Soho în lumina lunii – Ben Aaronovitch

soho în lumina lunii

Soho în lumina lunii, a doua carte a seriei Peter Grant, continuă povestea detectivului-magician. Trebuie să recunosc că începutul m-a pus puțin în dificultate, mi-a fost puțin greu să intru în poveste în primele câteva zeci de pagini. Însă, o dată ce povestea „m-a prins”, nu am mai vrut să las cartea din mână. Mi-a plăcut la fel de mult ca prima carte a seriei Peter Grant, Râurile din Londra.

De data aceasta, crimele care se petrec par să aibă toate legătură cu scena jazz-ului din Soho. În timp ce investighează decesul lui Cyrus Wilkinson, o cunoaște pe Simone Fitzwilliam, iubita cântărețului. Desigur, decesul lui Cyrus Wilkinson ajunge să fie investigat de Peter și Nightingale deoarece au descoperit urme de vestigia pe cadavrul acestuia. Vestigia sunt urmele lăsate de magie, iar toate cadavrele care au astfel de urme sunt predate doctorului Walid și echipei de detectivi magicieni.

Întâmplător – sau nu –, Simone îi tot apare în cale lui Peter. Între cei doi se naște o relație pasională, iar Peter este pregătit să lase prejudecățile în urmă și să o prezinte pe Simone ca fiind iubita sa. Asta în ciuda faptului că este, totodată, și fosta iubită a lui Cyrus.

Soho în lumina lunii – magicieni necunoscuți și crime stranii

De-a lungul acestei cărți, Peter are de descoperit cine este criminalul care îi ucide pe cântăreții de jazz. Mergând cu ancheta în urmă cu decenii, pare că anumite localuri din Soho au mai fost locurile unor morți suspecte ale cântăreților de jazz. Să aibă crimele din prezent legătură cu cele din trecut?

Descoperirile lui Peter, Nightingale și dr. Walid sunt cât se poate de interesante. Ajung la concluzia că așa-numiți vampiri ai jazzului ar fi suspecții în toate cazurile de decese suspecte din ultima perioadă – și, desigur, din deceniile trecute.

Însă, alături de crimele asupra cântăreților de jazz, Peter mai are de investigat morțile cât se poate de brutale ale unor bărbați. În aceste cazuri, vinovată este Doamna Palidă, pe care Peter va încerca să o prindă. Totuși, puterile ei supranaturale nu sunt tocmai ușor de învins.

Un fantasy cu accente paranormale

 Mai multe detalii despre poveste vă invit să descoperiți singuri, citind romanul Soho în lumina lunii. Deși primele câteva zeci de pagini le-am citit mai greu, până la urmă chiar mi-a plăcut acest roman. Elementele de fantasy cu accente paranormale fac din acest roman unul diferit și incitant. Eu una abia aștept să citesc și continuarea seriei, sunt curioasă ce situații va mai avea Peter de înfruntat.

Cartea Soho în lumina lunii de Ben Aaronovitch se poate comanda de pe site-ul Editurii Herg Benet.

8 thoughts on “Soho în lumina lunii – Ben Aaronovitch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.