Recviem pentru Umbre – Ioana Mihaela Curaleț

recviem pentru umbre

Știți deja că eu iubesc romanele thriller și pe cele fantasy, da? Ei bine, vă puteți imagina un roman care îmbină perfect cele două genuri? După părerea mea, combinația este una genială și perfectă pentru o cititoare așa cum sunt eu, care iubește ambele genuri. De ce v-am spus asta? Deoarece azi vă povestesc despre romanul Recviem pentru Umbre, un roman încadrat în categoria fantasy thriller și publicat la Editura Petale Scrise. Este romanul de debut al autoarei, însă este un roman excelent, reușit de la prima până la ultima pagină.

Romanul Recviem pentru Umbre îl ține pe cititor în suspans începând de la primele rânduri. Autoarea a reușit să creeze un cadru ideal pentru fiecare parte a poveștii, ceea ce face totul să pară mai realist și mai înfricoșător, chiar. În plus, îmbinarea dintre thriller și fantasy mi s-a părut excelentă, întrucât aș spune că romanul este, la bază, thriller, însă este îmbogățit cu elemente fantasy, care îi dau o notă de unicitate.

Dispariția lui Marius

Atunci când Marius Dei dispare fără urmă, Angelica, iubita lui, își ia inima în dinți și pleacă la casa familiei acestuia, pentru a afla informații. Întrucât Marius nu ținea legătura cu familia lui – adoptivă, de altfel – Angelica nu a avut ocazia să o cunoască până este împinsă de împrejurări. Însă, așa cum se și aștepta, de altfel, ea nu este primită prea bine la casa familiei Dei.

Acolo o cunoaște pe Serafina, sora mai mică a lui Marius, care este o prezență cât se poate de stranie și de misterioasă. Ochii săi galbeni o fac să pară din altă lume, iar comportamentul ei o sperie pe Angelica. Întrucât nu i se oferă prea multe informații, este nevoită să plece din casa familiei Dei. Totuși, pe drum decide să facă o oprire la secția de poliție din localitate și să anunțe și acolo dispariția iubitului ei.

Acolo, Valeriu, polițistul care o preia rămâne surprins când aude despre cine este vorba. Fără să stea prea mult pe gânduri, pornește cu ea la casa Dei, pentru o discuție cu Serafina. Așa se face că Angelica rămâne peste noapte în casa familiei lui Marius și doarme chiar în camera lui. Acolo descoperă un jurnal, pe care începe să îl citească. Din jurnal află informații noi atât despre Marius, cât și despre familia acestuia și în special despre Serafina.

Nașterea unei anchete

În paralel cu povestea văzută prin ochii Angelicăi, descoperim și o nouă anchetă a poliției. Totul începe atunci când Serafina îl cheamă pe Valeriu la o plimbare, în cadrul căreia descoperă un cadavru ascuns într-o locuință părăsită. În timp ce poliția își începe ancheta privind cadavrul descoperit, Serafina îl ia pe majordomul ei, Aurelion, și pornesc în propria anchetă.

Serafina este un personaj pe cât de enigmatic, pe atât de fascinant. Pe parcursul poveștii descoperim că fata posedă puteri dincolo de ce își poate imagina un om. Iar tocmai datorită acestor puteri, reușește să fie mereu cu un pas înaintea poliției și a anchetatorilor, ba chiar și a criminalului.

Recviem pentru Umbre – un fantasy thriller excepțional

Recviem pentru Umbre este un fantasy thriller excepționat, care mi-a stârnit numeroase emoții pe parcursul lecturii. Mi-a plăcut atât modul în care este construită povestea, cât și cel în care sunt creionate personajele. Ancheta personală a Serafinei mi-a dezvăluit informații cât se poate de interesante, iar situațiile în care ajunge ea sunt încărcate cu suspans.

Așadar, Recviem pentru Umbre este un roman captivant, care are suficient suspans și pune adrenalina în mișcare, exact cum are nevoie orice cititor de thriller. Iar detaliile fantasy sunt sarea și piperul în povestea unor crime oribile, care i se dezvăluie cititorului pe măsură ce avansează cu lectura.

Cartea Recviem pentru Umbre de Mihaela Ioana Curaleț poate fi comandată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

14 thoughts on “Recviem pentru Umbre – Ioana Mihaela Curaleț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.