Houdini. Marea evadare – Kerri Maniscalco

Houdini. Marea evadare – Kerri Maniscalco

Houdini. Marea evadare – Anchetele lui Audrey Rose (vol. 3)

Seria Anchetele lui Audrey Rose este una dintre preferatele mele. Are suspans, acțiune, un gram de romantism, adică toate ingredientele pentru a mă captiva. Iar volumul al treilea, intitulat Houdini. Marea evadare nu face excepție. Chiar dacă mi-a luat ceva mai mult să îl citesc (deh, joaca cu Denisa și serialele mi-au cam acaparat serile), l-am savurat pe îndelete și mi-a plăcut de la început până la sfârșit.

De data aceasta, protagoniștii – Audrey Rose, Thomas și unchiul fetei – sunt pe un vas de croazieră care îi duce spre New York. Pentru cei aflați la clasa I a vasului, croaziera vine cu vești grozave: în fiecare seară petrecută pe apele oceanului, pasagerii au parte de un spectacol susținut de trupa de circ sub denumirea de „Carnavalul Clarului de Lună”. Maestrul de ceremonii, Mefistofel, este un personaj fascinant, care îi farmecă și îi îngrozește pe pasageri deopotrivă, prin prezentările sale pline de mister. Iar ca parte a spectacolului, pasagerii au ocazia să îl cunoască pe Harry Houdini, „Maestrul evadărilor”.

Însă, așa cum este de așteptat, eroii noștri nu au parte de o călătorie liniștită și plină de relaxare. Dimpotrivă, călătoria tuturor este pusă pe jar în momentul în care, în timpul spectacolului de circ, o pasageră este ucisă. Iar după această crimă, încep să apară noi cadavre, care le dau de lucru lui Audrey Rose, unchiului ei și lui Thomas.

Cine este vinovatul?

Coincidența face ca la fiecare crimă, cadavrul să fie însoțit de o carte de tarot. Așadar, suspiciunea cade, inevitabil, pe artiștii de la circ. Însă cine să fie vinovatul? Mefistofel, personajul care poartă mască întotdeauna, face înțelegeri stranii la miez de noapte și este cât se poate de misterios? Sau Houdini, renumit pentru evadările sale din orice situație? Asta trebuie să descopere protagoniștii în ancheta lor, desfășurată în condiții neprielnice, pe vasul de croazieră. Iar pentru a se putea apropia de adevăr, Audrey Rose este dispusă să facă orice, chiar și să se apropie nepermis de mult de maestrul de ceremonii și să-l rănească pe Thomas.

Să nu credeți că personajelor le este ușor să descopere cine ar putea fi implicat în odioasele crime de pe vas. Dimpotrivă, pe măsură ce trece timpul și apar noi cadavre, suspiciunea începe să planeze asupra diverșilor artiști și chiar și a unor persoane din afara trupei de circ. Însă, așa cum ne-au obișnuit deja, Audrey Rose, Thomas și unchiul fetei nu se dau bătuți prea ușor, ci se implică total în anchetă. Situația pentru ei e cu atât mai tensionată cu cât e nevoie să descopere cine este criminalul înainte de a ajunge la țărm, altfel acesta ar putea scăpa nepedepsit.

La fel ca în primele două volume ale seriei, Jack Spintecătorul. Crimele din Whitechapel și Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor, și în volumul Houdini. Marea evadare avem parte de mult mister și suspans. Audrey Rose este în lumina reflectoarelor în permanență, cu Thomas ușor căzut pe un loc secundar, odată cu apariția în scenă a șarmantului maestru de ceremonii, Mefistofel.

Dacă ați citit primele două volume ale seriei, cu siguranță o să vă doriți să aflați continuarea poveștii. Iar dacă încă nu ați citit cărțile, dar vă plac lecturile încărcate de suspans, atunci ar fi bine să luați în considerare această serie.

Cartea Houdini. Marea evadare de Kerri Maniscalco se poate comanda de pe site-ul Editurii Corint.

11 thoughts on “Houdini. Marea evadare – Kerri Maniscalco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.