Un an fără tine – Nina de Pass

un an fără tine

Poate știți deja că savurez cam orice carte care apare la Editura Corint, fie că este în colecția Leda Edge, Corint Junior, Corinteens sau orice altă colecție. Una dintre cele mai noi apariții ale editurii este romanul Un an fără tine, din colecția Corinteens. Un roman pentru adolescenți, dar care se potrivește de minune și adulților. De ce? Pentru că este un roman despre vinovăție, despre alegeri posibil greșite, despre a trece peste suferință și despre a accepta viața așa cum este ea. V-am atras atenția? Perfect!

Povestea unei adolescente

Cara era una dintre fetele populare din liceul pe care îl urma în orașul ei, San Francisco. Totul se năruie în noaptea de Anul Nou, când suferă un accident de mașină, împreună cu prietena ei cea mai bună, G. Cara rămâne cu o cicatrice mare pe mână și cu sentimente de vinovăție, cu suferință și dor. În schimb, G. își pierde viața.

Cara se retrage în carapacea ei, suferă și se distanțează de toată lumea. După nouă luni cumplite, mama ei ia o decizie crucială: o trimite pe Cara în Elveția, la Școala Speranța, o școală cu internat. Ia această decizie cu speranța că schimbarea de decor și de persoane din jur o va ajuta pe Cara să treacă peste accident și peste pierderea prietenei ei.

Acolo, Cara se integrează greu, întrucât nu își dorește să își deschidă sufletul față de nimeni. Totuși, încă de la început, este inclusă, fără voia ei, într-un grup format din trei prieteni: Ren, Fred și Hector. Fiecare elev de la Școala Speranța are propria lui poveste, propriul bagaj de suferințe și amintiri dureroase.

Treptat și fără să-și dea seama, Cara se apropie de Hector și începe să-și deschidă sufletul în fața lui. Îi povestește totul despre accident, despre sentimentul ei de vinovăție legat de moartea prietenei ei. Cum are să o influențeze acest lucru și care este adevărul despre Hector veți afla doar citind cartea.

Un an fără tine – o carte despre suferință, vinovăție și vindecare

Un an fără tine este un roman excelent, pentru adolescenți și nu numai. Cu ajutorul poveștii Carei, putem să învățăm să nu ne mai învinovățim pentru deciziile pe care le-am luat. Putem învăța să trăim în continuare, indiferent de toată suferința pe care am avut-o în trecut și de pierderea persoanelor dragi, pentru că fiecare dintre noi a pierdut pe cineva, într-un fel sau altul, iar cartea este o lecție despre cum să treci peste astfel de pierderi.

Este o poveste nu doar despre suferință și vinovăție, ci și despre vindecare. Despre cum să privești înainte, cum să înveți din nou să trăiești fără frică și să te apropii de oameni. Este chiar o carte tare simpatică, tristă și plină de optimism, deopotrivă.

Cartea Un an fără tine de Nina de Pass se poate comanda de pe site-ul Editurii Corint.

8 thoughts on “Un an fără tine – Nina de Pass

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.