Bărbat de casă – Theo Anghel

Bărbat de casă – Theo Anghel

Am citit tot ce a scris Theo Anghel până acum și îi apreciez enorm stilul. Deși înainte a scris romance și fantasy, acum a decis să testeze cum e să scrie și un roman erotic, adică încadrat la categoria 18+. De cum am aflat de noul ei roman, Bărbat de casă, am fost curioasă să îl citesc. Presimțeam că va fi un roman pe placul meu și nu m-am înșelat. Deși a schimbat total stilul în acest nou roman, Theo Anghel și-a păstrat talentul intact și, ca de fiecare dată, l-a transpus într-o poveste care fascinează.

Dacă vă așteptați să citiți un roman erotic clișeic, așteptările vă vor fi înșelate. Aici nu avem o poveste clasică în care el și ea sunt îndrăgostiți până peste cap și se iubesc în toate modurile posibile. Dimpotrivă, avem parte de o poveste total atipică, în care protagonistul este un afemeiat cum rar se întâlnește. Totuși, el primește o a doua șansă la viața pe care și-o dorește, la o viață frumoasă și liniștită, lipsită de remușcări și regrete.

Cât despre limbaj, având în vedere subiectul și încadrarea romanului la 18+, să nu vă așteptați să citiți despre fluturași și floricele, nici să vedeți cenzură, pentru că nu este cazul. Însă mie mi s-a părut limbajul exact potrivit contextului și, după părerea mea, tocmai acest limbaj a completat povestea și i-a oferit condimentul necesar pentru a o desăvârși.

Povestea lui Andrei

Andrei este un bărbat căruia i-au plăcut femeile dintotdeauna, însă relațiile lui erau, practic, inexistente. În afară de o partidă de sex, femeile nu au beneficiat niciodată de mai multă atenție din partea lui. Asta până când a cunoscut-o pe Marisa, care l-a transformat într-un bărbat de casă… cel puțin în aparență!

Relația lui cu Marisa este perfectă, intensă și plină de iubire, din toate punctele de vedere. Pasiunea îi mistuie și le încununează relația cu fiecare zi care trece. Totul se schimbă, însă, odată cu sarcina Marisei. Din cauza riscurilor de a pierde sarcina, medicul îi interzice acesteia să mai facă sex. Atât îi trebuie lui Andrei! Topit de o dorință arzătoare, începe să își caute eliberarea așa cum obișnuia înainte de a-și cunoaște soția. De data aceasta însă cade în capcana întinsă de către Clara.

Bărbat de casă – o carte 18+ cu adevărat diferită

Modul în care autoarea a ales să ne spună povestea lui Andrei este captivant și asta deoarece îl regăsim pe protagonist în prezent, pe măsură ce descoperă secrete legate de Marisa. Odată cu fiecare nouă etapă din descoperirea sa, Andrei își amintește de trecutul lui alături cu Marisa, de toate deciziile lui care l-au adus în momentul prezent. Astfel, descoperim povestea infidelităților lui, dar și adevărul despre Marisa.

Când am terminat de citit Bărbat de casă, în minte aveam un singur cuvânt legat de această carte: „WOW!”. Da, Theo a reușit, din nou și ca de fiecare dată, să extragă de la mine acel „wow”, prin povestea pe care ne-a oferit-o. Am descoperit în cartea sa anumite tipare și întâmplări de care oricare dintre noi am mai auzit sau pe care unii le-au trăit și experimentat pe propria piele. Dincolo de ideea de relaxare, îndrăznesc să afirm că Bărbat de casă este o carte care poate fi citită și ca o lecție despre cum, fără să ne dăm seama, putem distruge totul din lipsa de comunicare cu partenerul și din ușurința cu care îi judecăm pe ceilalți, fără a aștepta să le înțelegem motivele pentru care se comportă într-un anumit fel.

În concluzie, repet: dacă vă așteptați la o carte erotică clișeică, cu un limbaj atent ales pentru a fi citit de pudici, atunci cartea asta nu e pentru voi. În schimb, dacă sunteți pregătiți să citiți dincolo de cuvinte, să descoperiți povestea în profunzimea ei, atunci Bărbat de casă va fi pe placul vostru. Eu mă declar impresionată de această carte!

Cartea Bărbat de casă de Theo Anghel se poate comanda de pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

8 thoughts on “Bărbat de casă – Theo Anghel

    1. Mă bucur. Când vine vorba de cărțile scrise de Theo Anghel, cred că le poți savura pe deplin chiar nefiind adepta genului respectiv.

    1. Este exact în stilul în care scrie Theo, dincolo de cuvinte poți găsi o gândire profundă și o analiză a tiparelor umane, aș zice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: