Verity – Colleen Hoover

verity

Deși romanele autoarei Colleen Hoover sunt extrem de apreciate și promovate, eu le-am ocolit mereu. Nu știu din ce motiv, am avut impresia că romanele sale ar fi siropoase și deloc pe gustul meu. Totuși, prietenele mele, Adriana, Cătălina și Dana, m-au convins să citesc Verity. Atât au lăudat-o și au insistat că trebuie să o citesc și eu, încât, până la urmă, le-am promis că o voi citi. Nici nu am amânat prea mult și am luat-o de pe Libris. (Fetelor, vă mulțumesc încă o dată că m-ați convins să o citesc!)

Știam deja de la fete că Verity este un thriller. Chiar și așa, m-a surprins plăcut această carte. Este un thriller care îți dă fiori și te pune pe gânduri. Ba chiar și la câteva ore de când am terminat cartea, încă mă mai gândesc la poveste și mă întreb care era adevărul. Autoarea a știut cum să se joace cu personajele sale și, implicit, și cu mintea cititorului.

Romanul începe în forță, cu o scenă dură, care nu îl lasă pe cititor impasibil. Încă din primele pagini, mi-am dat seama că voi avea parte de o carte cu acțiune și suspans, cu toate ingredientele necesare pentru un thriller bun. Și am avut dreptate, pentru că povestea chiar m-a captivat.

Cine este Verity?

Lowen și-a pierdut recent mama și se străduiește să supraviețuiască singură, cu o situație financiară nu tocmai bună. Deși a scris câteva romane, nu are faima pe care o au alți autori – și nici nu și-o dorește. În plus, grija pentru mama ei a împiedicat-o să mai scrie, ceea ce înseamnă că nu a mai primit de ceva vreme bani pentru un nou proiect. Noi o cunoaștem la începutul cărții, atunci când este convocată de către agentul ei la o ședință.

Acolo i se propune să continue seria renumitei scriitoare Verity Crawford. Una dintre persoanele pe care le întâlnește la ședință este chiar soțul lui Verity, Jeremy. Aparent, Verity a suferit un accident și nu mai poate continua seria care a făcut-o faimoasă. Deși inițial își dorește să refuze oferta, gândul la suma pe care o va primi o face să se răzgândească.

Însă, pentru a putea continua seria, are nevoie de documentare temeinică. Jeremy îi propune să stea o perioadă la ei, întrucât Verity are un birou plin cu notițe și însemnări referitoare la serie. Cu greu, Lowen se lasă convinsă și, astfel, merge la locuința Crawford. Dincolo de toate tragediile care au avut loc în familia Crawford în ultimele luni, Lowen mai descoperă ceva ce o șochează: o autobiografie a lui Verity, în care aceasta prezintă o parte malefică a sa.

Pe măsură ce continuă să citească autobiografia, Lowen își schimbă părerea despre Verity. Ba chiar începe să fie înspăimântată de ea, cu toate că este imobilizată la pat, are privirea goală și nu poate vorbi.

Un thriller care m-a impresionat

Lowen începe să se teamă de Verity și de modul în care aceasta s-a comportat înainte de accident. Iar ca cititor, nu poți să nu te întrebi cum este Verity, cu adevărat. Povestea este foarte bine construită, iar personajele, cât se poate de intrigante. Este un thriller psihologic foarte bun, care m-a captivat total. Am profitat de fiecare moment în care am reușit să citesc, renunțând chiar și la somn, până târziu în noapte, curioasă fiind să descopăr deznodământul. Și, cu toate, că are un deznodământ, am rămas cu întrebări. Nu pentru că nu ar fi fost clar, ci pentru că exact așa este construită povestea, să te facă să te întrebi, la final, care dintre cele două variante este adevărată.

Mă bucur tare mult că fetele m-au convins să citesc această carte. Mi-a plăcut tare mult și, de acum, cu siguranță nu voi mai ocoli cărțile autoarei.

Romanul Verity de Colleen Hoover poate fi comandat de pe Libris.

10 thoughts on “Verity – Colleen Hoover

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.