Regatul Inocenților. Cartea a doua – Theo Anghel

Regatul Inocenților. Cartea a doua – Theo Anghel

Cu riscul de a mă repeta vă spun că, atunci când sunt în fața ecranului, pregătită să scriu o recenzie la vreo carte scrisă de Theo Anghel, rămân fără cuvinte. Pur și simplu, stau și mă gândesc și habar n-am ce să scriu, deoarece simt că orice aș scrie și oricât de frumos aș vorbi despre carte, nu aș reuși să transmit cu adevărat ceea ce cartea m-a făcut să trăiesc. Am mai afirmat-o și în alte rânduri și repet, după părerea mea, Theo Anghel este cea mai bună scriitoare de fantasy de la noi din țară. Romanele ei ne poartă în tărâmuri fascinante, dar care par (sau chiar sunt) inspirate din realitate mai mult decât ne dăm seama. La fel este și cu a doua carte a seriei Regatul Inocenților.

Raluca Alina Iorga a spus despre această carte că este „Combinația perfectă între Tolkien și George Martin”. Eu recunosc că nu i-am citit pe niciunul, dar nu am niciun regret în acest sens, pentru că sunt la zi cu cărțile scrise de Theo Anghel. Le-am citit… ba nu! Le-am savurat pe fiecare pe îndelete și, totuși, continuă să mă surprindă plăcut de fiecare dată. Fiecare serie ne poartă pe un alt tărâm, iar în Regatul Inocenților avem ocazia de a pătrunde în lumea magică a elfilor, o lume de care nu ai cum să nu te îndrăgostești.

Personaje fascinante și de această dată

Modul în care Theo a creionat personajele este de-a dreptul fascinant. Recunosc că toate personajele ei, indiferent despre care serie vorbesc, mi s-au părut la fel: fascinante. Și în această carte, situația este aceeași. Mai exact, fie că vorbim despre personajele umane sau despre elfi, fiecare dintre aceste personaje are trăsături de caracter unice și foarte bine definite. Cât despre elfi, a reușit să creeze personaje impresionante, de un calm și o bunătate care răzbat dintre filele cărții și se transpun, parcă, în realitate, sub ochii cititorului. Și, totuși, deși a pus accentul pe aceste trăsături de bază, fiecare dintre personajele elfi este conturat drept un caracter unic și puternic, la fel ca personajele umane.

Am ales să vorbesc atât de mult despre personaje deoarece, în opinia mea, alături de acțiunea în sine, și ele joacă un rol deosebit de important în sentimentele pe care această carte i le stârnește cititorului. Iar interacțiunea dintre oameni și elfi în Regatul Inocenților este însăși esența cărții, aș spune.

Regatul Inocenților – povestea continuă, personajele au parte de numeroase întâmplări

Acum, dacă încă nu ați citit primul volum al seriei, poate ar fi o idee bună să vă opriți aici din cititul recenziei, pentru că orice urmează ar putea constitui spoiler pentru cei care nu ați citit prima carte.

Nayan și Raeran au făcut o căsătorie de convenție, iar prin actul căsătoriei lor speră să salveze familia Toril de toate relele. Astfel, Torili și elfii pornesc într-o aventură, la finalul căreia nu știu ce îi așteaptă, doar speră să le aducă rezultatul dorit. Însă odată ajunși în regatul oamenilor, întâmplările neplăcute încep să îi întâmpine la tot pasul. Norocul grupului este că elfii, deși dovedesc un calm și o stăpânire de sine neîntâlnite între oameni, sunt și foarte pricepuți la mânuirea arcului. Drumul până la curtea regelui este foarte lung, iar grupul mixt este nevoit să se ascundă de ochii gărzilor regale, pentru a nu atrage atenția acestora și a intra în belele și mai mari decât au deja.

Avem ocazia să vedem grupul de oameni și elfi înfruntând diversele pericole pe care le întâlnesc în calea lor. De fiecare dată, în fiecare situație pe care o întâmpină, ni se oferă șansa de a descoperi modul diferit în care acționează elfii în raport cu oamenii.

Iubirea apare în cele mai neașteptate momente

Iar dincolo de întâmplările prin care aceștia trec împreună, ni se desfășoară în fața ochilor și povestea dintre Nayan și Raeran. Chiar dacă s-au căsătorit doar având ca interes salvarea familiei lui Nayan, între cei doi apar sentimente pe care niciunul nu le poate controla. Trebuie să recunosc că interacțiunile dintre cei doi, deși destul de puține, sunt de-a dreptul magice și trezesc în cititor sentimente intense.

La asta contribuie și faptul că Theo a ales să scrie anumite replici în limba elfilor, un grai care pe mine m-a cucerit. Vorbele scrise în limba elfilor au o rezonanță atât de plăcută și de dulce, încât elful îi cucerește și pe cititori, nu doar pe Nayan, atunci când vorbește.

Regatul Inocenților – o carte de suflet pentru cititorii de fantasy

Mă opresc aici din a vă oferi mai multe detalii despre poveste. Așa cum mă știți deja, îmi doresc să descoperiți singuri despre ce este vorba, eu sper că am reușit doar să vă stârnesc curiozitatea suficient încât să puneți cât mai curând mâna pe carte.

La fel ca în cazul primului volum al seriei Regatul Inocenților, și acesta mi-a plăcut enorm. L-am savurat pe îndelete, iar în această dimineață m-am trezit înainte de șase și nu am mai reușit să dorm. Iar ceea ce inițial s-a vrut a fi o lectură de câteva minute, să îmi readucă somnul, s-a transformat în citit până am terminat cartea.

Regatul Inocenților este, după părerea mea, o carte de suflet pentru orice cititor de fantasy, deoarece ne poartă prin tărâmuri de poveste, prezintă o acțiune cât se poate de palpitantă, cu personaje fascinante, fie că sunt oameni sau elfi. Fiecare detaliu din carte are un rol bine definit pentru povestea de ansamblu, iar acest lucru este unul pe care l-am apreciat întotdeauna în scrierile lui Theo Anghel.

Vă recomand din tot sufletul seria Regatul Inocenților, la fel ca toate celelalte cărți scrise de Theo!

Volumul Regatul Inocenților. Cartea a doua de Theo Anghel poate fi comandată de pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

11 thoughts on “Regatul Inocenților. Cartea a doua – Theo Anghel

  1. Mulțumesc pentru caldele tale aprecieri. 🤗 Le mulțumesc și elfilor care mi-au deschis poarta lumii lor magice. Continuu să cred că nu sunt decât un medium relatând o poveste care se întâmplă chiar acum într-o lume vecină cu a noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.