Autism Voice desfășoară, în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021, proiectul “Eu și copilul meu. Viață sănătoasă pentru copiii cu autism”, prin care își propune să îmbunătățească starea de sănătate mentală a 400 de copii, cu autism sau suspecți de autism, proveniți din medii vulnerabile. Totodată, asociația va lansa o campanie de conștientizare și acceptare a autismului în rândul copiilor din România, prin publicarea și răspândirea, în format fizic și online, a volumului de povestiri ilustrate chiar de către micuți cu autism, “File de speranță”.
Proiectul debutează cu o selecție publică și confidențială a 200 de copii suspecți de autism sau tulburări de dezvoltare din afara centrelor de recuperare Autism Voice. Beneficiarilor li se vor oferi, în mod gratuit, fizic sau online, evaluări complexe, de specialitate, pentru confirmarea sau infirmarea de afecțiuni din spectrul autist (TSA), sesiuni de consiliere familială și planuri de recomandări de intervenție la domiciliu. Selecția cazurilor se face pe baza completării de către părinți sau aparținători a unui formular electronic, disponibil pe site-ul Autism Voice, la adresa https://autismvoice.ro/eu-si-copilul-meu/.
De asemenea, pentru o rază de acoperire cât mai mare, specialiștii Autism Voice propun și o selecție din rândul cazurilor sociale luate în evidență de Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din toată țara, proces public care va fi tratat cu maximă confidențialitate.
O altă activitate foarte importantă a acestui program este derularea, pe parcursul a șase luni, a unor ateliere săptămânale de psihoterapie, ludoterapie și arte pentru 200 de copii cu autism și alte tulburări de dezvoltare înscriși în cele două centre de recuperare ale asociației Autism Voice. Toate sesiunile de lucru sunt desfășurate de către specialiști acreditați, cu scopul de a îmbunătăți starea de sănătate mentală a micuților.
Volumul de povestiri ilustrate “File de speranță” va fi distribuit gratuit în 500 de exemplare către instituțiile și autoritățile publice din țară, dar și prin patru magazine de profil Kaufland din România. Ulterior, cartea va putea fi achiziționată în format e-book pe site-ul Autism Voice, pe baza unei donații de 55 de lei, bani care vor fi transformați într-o oră de terapie gratuită pentru copiii cazuri sociale înscriși în asociație.
Proiect derulat de Asociația Autism Voice, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „În stare de bine”.
Despre Autism Voice
Misiunea asociației Autism Voice, încă din 2008, este de a dezvolta și a oferi, la nivel național, cei mai buni specialiști și cele mai bune programe de recuperare și integrare a copiilor cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale. Cele două centre de terapie ale asociație sunt repere de profesionalism în România, iar echipa multidisciplinară a asociației asigură rezultatele optime în recuperarea abilităților copiilor cu dizabilități neuropsihice. Pentru detalii, accesați www.autismvoice.ro.
Despre Programul În stare de bine
Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.
Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.
Foarte important acest aspect și ma bucur ca se face ceva în acest sens.
Asa este, chiar e important sa se realizeze astfel de proiecte.
Cu siguranță voi accesa site-ul poate mai multe informații.
Ma bucur.