Dragostea pe strada mea – Roxana Brănișteanu

dragostea pe strada mea

Deși nu pot spune că sunt vreo împătimită a genului romance, am momente când îmi face plăcere să citesc și câte o carte romantică. În schimb, mi-au plăcut dintotdeauna cărțile de genul chicklit. Mi se pare că, spre deosebire de romance, au ceva aparte. Le lipsește doza aceea extra de sirop care pe mine mă deranjează și, în schimb, au o doză de umor sau autoironie a personajului, care dă condiment lecturii. Iar azi o să vă vorbesc tocmai despre o astfel de carte, mai exact, Dragostea pe strada mea, de Roxana Brănișteanu.

Dragostea pe strada mea este un chicklit care mi-a plăcut tare mult, este o carte fix pe gustul meu. Cu o poveste de iubire condimentată cu tot soiul de situații și întâmplări, cartea aceasta mi-a oferit o lectură plăcută, relaxantă și simpatică, pe care v-o recomand și vouă cu tot dragul.

Povestea femeii înșelate de iubit

Alexandra este o femeie obișnuită, așa cum multe sunt în această lume. Are o relație de durată cu Flavius, până într-un moment în care îl surprinde într-o ipostază neplăcută. Mai exact, îl găsește făcând sex în mașină, cu Olga, prietena Alexandrei. Din acel moment, întreaga existență a Alexandrei este dată peste cap. Deși credea că îl iubește pe Flavius, gelozia și orgoliul rănit o determină pe Alexandra să îl elimine complet din viața ei.

La scurt timp după despărțirea de Flavius, Alexandra îl reîntâlnește întâmplător pe Denis, un fost coleg și prieten cu tatăl ei. Mai mult, ea a fost îndrăgostită de Denis pe toată perioada adolescenței, însă acesta a dispărut din viața lor, odată cu divorțul părinților Alexandrei. Reîntâlnirea îi apropie, chiar dacă niciunul nu crede că ar putea avea o relație de iubire.

Viața Alexandrei se complică, însă, atunci când face o descoperire care are să-i schimbe tot viitorul. Din acel moment, nimic nu mai pare ușor sau posibil pentru ea. Totuși, susținută de Denis, Alexandra reușește, treptat, să se redescopere, să se reinventeze și să își refacă viața. Are parte de numeroase situații neplăcute și neprevăzute, care o aruncă din culmea fericirii în cel mai adânc abis al suferinței.

Dragostea pe strada mea – o poveste de viață spusă într-un mod simpatic

Ca de obicei, evit să vă ofer prea multe detalii despre poveste. Însă vă asigur că o să vă surprindă plăcut, că o să vă placă și o să vă aducă și zâmbete, dar și lacrimi. Alexandra este un model de femeie obișnuită și înșelată, nevoită să își refacă viața când totul pare să fie împotriva ei. Atunci când totul pare distrus, mai primește o veste care are să o sfâșie și mai mult. Iar când crede că totul este frumos și bine, în sfârșit, destinul îi mai dă o lovitură.

Însă, în ciuda suferințelor și greutăților, dovedește că este o femeie puternică, pe care destinul nu o poate învinge cu una – cu două. Așadar, alături de poveste, mi-a plăcut tare mult și modul în care autoarea a construit personajul principal. Dragostea pe strada mea este o carte care mi-a adus zâmbete și revoltă, m-a întristat și bucurat și, mai presus de orice, m-a relaxat. O recomand cu drag și cu toată încrederea!

Cartea Dragostea pe strada mea de Roxana Brănișteanu poate fi comandată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

8 thoughts on “Dragostea pe strada mea – Roxana Brănișteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.