomand și vouă această colecție de povești, mai ales dacă aveți copii, dar și dacă vă doriți o lectură ușoară și relaxantă.

Cartea Fantasticul tărâm al poveștilor fără sfârșit de Roxana Neguț poate fi comandată de pe site-ul Editurii Up.

7 thoughts on “Fantasticul tărâm al poveștilor fără sfârșit – Roxana Neguț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: