Fetele din Idlewild – Simone St. James

fetele din idlewild

În momentul în care a apărut romanul Fetele din Idlewild și i-am citit descrierea, am vrut neapărat să îl citesc. Fiind un roman cu accente paranormale, nici nu e de mirare că mi l-am dorit, deoarece aceste lucruri m-au atras dintotdeauna. Recunosc că singura mea teamă a fost că nu îmi va plăcea pentru că va fi, poate, static sau fără o acțiune concretă. Dimpotrivă, însă, am avut parte de un roman thriller paranormal, care m-a ținut cu sufletul la gură, m-a terifiat și mi-a plăcut la nebunie!

La început, chiar am avut tendința de a compara romanul Fetele din Idelwild cu romanul Casa bântuită, și nu pentru că ar semăna ca poveste. Am făcut această analogie deoarece romanul respectiv se promitea a fi horror, ori pe mine m-a cam plictisit. Spre deosebire de acela, Fetele din Idlewild mi-a întrecut așteptările. Doza de paranormal a fost suficient de bine structurată și inclusă în poveste, încât să îmi provoace fiori. Iar povestea în sine mi s-a părut excelentă, chiar peste așteptările pe care le aveam de la această carte.

Cartea este scrisă pe două planuri – un plan în 1950  și al doilea, în 2014. Ambele povești au loc în Vermont, Idlewild fiind o locație esențială pentru cele două povești. Cele două planuri se întrepătrund, se leagă între ele, creând împreună tabloul complet al romanului.

Cine sunt Fetele din Idlewild?

În 1950, la școala din Idlewild erau duse fete „cu probleme”: fiice nelegitime, fiice care creează probleme sau sunt greu de manipulat, fete care au trecut prin diverse traume care le-au marcat existența. Patru colege de cameră de la Idelwild devin prietene, presate de împrejurări să se sprijine și să se susțină reciproc: Sonia, Roberta, Katie și CeCe.

La Idelwild circulă o poveste, transmisă din generație în generație între fetele de la Idelwild. Conform legendei, școala este bântuită de fantoma lui Mary Hand. Ba mai mult, aproape toate elevele ajung să o vadă pe Mary Hand, iar aceasta îi arată fiecărei fete lucruri teribile, care au legătură cu trecutul elevei căreia i se arată fantoma.  

„Mary Hand era o fată care-i moartă și-ngropată…

Prietenă ar vrea să-ți fie…

… Las-o afară pe vecie!”

Pe parcursul cărții, se conturează povestea celor patru fete. Aflăm care este motivul pentru care a ajuns fiecare dintre ele la Idelwild și vom descoperi legătura dintre ele și povestea din 2014.

Când prezentul se leagă cu trecutul

Povestea din 2014 ne face cunoștință cu Fiona, o jurnalistă a cărei soră a fost ucisă în urmă cu 20 de ani și lăsată în curtea școlii Idlewild. Tatăl Fionei, fost jurnalist de renume, este singura familie care i-a rămas acesteia. În plus, îl are pe iubitul său, Jamie, polițist provenit dintr-o familie de polițiști.

Fiona revine periodic prin preajma Idlewild, din dorința de a înțelege ce s-a întâmplat, cu adevărat, cu sora ei. Într-una dintre ieșiri are parte de o experiență ciudată, urmată de aflarea veștii că domeniul Idlewild a fost cumpărat și va fi renovat. Curioasă cu privire la noii proprietari și la motivația acestora de a renova vechea școală, Fiona reușește să obțină un interviu cu Anthony, noul proprietar.

În timpul interviului prin fosta școală, muncitorii au parte de o surpriză total neașteptată: găsesc un cadavru în puț. Fiona ia parte la descoperire și începe propria sa anchetă, sperând să descopere cine a fost fata al cărei cadavru a fost găsit și cine a ucis-o.

Fetele din Idlewild – un thriller paranormal captivant

Sunteți curioși să aflați ce descoperiri face Fiona? Atunci, va trebui să citiți și voi cartea Fetele din Idlewild. Mie mi-a plăcut tare mult, este o carte încărcată cu suspans, cu acțiune și are și o poveste foarte bine conturată. Iar scenele în care apare fantoma sunt de-a dreptul înfiorătoare, m-au ținut cu sufletul la gură de fiecare dată. Vă recomand cu toată încrederea această carte, mai ales dacă vă place acest gen.

Romanul Fetele din Idlewild de Simone St. James poate fi comandat de pe site-ul Editurii Herg Benet.

10 thoughts on “Fetele din Idlewild – Simone St. James

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: