Animale fantastice și unde le poți găsi – J. K. Rowling

Animale fantastice și unde le poți găsi – J. K. Rowling

Fie că ați citit seria Harry Potter sau nu, cu siguranță știți câte ceva despre ea. Eu am citit-o la momentul apariției și recitit-o de câteva ori după, iar filmele le-am vizionat de mai multe ori. Însă, deși știam că autoarea J.K. Rowling a mai scris câteva cărți din universul Harry Potter, am evitat să citesc vreuna, de teama unei posibile dezamăgiri. Însă, când am văzut pe Libris cartea Animale fantastice și unde le poți găsi, de Newt Scamander, a autoarei J.K. Rowling, nu m-am putut abține. Arăta atât de tentant în ediția cartonată, încât am zis să îi dau o șansă.

O carte simpatică, despre care nu sunt prea multe de spus. Însă ce vă pot spune este că, dacă ați iubit seria Harry Potter, cu siguranță vă veți bucura și de această carte. Vine ca o completare a universului celebrului vrăjitor, prin faptul că este scrisă de unul dintre personajele acestui univers. Cuvânt-înainte al autorului îi aparține lui Newt Scamander și ne duce în universul pe care îl iubim, într-o lume a vrăjitorilor, în care regulile sunt impuse de Ministerul Magiei.

Animale fantastice și unde le poți găsi – o viziune amplă asupra animalelor din universul Harry Potter

Introducerea ne prezintă câteva informații utile despre carte, ne dă o definiție a ceea ce înseamnă animal în lumea magicienilor, prezintă câteva detalii despre animalele ascunse și cum sunt acestea ascunse de către vrăjitori pentru a nu fi vizibile Mageamiilor (non-vrăjitorilor), precum și vorbește despre importanța magizoologiei.

Urmează câteva detalii despre modul în care Ministerul Afacerilor Magice a clasificat animalele. Iar apoi urmează partea cea mai interesantă a cărții, anume, animale fantastice de la A la Z. Aici, sunt prezentate toate animalele fantastice din universul Harry Potter, unde pot fi acestea găsite și câteva detalii despre fiecare dintre ele. Cei care au citit seria cu celebrul vrăjitor cu siguranță vor recunoaște câteva dintre denumirile animalelor fantastice.

În ciuda temerii mele că voi avea parte de dezamăgiri citind alte cărți ale autoarei, cartea Animale fantastice și unde le poți găsi chiar mi s-a părut simpatică. Vine ca o completare a seriei, numai bună pentru cei care iubesc seria și cărora le vine greu să părăsească universul vrăjitorilor.

8 thoughts on “Animale fantastice și unde le poți găsi – J. K. Rowling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.