Fără limite – Laura Stanciu

fără limite

Laura Stanciu este o tânără scriitoare cu un talent cât se poate de promițător. Romanul ei de debut, Detectivă de ocazie, a fost pe gustul meu, fiind un mystery chicklit tare simpatic. De data aceasta, autoarea a schimbat stilul și trebuie să recunosc că, deși mă așteptam să îmi placă noul roman, tot m-a surprins plăcut. Fără limite este un roman cu adevărat deosebit și surprinzător, atât prin povestea lui, cât și prin stilul în care este scris.

Luiza îl cunoaște pe Comisarul Alimănescu

Încă de la început, o cunoaștem pe Luiza, o femeie tânără din zilele noastre. În urma unui accident, Luiza dobândește o putere neașteptată: în timpul somnului, se transportă în trecut, unde îi poate ajuta pe diverși oameni care au trăit. Primele sale „vizite” au loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La un moment-dat, îl vizitează pe celebrul Comisar Alimănescu, denumit și „Justițiar de Fier” și îl ajută cu unul dintre cazurile sale. Deși înainte vizita o singură dată o persoană, odată ce ajunge la Comisarul Alimănescu, visele ei încep să o ducă tot timpul la el. Astfel, Luiza reușește să îl ajute cu fiecare dintre cazurile sale grele, care l-au făcut celebru în istoria noastră.

Însă Luiza nu poate controla momentele în care să meargă în trecut și nici cât stă acolo. În scurt timp, între Luiza și Alimănescu se nasc sentimente de atracție și atașament, deși amândoi refuză să își recunoască aceste sentimente cu totul noi pentru ei. Totuși, timpul le este dușman, iar Luiza știe exact momentul în care Alimănescu moare. Și, cu toate că știe că nu are voie să schimbe trecutul, este dispusă să facă tot posibilul pentru a împiedica moartea prematură a celui de care s-a îndrăgostit pe neașteptate.

Pe parcursul romanului avem ocazia să descoperim cazurile comisarului. Totul este foarte bine documentat, iar istoria reală este frumos transpusă în poveste, prin prisma unor idei fictive. Rezultatul este unul excepțional, care m-a fascinat pe întreg parcursul lecturii.

Fără limite – o carte care depășește barierele imaginației

Vă invit să descoperiți și voi povestea romanului Fără limite. Este o carte încărcată de suspans și emoție, o carte care trezește sentimente puternice în cititor. Întregul roman mi-a plăcut și m-a ținut captivă între paginile sale, iar finalul m-a lăsat complet fără cuvinte și cu lacrimi în ochi. Asta deoarece este atât de frumos, încât greu am reușit să mă detașez de carte, chiar și după ce am terminat-o de citit.

Fără limite este o carte care depășește barierele imaginației, prin frumoasa îmbinare a istoriei cu ficțiunea. Ideea în sine, cât și modul în care este transpusă de către autoare în paginile cărții, mi s-a părut fantastică și foarte bine aleasă. Așadar, vă recomand să o citiți și voi, pentru a descoperi o minunată poveste de dragoste interzisă, plasată pe fundalul unui episod istoric important.

Cartea Fără limite de Laura Stanciu poate fi comandată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

8 thoughts on “Fără limite – Laura Stanciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: