Un bărbat, o fată, o insulă pustie. Vol. 7 – Uirebit

tiberiu

Ce am citit în ultimele două zile? Al șaptelea volum al seriei „Un bărbat, o fată, o insulă pustie” de Uirebit.Pe măsură ce citeam, nu puteam să mă opresc din gândul că mai este doar un volum, fără acesta, și povestea lui Uirebit se va încheia. Trebuie să recunosc că îmi va lipsi, m-am atașat de el și de Eva, iar povestea lui Tiberiu e doza mea periodică de evadare din cotidian.

Tiberiu – un personaj pe cât de imperfect, pe atât de simpatic

Chiar dacă volumul acesta este unul mai „grav”, mai serios decât cele anterioare, tot am regăsit umorul specific și am râs la unele pasaje. Tiberiu nu își pierde deloc simțul umorului, nici chiar în cele mai negre situații pe care le are de înfruntat. De fapt, dacă stau să analizez, cred că este unul dintre personajele mele preferate. Și știți de ce? Pentru că este imperfect, este un om simplu și normal, cu defecte și vicii și, totuși, un om cu sentimente profunde. În acest volum, spre final, chiar este un pasaj care îl descrie extrem de bine și frumos și m-am gândit să îl împărtășesc cu voi.

„- Ești ca un copil, Tiberiu. Te porți ca un copil răsfățat și răzgâiat. Nu ai măsură în nimic, nu ai autocontrol… nu știi niciodată când să te oprești! Când fumezi, nu-ți mai numeri țigările. Când bei, torni în tine până turbezi. Când iei pastile, trebuie să le ascund, altfel ești în stare să le iei pe toate. Când ai bani pe mână, nu te lași până nu-i faci praf pe toți. Iar când iubești, te arunci cu capul înainte și îl sufoci pe celălalt cu dragostea ta. Ești ca o apă furioasă, care vine năvalnică la vale și distruge totul în calea ei. Nu ai baraj, nu ai nicio opreliște! Nu cunoști măsura în nimic. Vrei totul, vrei acum! Mai lipsește doar să bați din picior și să începi să urli. Ești exact ca un copil într-un magazin cu jucării, care se tăvălește pe jos și dă din picioare și țipă cât îl ține gura, dacă nu primește ceea ce vrea.”

Ce faci când totul în jur se năruie?

În volumul anterior, Tiberiu a început să aibă probleme, cauzate de deschiderea unei firme avicole în apropierea locuinței Tabitei (și a lui). Cu toate că a dat în judecată compania, a pierdut, iar rezultatul este că urmează să fie evacuați. Ba mai mult, a ridicat și ura proprietarului Puiului Fermecat, nimeni altul decât senatorul David.

Cu ajutorul Tabitei, decide să se răzbune pe senatorul David. O trimite pe Tabita la verișoara ei „alfa”, urmând ca el să ducă la îndeplinire un plan foarte bine pus la punct. Totul pare să decurgă conform planului, iar Tiberiu este tot mai aproape de răzbunarea supremă față de cel care i-a distrus viața. Mai multe nu vă spun, vă las să descoperiți singuri care este planul lui Tiberiu și cum funcționează acesta.

Povestea lui Tiberiu se apropie de final

Pe măsură ce mă apropiam de finalul volumului șapte, am simțit tot mai tare că povestea lui Tiberiu se apropie de final. Lucrurile se complică, devin mai serioase, iar Tiberiu, deși nu este omul care să își dezvăluie prea mult sentimentele, pare să sufere. Însă și Tabita se schimbă pe parcursul seriei. Dacă la început mi-a fost extrem de simpatică așa cum era, pe parcursul acestui volum a reușit să îmi câștige antipatia – cu toate că, privind dintr-o altă perspectivă, chiar i-am înțeles comportamentul în unele situații.

Începutul acestui volum a avut și suspans, cu toate că știam că Tiberiu va ieși teafăr din toată povestea – doar trebuie să ajungă pe insulă cu Eva, nu? Chiar și așa, recunosc că au fost momente în care am avut emoții pentru el.

La fel ca toate volumele anterioare, și cel de-al șaptelea volum al seriei Un bărbat, o fată, o insulă pustie mi-a plăcut tare mult. Este romanul perfect pentru relaxare, pentru deconectare de la cotidian și pentru puțin amuzament. Bine, nu chiar puțin, pentru că personajul principal reușește de fiecare dată să creezi situații sau dialoguri amuzante. Vă recomand cu drag seria!

Găsiți seria Un bărbat, o fată, o insulă pustie pe site-ul autorului Uirebit.

Citește aici un fragment din volumul 7 al seriei Un bărbat, o fată, o insulă pustie de Uirebit.

11 thoughts on “Un bărbat, o fată, o insulă pustie. Vol. 7 – Uirebit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.