Evermore – Sara Holland – Everless #2

Evermore – Sara Holland

Evermore este al doilea volum al seriei Everless a autoarei Sara Holland. Primul volum, Everless, ne pune în temă cu fier-sângele, cu timpul folosit ca monedă de schimb. În cel de-al doilea volum, urmărim parcursul protagonistei, Jules Ember, care este întruparea Alchimistului. Acest al doilea volum este intens și captivant, încărcat cu suspans și emoții pe tot parcursul poveștii.

De ce? Deoarece în primul volum aflăm că Alchimistul a furat inima Vrăjitoarei și a transformat-o în 12 părți. Acum, sub întruparea lui Jules, Alchimistul este pentru a doisprezecea oară venit să lupte cu Vrăjitoarea. Dacă și de această dată va fi învins, Vrăjitoarea va prelua conducerea asupra Regatului pentru totdeauna și va domni ținând oamenii sub teroare, luându-le fier-sângele după bunul plac și folosindu-și puterile pentru a domina lumea.

Tocmai de aceea, Jules este nevoită să găsească arma care este capabilă să o ucidă pe Vrăjitoare. Așadar, avem parte de suspans pe măsură ce o urmărim pe Jules fugind și ascunzându-se de Vrăjitoare, căutând arma și încercând să pună amintirile cap la cap pentru a descoperi secretul despre cum o poate învinge pe Vrăjitoare.

Îl are alături pe Liam, care își riscă viața pentru a-i fi alături lui Jules. El știe mai multe despre Alchimist decât însăși Jules, întrucât și-a petrecut întreaga viață studiindu-l. Astfel, împreună pornesc într-o călătorie menită să găsească arma care o poate distruge pe Vrăjitoare.

Evermore – suspans și emoție pură

Să nu credeți, însă, că Jules fuge doar de Vrăjitoare. După ce i s-au înscenat două crime, ea este căutată de toată lumea pentru a fi trasă la răspundere. Cu toate că are șansa de a fugi cât mai departe pentru a se salva, Jules preferă să rămână în zona nesigură pentru ea, în speranța că aici va reuși să găsească ceea ce caută și să pună capăt odată pentru totdeauna războiului dintre Alchimist și Vrăjitoare, un război care a străbătut deja secole întregi.

Avem parte de suspans la fiecare pagină, de emoție pe măsură ce Jules începe să redescopere amintiri de mult pierdute. O vedem cum se străduiește să descopere despre ce armă este vorba și cum poate să o găsească. Iar finalul, recunosc, a avut câteva surprize la care nu mă așteptam.

Evermore încheie frumos o serie fantasy care îl poartă pe cititor pe tărâmuri nebănuite, însoțite de o legendă încărcată de mister: cea a Alchimistului și a Vrăjitoarei. Vă recomand seria aceasta dacă sunteți pasionați de cărțile fantasy. Cartea o găsiți pe Libris.

8 thoughts on “Evermore – Sara Holland – Everless #2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.