Aripi frânte – Alina Cosma

aripi frânte

Cărțile Alinei Cosma sunt pline de o sensibilitate cum rar ți-e dat să descoperi. La fel este și cazul romanului Aripi frânte, cea mai nouă carte a autoarei. De data aceasta, Alina ne poartă în lumea medicilor, unde pătrundem dincolo de aparențe și descoperim adevărata viață din spitale.

Avem ocazia să descoperim poveștile unor medici care, în ciuda pasiunii lor pentru profesia pe care și-au ales-o, au de înfruntat realitatea cruntă în care trăiesc. Jocuri de putere, interese politice și norme impuse de societate, toate acestea sunt parte din romanul Aripi frânte.

Aripi frânte – povestea unui medic care s-a sinucis

Povestea se conturează în jurul lui Flavius, un medic cardiolog tânăr, care s-a sinucis. Singura persoană care l-a cunoscut cu adevărat este Lara, colega lui de la cardiologie. La un an după sinuciderea lui Flavius, la spital este numit director interimar tocmai fratele acestuia, Darius.

Cei doi frați au fost despărțiți de la o vârstă fragedă, în urma divorțului părinților. Astfel, nu s-au cunoscut niciodată. În plus, Darius a simțit mereu invidie față de Flavius, deoarece acesta a rămas la mamă și a fost crescut de către bunicii materni, la conacul lor. În timpul acesta, Darius a fost crescut de tată și mama vitregă, o femeie care nu iubea copiii și l-a acceptat doar de dragul soțului.

Odată ajuns la spitalul unde a lucrat Flavius, Darius își dorește să afle mai multe despre acesta. Își dorește să înțeleagă care au fost motivele care l-au dus la suicid. Iar pentru a afla totul despre fratele său, Darius este nevoit să vorbească cu Lara, cea care i-a fost lui Flavius prietenă, precum o soră.

Deși la început Darius și Lara nu vor să se apropie prea mult, timpul și măsurile pe care le ia Darius pentru spital îi aduc tot mai aproape. Astfel, prin intermediul lor, avem ocazia să descoperim adevărul despre Flavius, dar și modul în care se întâmplă lucrurile într-un spital.

Cât de frumoasă este realitatea?

Pe măsură ce Darius descoperă tot mai multe despre Flavius și despre Lara, începe să vadă că realitatea este mult mai tristă și mai dură decât și-a închipuit. Totuși, nici el nu este complet lipsit de suferință, însă despre ce este vorba va trebui să descoperiți singuri.

Romanul Aripi frânte este încă unul reușit al autoarei Alina Cosma. Este o poveste frumoasă și, totuși, tragică, a unor destine supuse suferinței realității în care trăiesc. Este un roman captivant, care, prin povestea sa și modul în care este scris, te determină să îți dorești tot mai mult să îi afli secretele pe care le ascunde.

Cartea Aripi frânte de Alina Cosma poate fi comandată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

8 thoughts on “Aripi frânte – Alina Cosma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d