Everless – Sara Holland (Everless #1)

everless

Cărțile fantasy se numără printre preferatele mele. Tocmai de aceea, când am citit descrierea cărții Everless de Sara Holland, mi-am dorit cu orice preț să o citesc. Este o carte excelentă, captivantă, pe care am citit-o cu drag. Încă de la copertă și descriere eram convinsă că voi avea parte de o lectură incitantă și așa a și fost.

Everless – ținutul unde timpul este monedă de schimb

Everless este un tărâm fantastic, total diferit de orice ne putem imagina. Aici, timpul reprezintă moneda de schimb. Fiecare locuitor din Everless are sânge prin care curge timpul. Prin extragerea sângelui și, implicit, a timpului, locuitorii primesc monede de schimb de câte o zi, o lună sau un an. Săracii apelează adeseori la creditorii de timp, pentru a plăti ceea ce au de plătit. Bogații, pe de altă parte, obțin timpul de la săraci, ajungând să își prelungească viața chiar și cu sute de ani.

Jules Ember și aventurile ei

Personajul principal este Jules Ember, fiica fostului fierar al familiei Gerling din Everless, una dintre cele mai înstărite și influente familii din regat. Un accident are loc, iar Jules cu tatăl ei sunt obligați să fugă și să se ascundă, pentru a se salva.

Jules ajunge o adolescentă de 17 ani, care suferă văzându-și tatăl chinuindu-se cu datoriile pe care le are și cu puțina viață rămasă prin venele lui. Determinată să își ajute tatăl, Jules profită de ocazie și merge în Everless pentru a fi servitoare la familia Gerling. Acolo, însă, are de înfruntat trecutul: Liam și Roan, cei doi fii ai bogatei familii, alături de care se juca în copilărie, înainte de a fugi cu tatăl ei.

La palat, Jules are parte de numeroase evenimente care o pun pe gânduri. Întrebările încep să se adune și tot ce are de făcut este să descopere adevărul despre tatăl ei, despre regină și despre ea.

Everless – legenda monedei de schimb

Alături de Jules descoperim legenda despre Vrăjitoare și Alchimist, care pare să stea la baza monedei de schimb care este timpul. Despre ce este vorba și cum influențează toate veștile viața lui Jules vă las să descoperiți citind cartea.

Autoarea a reușit să construiască într-un mod impresionant întreaga poveste, atât partea despre Jules, cât și legenda. Ideea este una originală, inedită, iar cartea este perfectă pentru toți cititorii de fantasy. Conține suficiente răsturnări de situație și evenimente încărcate de suspans, încât să vă țină captivi în poveste de la prima la ultima pagină. V-o recomand cu drag!

Cartea Everless de Sara Holland poate fi comandată de pe Libris.

9 thoughts on “Everless – Sara Holland (Everless #1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.