Dincolo de eternitate – Raluca Alina Iorga

dincolo de eternitate

Raluca Alina Iorga are un stil de scriere care captivează și vrăjește. Am descoperit acest lucru încă de când am citit romanul Până la sfârșitul timpului. Iar acum, odată cu lecturarea romanului Dincolo de eternitate, m-am convins că așa este. Romanul de față este cu adevărat magic, un basm modern pe care îl citești cu sufletul, exact așa cum a fost și scris.

Dincolo de eternitate ne duce în Dacia și ne pune față în față cu existența unor ființe de care am auzit doar în basmele și poveștile de demult. Descoperim existența sânzienelor și a ielelor, a Mumei Pădurii, a Împăratului Verde, Cailor Năzdrăvani, Zmeilor și altor astfel de personaje. În toată această aventură suntem însoțiți de Magdalina și de Daizus.

Cine este Magdalina?

Romanul începe chiar cu Magdalina, o zână deosebit de frumoasă, care urmează să fie numită Regina Zânelor. Însă Magdalina este îndrăgostită de Moskon, împăratul Daciei. Acesta îi face promisiuni, iar ea visează ca, odată ce ajunge Regina Zânelor, să facă posibilă iubirea dintre ea și muritorul de care s-a îndrăgostit.

Magdalina face, însă, o descoperire care are să îi schimbe toată existența. Din suferință, ea pune un blestem pe familia lui Moskon. În urma acțiunii ei, Magdalina se transformă într-una dintre iele.

Cine este Daizus?

Pe măsură ce avansăm în poveste, îl cunoaștem pe Daizus, prinț al Daciei, urmaș al lui Moskon. Daizus și Zyraxes sunt fiii regelui Komozoi. Zyraxes, fiul mai mare, este urmașul la tron și fiul cel iubit. Daizus, în schimb, este tratat cu ură de către rege și considerat ca și cum nu ar fi fiul acestuia. Din cauza suferinței, Daizus are un comportament nepotrivit, care îl supără pe fratele său.

Sătul să i se tot spună că un blestem străvechi al Magdalinei i-a distrus familia, Daizus pornește în căutarea acesteia, pentru a se răzbuna. Însă ce se întâmplă când cei doi se întâlnesc are să le întoarcă amândurora existența peste cap.

Dincolo de eternitate – un basm deosebit de frumos

Cei doi sunt forțați de împrejurări să pornească împreună într-o călătorie menită să le salveze viețile. Pătrund în tărâmul magic, unde se întâlnesc cu diverse vietăți supranaturale. Au de înfruntat diferitele ființe însă, mai presus, trebuie să realizeze ceea ce simt și ce își doresc cu adevărat.

Dincolo de eternitate este un basm modern deosebit de frumos. Personajele ne amintesc de basmele pe care le auzeam în copilărie, însă povestea este mult mai complexă. Am ajuns să îndrăgesc cele două personaje, cu ajutorul cărora am pătruns pe tărâmuri care depășesc barierele imaginației.

Raluca a reușit, și de această dată, să ofere cititorilor o poveste minunată, care schimbă percepția asupra lumii și a lucrurilor. Vă recomand din suflet să citiți acest roman, pentru a descoperi o poveste magică, o poveste care o să vă poarte prin lumea basmelor de demult, dar într-o manieră nouă și inedită.

Cartea Dincolo de eternitate de Raluca Alina Iorga poate fi comandată de pe site-ul Editurii Up.

6 thoughts on “Dincolo de eternitate – Raluca Alina Iorga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.