Post Scriptum – Cecelia Ahern

post scriptum

Post Scriptum este continuarea romanului P.S. Te iubesc, de Cecelia Ahern. Și pentru că primul volum mi-a plăcut extrem de mult, am fost curioasă să citesc și acest nou volum. Nu știu dacă P.S. Te iubesc a fost inițial imaginat ca fiind serie, însă presupun că autoarea a exploatat posibilitatea bazându-se pe succesul primei cărți. Deși sunt de părere că romanul putea rămâne de sine stătător, neavând neapărată nevoie de o continuare, cel de-al doilea volum al seriei m-a surprins plăcut.

Post Scriptum continuă povestea lui Holly. Rămasă văduvă de tânără, ea se străduiește să își trăiască viața cum poate mai bine. Scrisorile lui Gerry au ajutat-o să treacă oarecum peste momentul pierderii lui. Acum, la șapte ani de la decesul lui Gerry, Holly se lasă convinsă de sora ei să facă un podcast în care să vorbească despre scrisorile pe care Gerry i le-a lăsat pentru a o ajuta să își revină după ce el nu va mai fi.

Podcastul are un succes neașteptat, iar scrisorile „P.S. Te iubesc” devin celebre. Astfel, în urma podcastului, Holly este căutată și rugată să se alăture clubului P.S. Te iubesc, un club nou-înființat, inspirat de podcastul ei. În club sunt câteva persoane care suferă de boli grave, în faze terminale. Încurajați de povestea lui Holly, membrii clubului își doresc să lase propriile scrisori familiilor, pentru a-i ajuta pe cei dragi să depășească momentul morții lor.

„Acum șapte ani, Gerry m-a condus pe un drum plin de noi aventuri, iar șapte ani mai târziu, acțiunile lui mă fac să-mi continui propria aventură.

Viața are rădăcini, iar moartea… moartea își are propriile rădăcini.”

Clubul P.S. Te iubesc și influența lui asupra vieții lui Holly

În ultima perioadă, viața lui Holly pare să fi intrat pe un făgaș normal. Are o relație de durată cu Gabriel și plănuiesc să se mute împreună. Totuși, odată ce Holly începe să se ocupe de clubul P.S. Te iubesc, între ea și Gabriel apar neînțelegeri. El nu o susține deloc în decizia ei de a se implica în club. În plus, fiica lui, Ava, o adolescentă răzvrătită, urmează să se mute cu el.

Deși reticentă la început, Holly începe să se întâlnească cu cei patru membri rămași în clubul P.S. Te iubesc: Bert, Joy, Paul și Ginika. Alături de Holly, aflăm și poveștile fiecăruia dintre cei patru bolnavi. O vedem pe Holly dedicată noii sale misiuni de a-i ajuta pe aceștia să lase scrisori celor dragi, pentru când ei nu vor mai fi prezenți. Totuși, ce influență au aceste scrisori și întâlniri asupra lui Holly? Desigur, amintirile o năpădesc și, prin intermediul lor, mai aflăm câteva informații despre relația ei cu Gerry.

Post Scriptum – o poveste sensibilă

Este minunat de urmărit modul în care viața lui Holly se schimbă odată cu podcastul în care vorbește despre scrisorile de la Gerry. Toată reticența ei față de clubul P.S. Te iubesc, urmată de implicarea ei sută la sută în ajutarea membrilor clubului. Poveștile de viață ale celor cinci membri, câți au fost inițial în club, completează povestea lui Holly.

În volumul Post Scriptum, avem ocazia să o vedem pe Holly care, deși încă suferă în urma pierderii lui Gerry, se dedică total ajutorului oferit altor persoane care se află în situații similare cu aceea în care s-a aflat soțul ei. Volumul acesta mi s-a părut deosebit de frumos și de sensibil. Deși continuă povestea lui Holly, se axează și pe alte povești de viață, pe alte personaje care joacă un rol important în sculptarea caracterului lui Holly.

Dacă ați citit romanul P.S. Te iubesc, sunt sigură că o să vă placă să aflați și continuarea poveștii. Găsiți romanul pe Libris și vă recomand să citiți seria, pentru că veți descoperi o poveste minunată, tristă și, totuși, plină de speranță.

8 thoughts on “Post Scriptum – Cecelia Ahern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.