5 produse de igienă dentară pentru sănătatea orală

5 produse de igienă dentară pentru sănătatea orală

Sănătatea orală este un subiect care, în ciuda importanței, este adeseori neglijat. Însă este bine de știut că sănătatea orală este în strânsă legătură cu sănătatea generală și cu calitatea vieții. Neglijarea acesteia poate avea consecințe grave în timp, incluzând aici îmbătrânirea zâmbetului și necesitatea de a apela la tehnici costisitoare și complicate de corectare a danturii. Tocmai din acest motiv, m-am gândit ca azi să vorbim despre 5 produse de igienă dentară care sunt necesare pentru menținerea sănătății orale. Le voi expune în ordinea în care sunt recomandate a fi folosite.

1. Periuța de dinți este un produs de igienă dentară indispensabil

Se știe că periatul dinților este unul dintre principalele procedee pe care trebuie să le urmăm pentru a menține dinții curați și a ne bucura de sănătate orală. Așadar, periuța de dinți este un produs indispensabil atunci când vine vorba despre igiena dentară. În ultima perioadă medicii stomatologi recomandă periuțele electrice, întrucât acestea asigură o curățare mai bună a dinților.

2. Pasta de dinți însoțește periuța

Desigur, avem nevoie de pastă de dinți pentru a peria dinții. Există o foarte mare varietate de branduri și tipuri de pastă de dinți, iar alegerea pastei de dinți corespunzătoare este un subiect destul de vast. Unul dintre cele mai populare branduri în această categorie este Colgate, care are avantajul de a oferi pastă de dinți de diverse tipuri, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

3. Spatula pentru curățarea limbii joacă un rol important în igiena dentară

Când vine vorba despre sănătatea orală, nu ne putem referi doar la dinți, ci și limba este inclusă aici. Iar, la fel ca dinții, limba necesită curățare atentă și gentilă. Pentru aceasta există diverse spatule pentru curățarea limbii, care te vor ajuta să obții o respirație proaspătă. De exemplu, brandul Curaprox are câteva astfel de produse necesare pentru curățarea limbii.

4. Ața dentară este un alt produs important

Ața dentară este un produs de igienă dentară extrem de important, deoarece ajută la îndepărtarea bacteriilor din spațiile dintre dinți, spații greu accesibile pentru perii periuței de dinți.

5. Apa de gură finalizează procesul de igienă dentară

După curățarea în profunzime a dinților, limbii și spațiilor dintre dinți, procesul de igienă dentară se încheie cu folosirea apei de gură. Aceasta ajunge în spațiile în care niciunul dintre produsele anterioare nu ajunge și oferă o curățare completă. Există o mulțime de tipuri de apă de gură, astfel că o poți alege pe cea care se potrivește nevoilor tale. De exemplu, de la brandul Listerine găsești apă de gură pentru o respirație proaspătă, pentru protecția completă a dinților, pentru albire, antiplacă și multe altele.

Acestea sunt cele cinci produse de igienă dentară care sunt esențiale pentru menținerea sănătății orale. Tu ce produse de igienă dentară folosești?

8 thoughts on “5 produse de igienă dentară pentru sănătatea orală

  1. O rutina completa a igienei orale este foarte importanta.
    De un an și ceva folosesc Parodontax, pasta de dinți și apa de gura. Voi adauga și celelalte produse pe care le recomanzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.