Cartea de vrăji – Costin Neață

cartea de vrăji

Genul fantasy este unul dintre preferatele mele. Tocmai de aceea, când am aflat că la Editura Up apare o nouă serie fantasy, am fost tare curioasă să o descopăr. Cartea de vrăji, primul volum al seriei Despre magie și alte secrete, este o carte care are în prim plan personaje aflate la vârsta adolescenței. Cu toate astea, aș spune că romanul se adresează oricărei vârste, oricărui cititor care este pasionat de literatura fantasy.

Mihai – de la o viață normală la una palpitantă

Mihai are 16 ani și o viață normală. Asta până când, brusc, părinții săi decid să se mute de la București la Brașov. Astfel, Mihai este nevoit să lase în urmă orașul natal, viața pe care o are și pe cei doi prieteni ai săi, Andrei și Clara.

Ajuns la noua școală, încă din prima zi, Mihai are parte de o întâmplare stranie. Întârzie la școală, iar din dorința de a găsi sala de clasă unde are ore, nimerește în biblioteca școlii. Însă aceasta pare de-a dreptul părăsită. Acolo, Mihai găsește o carte stranie, cu coperte negre și cu încuietoare. Însă, de îndată ce găsește cartea, apare bibliotecara, care îl amenință.

Mihai reușește să ia cartea, însă acest lucru are să îi aducă probleme. Tot în prima zi de școală, se împrietenește cu Vlad, un coleg din noua sa clasă. Alături de acesta, Mihai va descoperi secretele cărții găsite în bibliotecă, precum și a bibliotecarei ciudate, care l-a amenințat.

Secretele pe care le descoperă îl aruncă, pe neașteptate, în mijlocul unor decizii care îi pot schimba întreaga viață lui Mihai. Se avântă, alături de prietenii săi, într-o misiune care îi poate costa viața.

Cartea de vrăji – un fantasy simpatic, pentru toate vârstele

Volumul Cartea de vrăji se citește foarte repede. Este un fantasy care te prinde, este ușor de citit și presărat cu acțiune. Personajele, deși sunt aflate la vârsta adolescenței, ascund secrete pe care rămânem surprinși să le descoperim.

Este o carte simpatică, pe care am citit-o cu plăcere. Sunt curioasă de continuare și de ce surprize ne mai pregătește autorul pentru volumul următor. Spun asta mai ales că, la finalul primului volum, ne dă inițial impresia că povestea se sfârșește cu bine ca, mai apoi, să ne arunce într-un nou mister.

Cartea de vrăji de Costin Neață poate fi comandat de pe site-ul Editurii Up.

6 thoughts on “Cartea de vrăji – Costin Neață

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.