Cântecul lacului – Dan Bițuică

Cântecul lacului – Dan Bițuică

Îmi plac cărțile polițiste și cu mister, iar Cântecul lacului, romanul autorului Dan Bițuică, este încadrat în aceste genuri. În ultima perioadă m-am delectat cu acest roman și pot spune că am descoperit o poveste interesantă și captivantă. Subiectul m-a atras din prima și a reușit să îmi mențină interesul viu pe parcursul întregii povești.

Vă spun din start că titlul este mai sugestiv decât vă puteți imagina și, deși poate nu pare la prima vedere, tocmai în jurul lui e construită povestea. Însă de ce zic asta va trebui să descoperiți singuri, pentru că, așa cum v-am obișnuit, voi evita să dau spoilere care v-ar strica ulterior plăcerea lecturii.

Autor de succes aproape își ratează viața

Josh a publicat un roman care l-a propulsat rapid în topul autorilor, cartea sa devenind bestseller. Totul a fost frumos pentru el, avea o soție pe care o iubea, aveau o locuință minunată, bani și faimă. Însă totul se năruie pentru el, atunci când soția sa decide să divorțeze, iar în urma divorțului, ajutată de avocatul care i-a devenit între timp amant, aceasta îi ia lui Josh totul. Astfel, din omul bogat și faimos, Josh devine un bețiv incapabil să mai scrie o carte la fel de bună ca prima.

Speranța lui stă în Ben, editorul său, care îl ajută de fiecare dată. Însă, atunci când Josh se prezintă la el cu noul manuscris, Ben își iese din fire: manuscrisul nu este deloc capodopera pe care o aștepta editorul. Trist și descurajat, Josh decide să plece la cabana bunicului său, pentru a găsi inspirația de care are nevoie pentru un nou roman de succes. Tot Ben este cel care se îndură de el și îl împrumută cu suficienți bani pentru a-i ajunge o perioadă pentru cele necesare.

Viața lui Josh ia o întorsătură total neașteptată odată ce se instalează în cabana bunicului său. Explorarea vecinătății îi aduce în cale un Jurnal, din care descoperă că bunicul său biologic ar fi cu totul altcineva. Însă teoria este dată peste cap atunci când descoperă o scrisoare de la bunicul său, în care veștile sunt diferite față de cele din Jurnal și, totuși, la fel de neplăcute.

Cântecul lacului – triburi de indieni și implicarea FBI în ancheta care îl are ca subiect pe Josh

Printre altele, Josh descoperă că în apropiere de cabană a trăit un trib de indieni, în care se vorbea despre o comoară. Ba chiar ajunge să descopere o indiancă, de care se și îndrăgostește. Însă fosta soție nu îl slăbește nici acum, noua ei dorință fiind aceea de a-i lua și cabana. Iar actualul ei partener continuă să îl amenințe pe Josh.

În urma unui accident și având în vedere detaliile din Jurnalul pe care l-a găsit, Josh devine subiectul unei anchete în care este implicat FBI-ul. Aceștia au ca scop să descopere cine îl vrea mort pe Josh, dar și care este adevărul în legătură cu Jurnalul și cu scrisoarea bunicului lui Josh.

Dacă vă plac cărțile cu mister și vă doriți să descoperiți o poveste diferită, atunci Cântecul lacului este pentru voi. Mie mi-a plăcut cadrul pe care l-a ales autorul pentru a-și spune povestea, precum și implicarea tribului de indieni în subiect.

Cartea Cântecul lacului de Dan Bițuică poate fi comandată de pe site-ul LiterPress Publishing.

6 thoughts on “Cântecul lacului – Dan Bițuică

  1. Cu siguranță mi-ai stârnit interesul și îmi doresc să citesc aceasta poveste care pare tare captivantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.