Sabrina. Între lumină și întuneric. Fiica haosului – Sarah Rees Brennan

Sabrina. Între lumină și întuneric. Fiica haosului – Sarah Rees Brennan

Când am scris despre cartea Sabrina. Între lumină și întuneric. Anotimpul vrăjitoarei, spuneam că a fost prea scurtă cartea și diferită de serial. Ei bine, cel de-al doilea volum al seriei, Sabrina. Între lumină și întuneric. Fiica haosului a fost exact cum mi-am dorit: aproape 400 de pagini pline de acțiune și suspans, cu o poveste care se leagă excelent cu aceea din serial!

Așa cum scrie și pe coperta patru a acestui volum, cartea aceasta prezintă „o poveste nouă și originală, neîntâlnită în serial!”. Cu toate astea, am regăsit mult mai mult stilul din serial, personajele au părut mai apropiate de cele din serial, iar povestea, chiar diferită fiind, s-a legat perfect cu ecranizarea. Așadar, cel de-al doilea volum mi-a plăcut mai mult decât primul și chiar sunt curioasă în ce direcție va alege autoarea să meargă cu următoarele volume (sau următorul, nu știu exact câte vor fi în final).

Sabrina, fiica haosului, pare să atragă problemele

Dacă ați urmărit serialul, sunt sigură că nu e o noutate pentru voi faptul că Sabrina pare să atragă numai probleme. Ei bine, acest lucru se reflectă foarte bine și în volumul Fiica haosului, unde Sabrina reușește să  atragă ghinionul și nu doar atât asupra ei și al orașului Greendale. Acțiunea se petrece din 10 decembrie și până în 1 ianuarie.

Mătușile o avertizează pe Sabrina să aibă grijă, deoarece dacă atrage o piază rea în preajma sărbătorii de Yule, va avea ghinion tot anul care urmează. Cu toată grija ei însă, tot reușește să atragă ghinionul, sau cel puțin asta pare să se fi întâmplat. Cum nu vrea să își îngrijoreze mătușile, cere ajutor de la vrăjitorii cei mai apropiați ei – Nick și Prudence. Nick o place și ar face orice să îi intre în grații, lucru total nespecific vrăjitorilor în general și lui, în special. Prudence, pe de altă parte, este vrăjitoarea lipsită de inimă și de sentimente, însă are și ea interesele ei, pentru care acceptă să o ajute pe Sabrina.

De la atragerea ghinionului și până la un adevărat dezastru care este pregătit să se abată asupra locuitorilor din Greendale, asupra muritorilor și vrăjitorilor deopotrivă, este doar un pas. Pentru a evita un adevărat masacru, Sabrina are nevoie să se alieze cu Nick și Prudence, iar puțin ajutor în plus cu siguranță nu le-ar strica.

O alianță surprinzătoare

În plan paralel cu desfășurarea evenimentelor care o au în centrul lor pe Sabrina, avem ocazia să descoperim o alianță cât se poate de surprinzătoare, între Harvey și Nick. Harvey, muritorul fost iubit al Sabrinei, începe să petreacă tot mai mult timp cu Nick, vrăjitorul care își dorește să afle totul despre cum să o cucerească pe tânăra și răzvrătita vrăjitoare. Cei doi, deși se tachinează și rareori reușesc să se înțeleagă pe deplin, se sprijină reciproc și se ajută, în ciuda diferențelor dintre ei și a sentimentelor pe care le are fiecare pentru poporul celuilalt.

Fiica haosului – o carte pe gustul meu

Cel de-al doilea volum al seriei Sabrina. Între lumină și întuneric, Fiica haosului, a fost pe placul meu. Este o carte așa cum mă așteptam să fie această serie: surprinzătoare, cu suspans, cu acțiune, cu o poveste care se leagă foarte frumos cu serialul care mi-a plăcut atât de mult. Am savurat pe deplin fiecare pagină a cărții, iar acum aștept cu nerăbdare să apară și următorul volum.

Vă recomand și vouă această carte, dacă vă plac poveștile fantasy, sau dacă ați urmărit serialul sau ați citit primul volum al seriei și v-a plăcut măcar puțin. Vă asigur că al doilea volum este mult mai interesant și mai plin de acțiune decât primul!

Cartea Sabrina. Între lumină și întuneric. Fiica haosului de Sarah Rees Brennan poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

5 thoughts on “Sabrina. Între lumină și întuneric. Fiica haosului – Sarah Rees Brennan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.