Unde plecăm atunci când plecăm – Narcisa Cîrligeanu

Unde plecăm atunci când plecăm – Narcisa Cîrligeanu

Dacă ar fi să descriu într-un singur cuvânt cartea Unde plecăm atunci când plecăm, acela sigur ar fi sublimă. Autoarea Narcisa Cîrligeanu a creat o poveste minunată, care pătrunde în sufletul cititorului încă din primele pagini și rămâne acolo mult timp după ce a dat și ultima pagină. Scrisă într-un stil lejer, ușor de citit, cartea își desfășoară treptat povestea sub ochii cititorului, în timp ce îl trece prin diverse stări și emoții, de la tristețe la bucurie, de la suferință la optimism.

Personajele, perfecte în imperfecțiunea lor, sunt creionate atât de frumos, încât sunt autentice și credibile. Am apreciat fiecare detaliu al cărții, de la povestea în sine, la personajele frumos conturate și la stilul de scriere, care face ca lectura să fie una pe cât de facilă și plăcută, pe atât de complexă.

Povestea Nataliei

Natalia este o femeie determinată, care luptă pentru ceea ce își dorește. Însă dorințele ei diferă de cele ale femeilor în mod obișnuit. Spre deosebire de alte femei de vârsta ei, Natalia este interesată doar de carieră. Lovită de viață încă de la naștere, ea face tot posibilul pentru a deveni un medic excepțional.

S-a născut cu o infirmitate, din cauza căreia șchiopătează. Tocmai din acest motiv, s-a simțit mereu diferită de ceilalți și chiar marginalizată, deși în viața de adult oamenii nu îi iau infirmitatea în considerare, ci o văd ca pe o persoană interesantă. Mai mult, chiar, Natalia și-a pierdut tatăl la o vârstă fragedă, iar evenimentul i-a luat, parțial, și mama de lângă ea, aceasta ne mai fiind capabilă să își îngrijească fiica. Norocul Nataliei a constat în bunica ei, Smaranda, care a crescut-o și a ambiționat-o să își construiască o carieră.

Povestea Smarandei

Alături de povestea Nataliei, descoperim și frânturi din trecutul Smarandei. Aceasta găsise iubirea și trăia o frumoasă poveste de dragoste, în liniște, având tot ce își dorea. Însă, alături de alte familii din sat, Smaranda cu soțul ei au fost deportați tocmai în Siberia. Coșmarul deportării a continuat cu îmbolnăvirea soțului ei.

Smaranda a fost ajutată de Natașa, asistenta din satul unde românii au fost deportați. Alături de aceasta, a reușit să depășească toate greutățile noii sale vieți și să își construiască un viitor mai bun.

Unde plecăm atunci când plecăm – povești de viață și o iubire dincolo de timp

Deși Natalia se concentrează asupra carierei și nu este interesată de vreo relație cu un bărbat, ajunge, la un moment-dat, să cunoască fiorii dragostei. Acest lucru se întâmplă atunci când îl cunoaște pe Grișa. Ce șansă are o posibilă relație dintre ei și cum va evolua povestea Nataliei, vă las pe voi să descoperiți.

Aș putea să povestesc mult și bine despre cartea Unde plecăm atunci când plecăm. Este o carte care m-a marcat, mi-a trezit sentimente puternice și m-a emoționat prin povestea ei. Pe alocuri, cartea duce cu gândul la o poveste ezoterică, paranormală, iar acest lucru îi dă un farmec aparte. Așadar, vă recomand din suflet această carte. Vă asigur că veți avea parte de o lectură emoționantă și fermecătoare.

Cartea Unde plecăm atunci când plecăm de Narcisa Cîrligeanu poate fi comandată de pe site-ul Editurii Up.

8 thoughts on “Unde plecăm atunci când plecăm – Narcisa Cîrligeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: